Gündem

HDP’de Osman Demirci Sürprizi!

HDP’de Osman Demirci Sürprizi!
21-09-2015 04:02
Gaziantep

İşadamı Osman Demirci, HDP’den Gaziantep üçüncü sıra milletvekili adayı oldu. 7 Haziran seçimlerinde altıncı sıradan aday gösterilen Osman Demirci, HDP’nin başarısına önemli katkı sağlamıştı.

Mardin Mityat doğumlu olan ve uzun yıllardır Gaziantep’te yaşayan Osman Demirci’nin seçilebilecek bir sıradan aday gösterilmesi partili partisiz tüm kesimler tarafından memnuniyetle karışılandı. Bir dönem MAREV (Mardinliler Eğitim Vakfı) Gaziantep Şubesi’nin başkanlığını yapan Osman Demirci, aday listelerinin netleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye huzuru, barışı, istikrarı getirecek tek parti HDP’dir” dedi.

HDP, TÜM KESİMLERİN PARTİSİDİR

HDP’nin sadece bir bölgenin ya da bir kesimin partisi olmadığını belirten Demirci, ülkenin gidişatından memnun olmayan, temiz siyaset isteyen, yolsuzluktan-hırsızlıktan şikayetçi olan, sorunların demokrasi içerisinde çözülmesini isteyen ve hukukun üstünlüğünü savunan herkesin partisi olduklarını ifade etti. Demirci, “Neden HDP?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“HDP, yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmamış, Türkiye’nin sorunlarını çok iyi bilen kadrolara sahip, kadınların, gençlerin, toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği, çevre sorunlarına duyarlı bir partidir. HDP, ülkedeki tüm sorunların demokrasi içerisinde, hukukun üstünlüğü esas alınarak çözülmesinden yanadır.  Irk, din ve mezhep ayrımı yapmadan, tüm halkların ve inançların kendilerini özgürce ifade etme hakkını savunduğu, herkesin kendi farklılıklarıyla birlikte kendi varlığını korumasını, geliştirmesini, eşit ve özgür yurttaşlık hukuku içerisinde istediği gibi yaşamasını temel bir ilke olarak kabul ettiği, inanç ve vicdan özgürlüğünü benimsediği için HDP diyoruz.”

BARIŞTAN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Türkiye’nin en önemli sorununun barış olduğunu söyleyen Osman Demirci, savaşarak bu sorunun çözülemeyeceğinin görüldüğünü belirtti. Demirci, “Türkiye çok önemli bir dönemeçten geçiyor. İç barıştan ekonomiye, dış politikadan çevreye, sağlıktan eğitime her alanda büyük sorunlar yaşıyoruz. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Artık kimse ölmesin istiyoruz. Kardeş kardeşi öldürmesin, anaların ağladığı yeter artık. Barıştan başka şansımız yok. HDP olarak, ülkeye barışın gelmesi için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Eğer bu sorun çözülür ve ülkeye barış gelirse, diğer sorunlar da kendiliğinden çözülecektir. İstikrar gelecek, ekonomi düzelecektir. Ülkenin kaynakları savaşa değil, yatırıma dönüşecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

HDP’DE KİŞİSEL ÇIKARLAR İÇİN SİYASET YAPILMAZ

Demirci, HDP’nin 7 Haziran’daki seçimlerde elde ettiği başarıyı 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde daha da üst noktalara çıkaracağını savundu. Demirci, gelinen süreçte AKP’nin ülke sorunlarını çözmekten çok uzak olduğunun bir kez daha anlaşıldığını vurguladıktan sonra, şöyle konuştu: “AKP’nin de, diğer sistem partilerinin de, ülkenin sorunlarını çözemeyeceği bir kez daha görülmüştür. Farklı olan, samimi olan, demokrasiden, eşitlikten, hukuktan yana olan HDP’dir. Herkes şunu çok iyi bilmektedir ki; HDP’de şahsi menfaatler için siyaset yapılmaz. Ülke sorunlarını çözmek için siyaset yapılır. Her geçen gün HDP’ye inanan, güvenen insanların sayısı artmaktadır. Bu nedenle 1 Kasım’da, 7 Haziran’a göre milletvekili sayımızı büyük ölçüde arttıracağız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER