USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dr. Beril Leylek’ in toplantısı mitinge dönüştü

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr Beril Leylek şahsı adına , Aykanat Balo salonunda depremde ölen anneleri anmak amaçlı kadınlara dev bir davet düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya 500 kadın katıldı.

Dr. Beril Leylek’ in toplantısı mitinge dönüştü
09-05-2023 20:40

“Gazi’nin kadınları salonlara sığmıyor ! Nasıl güzelsiniz ! Bayrağım gibisiniz , şanlı tarihimizin torunları, Atatürk’ün kızları muhteşemsiniz.”  

    Kahvaltı organizasyonuna davetli listesi ile katılım sağlanırken , davetlilere kırmızı -beyaz -siyah  dress code uygulandı. Başkan Beril “Bu renklerin anlamı derin , bu renklerin altını çizeceğiz, kırmızı -beyaz aydınlık Türkiye’ye koşmamızı , siyah ise içimizde ki yası simgelemektedir.” dedi. 500 kadının aynı renklerde giyinmesi görsel şölene dönerken, kadınların birlik ve beraberliğini , kol kola dayanışmasını temsil etti.”

     Depremde kaybedilen annelerin anısına düzenlenen kahvaltı Dr. Beril Leylek ’in mitingine dönüştü.

Kahvaltıya 500 davetli misafir katılırken, aday milletvekili eşleri , CHP merkez ve 7 ilçenin kadın kolları, İyi parti ve Deva kadın kolları da tam kadro olarak salonda yer aldılar. Tüm şehrin kadınlarını bir araya getiren Başkan Dr  Beril böylece bir ilke daha imza atarak birleştici gücünü ortaya koydu. Yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplayan Başkan davetin her ayrıntısı ile ve tüm misafirleri ile bizzat kendisi ilgilendi.

       Kahvaltı depremde ölen vatandaşlarımızı anmak için saygı duruşu ile başladı, programın moderatörlüğünü yapan GAGİKAD genel sekreteri Melis Sökücü Başkan Beril’i açılış konuşmasına davet etmeden ,biyografisini misafirlere sundu. Sunumda “Bu biyografi gurur kaynağımızdır , bizler GAGİKAD olarak 2 yılda sayısız projeye imza atarken , durmaksızın çalışırken başkanımızı tanıdık, ama 50 yıla sığdırdıkları bizler için nasıl bir lider olduğunun açık kanıtıdır. “ dedi.

     Tüm salonun alkış yağmurunda kürsüye gelen Başkan Beril Leylek salona konuşmasını yapmadan önce salonda “Kadına şiddet temalı “ etkili bir video seyrettirdi.

     Konuşmasına “ tek çektiğimiz şiddet mi ? Tecavüz mü ? Taciz mi ? Ya psikolojik şiddet ? Nedir bu kadınların yaşadıkları ? Neden yaşamaktayız hem de bu yüzyılda! Maalesef kadınlar üzerinden yapılan siyaset!  İşleri güçleri yok habire konu kadın ! Git ekonomiye bak ! Bakabiliyor musunuz? Bakamadığınız için arkanıza bakmadan gideceksiniz!

Peki siyaseti kim yapıyor ! Yine erkekler ! Kaç kadın başarıyor meclise girmeyi! Bakınız burda başarmış hepimize örnek sayın Suzan vekilim var. Bunca yoğunluk arasında bizi kırmadılar, sizi kırmadılar. Bir de  öğrenmişler kadın kadının düşmanıdır diye sakız gibi ağızlarında ! Hadi ordan ! Biz dostuz biz birliğiz biz çokuz biz bu ülkenin yarısıyız biz bu ülkeyi doğuranız! Ama bizim yerimize erkekler karar veriyor . Çünkü kafamızı gömmüşler bir ev işi çocuk kayınvalide  derken bir de kapitalizmin getirdikleri ile beynimizi uyuşturuyorlar.  OECD raporlarına göre dünyadaki tüm işin %74 ünü kadınlar yapıyor. Peki para ? Yooook paraya gelince iş değişiyor. Dünyadaki mal varlığının , sıkı durun , sadece %1 'i kadınların , %99' u erkeklerin, ee parayı alan düdüğü çalıyor! Uyanın kadınlar ! Uyanın artık!  Yönetimlerde olmadan , girişimci olup kendi işlerimizi kurmadan işçi olduğumuz sürece de bu eşitliği sağlayamayacağız .Birlik olup karar verici olmadıktan sonra bizleri yine kendimiz yönetemeyeceğiz. Kanun koyucular sizleri siz gibi düşünemeyecek ! Bizlerin önce eşit temsil için mücadele etmemiz gerek. Mustafa Kemal’in verdiği değeri şu an ki yönetimler veriyor mu size? 100 yıl önce verilen haklarımızdan bir adım öne gidebildik mi? Hayır geriye bayağı gittik ama ! Şimdi bu geriliği tarihe gömecek bir fırsatımız var . Kadınlar için kız çocuklarımız için hep birlikte el ele , yaşlısı genci omuz omuza tüm kadınlar birlikte kazanacağız ve bu kadın düşmanı zihniyetleri ve  bu Atatürk düşmanı karanlık düşünceleri biz yeneceğiz, kadınlarla başaracağız ve kadınlar kazanacağız ” dedi.

 

Kahvaltıya konuşmacı olarak davet edilen Hatay milletvekili Suzan Şahin Gaziantepli kadınlar ile buluştu.

 

    Programa konuşmacı olarak davet edilen Hatay milletvekili Suzan Şahin kürsüye davet edilmeden önce , Şahin’in deprem sonrası meclis konuşmasından bazı pasajlar paylaşıldı.

  Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Şahin ,Gazi’nin kadınları tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı.

Hatay milletvekili Suzan Şahin “ Deprem gerçeğini unutturmayacağız. Depremzedeler haklarına kavuşana kadar mücadelemiz devam edecek.   Depremle elbette başa çıkacağız , bizim istediğimiz sadece bizi yalnız bırakmamanızdır .” Konuşması esnasında acıdan çok defa sesi titreyen Vekil Şahin , salonu anlattıkları ile göz yaşına boğdu. Deprem bölgesinde ki kadınların yaşamlarını anlatırken misafirler  Şahin’i nefeslerini tutarak dinledi “ Çadırlarda konteynırlarda sizce şiddet durdu mu ? Yoksa daha da mı arttı? Peki taciz! Kadınlarımızın çektikleri yeter ! Neredeyse her gün sırf kadın oldukları için, kadın cinayetine kurban giden, öldürülen kadınlarımızı da unutmayacağız.  Ve kadınlar bu çektikleri acıların faturasını elbette soracaklardır! Biz de soracağız ! Tüm kadınlar olarak bunun hesabını soracağız. Bu gidişat duracak! Sevgi dilini hakim kılacağız. Bizim dilimiz sevgi dilidir “ dedi.

      Program bitiminde Başkan Beril tarafından Hatay Milletvekili Suzan Şahin’e özel bir hediye takdim edildi. Organizasyonda emeği geçen dostlarını sahneye alan Başkan Beril Gazi’nin kadınları ile  bayraklarla 10. Yıl marşını söylerken salon görsel şölene dönüştü.  Davetli basın mensubları tarafından “Kadın Mitingi” benzetmesine neden olan organizasyon  hatıra fotoğrafları çekilerek son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler