Gündem

Enkazlar oyun alanı oldu

Enkazlar oyun alanı oldu
21-09-2015 11:35
Gaziantep

Hürriyet Mahallesi’nde bulunan enkaz ve boş alanların kötü bir görüntüye neden olduğunu ifade eden muhtar azası Ali Yuvarlak, “Enkazlar çocukların oyun alanı haline geldi” diye konuştu.

Hürriyet Mahallesinin, Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edildiğini belirten muhtar azası Ali Yuvarlak, harabe alanların vatandaşların tepkisine neden olduğunu belirtti. Çocukların boş arsalarda ve harabe halindeki binalarda vakit geçirdiğini ifade eden Yuvarlak, “Harabelere giren çocuklar, buralarda vakit geçiriyorlar. Aileler bu harabelerin mahallede bulunmasından ve çocuklarının buralara da vakit geçirmesinden dolayı tedirgin oluyorlar. Mahalledeki harabe binalar yıkılarak enkazların kaldırılmasını istiyoruz. Bu alanlarda çöp atıkları birikiyor, biriken atıklar zamanla haşerelerin ve fare gibi hayvanların sayısının artmasına neden oluyor. Mahalle sakinleri durumdan şikayet ettiklerini her fırsatta dile getiriyorlar” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINDA ENDİŞE DUYUYORUZ”

Mahalle sakinleri ise yaşanan duruma tepki göstererek, çocuklarının sağlığından endişe duyduklarını belirtti. Mahallede bulunan harabe alanlardan rahatsız olduklarını belirten mahalle sakinleri, “Çöp atıklarının hedefi haline gelen boş araziler, çevrede kötü görüntü ve kokulara neden oluyor. Çocuklar boş arazilere giden çocuklar, buralarda oyun oynuyorlar. Çocuklarımızın sağlığından endişe duyuyoruz” şeklinde konuştular.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER