USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bütçenize en uygun cep telefonları

Bütçenize en uygun cep telefonları
12-05-2021 15:17
Gaziantep

Cep telefonları, arama, mesajlaşma ve email gibi iletişim kanallarının yanı sıra oyun, müzik dinleme ve video izleme gibi fonksiyonlarıyla da geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bütçenize uygun bir telefon arayışına girmeden önce, telefonu kullanım amacınızı da belirlemeniz gerekir. Samsung, Xiaomi, Apple ve Huawei, son zamanların en çok tercih edilen cep telefon modellerini bünyesinde barındırır. Güçlü işletim sistemlerinin yanı sıra tasarım öğeleri açısından da birçok kişinin kriterlerini karşılayan telefonlar, renkli kasa seçenekleri ile tarzınızı telefonunuza yansıtmanıza yardımcı olur. Herkesin bir cep telefonuna ayıracağı bütçe farklıdır. Yeni bir cep telefonu almadan önce, piyasadaki modellerin fiyat aralıklarına göz atmanız gerekir. Detaylı bir araştırma sonunda fiyat/performans açısından size en uygun ve en iyi telefonu bulmak çok kolaydır. Yüksek ekran çözünürlüğü ve hızlı işletim sistemi ile donatılan modeller, uzun süreli pil ömürleri ile gün boyunca size eşlik eder. Batarya kapasitesi, akıllı cep telefonunu gün boyu kesintisiz bir şekilde kullanabilmeniz açısından önemli bir kriterdir. Bazı modellerdeki hızlı şarj özelliği, birkaç dakika içerisinde bataryayı tamamen doldurarak işlemlerinize devam etmenizi sağlar. Teknoloji alanında öncü birçok markanın geniş kitlelere hitap eden uygun fiyatlı cep telefon çeşitlerini www.akakce.com üzerinden inceleyebilir, hızlı ve güvenli bir alışveriş deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz. Akakçe, sunduğu sıralama ve ürünlerin 6 aylık fiyat geçmişi özelliği ile kullanıcıların diledikleri ürüne en ucuz fiyatlar üzerinden erişmesine olanak tanır. Satın almak istediğiniz ürüne fiyat alarmı koyarak indirimlerden ilk siz haberdar olabilirsiniz.

Cep Telefon Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Cep telefonları, birçok kişinin günlük hayatında en çok kullandığı teknolojik aygıtlar arasında popüler bir yere sahiptir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte cep telefonları yalnızca haberleşme amacıyla değil, oyun oynama, sosyal medya, gündem takibi, fotoğraf ve video çekimi gibi birçok alanda da yaygın olarak kullanılır. Samsung cep telefonları gibi teknolojiyi eşsiz tasarım öğeleri ile bir araya getiren modeller, sundukları geniş fiyat aralıklarıyla herkesin özgün bir akıllı telefon deneyimi elde etmesi konusunda avantaj sunar. Yeni bir akıllı telefon almadan önce, telefonu ağırlıklı olarak hangi alanlarda kullandığınızı belirlemeniz gerekir. Günün yoğun temposuna ayak uydurmak için yüksek RAM bellek kapasiteli modellere göz atabilirsiniz. Yüksek RAM belleği, uygulamalar arasında hızlı geçiş yapılması ve uygulamanın hızını belirleme konusunda önemli bir rol oynar. AMOLED ya da LED ekran teknolojileri ile donatılan modeller, canlı bir oyun deneyimi elde etmenize yardımcı olur. Çoklu kamera sistemi bulunan ve yüksek MP değerlerine sahip modeller ise, fotoğrafçılık ve video çekimi konusunda telefonunu kullanacak kişiler tarafından tercih edilebilir. Doğa ile iç içe vakit geçirmeyi seven ve aksiyon sporları ile ilgilenen kişiler, akıllı telefon seçiminde modelin ekran cam teknolojisi ve kasa tasarımı gibi kriterlere dikkat etmelidir. Kasa ve ekran materyallerinin dayanıklılığı, modelin uzun süreler boyunca gönül rahatlığı ile kullanılmasına yardımcı olur. Dilerseniz akıllı telefonunuzu koruyucu cam ya da kılıf gibi koruma odaklı aksesuarlar ile destekleyerek çizilme gibi istenmeyen durumlara karşı önleminizi alabilirsiniz. Birçok işlemi telefon üzerinden gerçekleştiriyorsanız, akıllı telefonlarda bulunan hızlı şarj gibi pratik özellikler pil seviyesini endişe etmeden her an telefonunuzu aktif bir şekilde kullanmanızı sağlar. Bazı modellerde, kablosuz şarj gibi pil dolum sürecini kolaylaştıran özelliklere rastlamak mümkündür.

Çeşitli Özelliklerle Donatılan Cep Telefonları

Akıllı cep telefonlarında öne çıkan kriterler; işletim sistemi, ekran çözünürlükleri, kamera, sabit depolama alan kapasitesi ve tasarım öğeleridir.
    •    İşletim sistemi, telefonun kullanım boyunca kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde çalışması açısından önemlidir.
    •    Ekran çözünürlüğü, uygulama içerisindeki ya da harici görsel verilerin iyi bir şekilde ekrana aktarılması konusunda büyük rol oynar.
    •    Birçok kişi, telefonlarını değerli anları kaydetmek için kullanır. Bu konuda kamera kalitesi ön plana çıkar. Son yıllarda piyasaya sürülen birçok akıllı telefonda çoklu kamera sistemine rastlamak mümkündür.
    •    Modellerin sunduğu geniş sabit depolama alanları, dilediğiniz uygulamayı ya da belgeyi alan kapasitesinden endişe etmeksizin telefon içerisinde saklamanıza olanak tanır. Bütçe dostu bazı telefonlarda arttırılabilir hafıza alanı alternatifi de bulunur.
    •    Ofis ve şahsi kullanım amacıyla iki farklı hatta sahip olan kişiler, Dual SIM bir diğer adı ile çift hatlı model seçeneklerine göz atabilirler. Böylelikle tek telefon içerisinde iki hattınızı birden kullanabilir, iki telefon taşıma zahmetinden kurtulabilirsiniz.
    •    Cep telefonları, şahsa özel teknolojik aletlerdir ve akıllı telefon sahibi olan herkes telefon içerisindeki verilerin güvende olmasını ister. Farklı markaların cep telefonu modellerinde bulunan yüz tanıma ve parmak izi okuyucu gibi kişiye özgü şifreleme sistemleri, kullanıcıların diledikleri belge ya da veriyi güvenli bir şekilde telefonları içerisinde muhafaza etmeleri konusunda avantaj sunar.

Bütçe Dostu Cep Telefonu Modelleri

Cep telefonu seçimi yaparken önünüze pek çok markanın modeli çıkar. Bu modellerin arasında en bilinenler şöyle sıralanabilir:

    •    Samsung Galaxy Serisi
Samsung telefonlar arasında en popüler serilerden biri olan Galaxy, Android işletim sistemine sahip modelleri kullanıcılarına sunar. Haziran 2009 yılından bu yana ailesine birçok üye katan Galaxy, S, Note, Z ve A gibi farklı alt kategorilere ayrılır. Serinin çift SIM kart kullanılan modelleri, Duos olarak adlandırılır. A ve Note alt serilerinin 2021 yılında piyasaya sunulan model seçeneklerine de rastlamak mümkündür. Galaxy serisi, ince tasarımları, çeşitli kasa renkleri, güçlü işletim sistemi ve çoklu kamera alternatifleri ile bir telefondan beklenen tüm ihtiyaçları karşılayacak düzeydedir. Uygun fiyatlı cep telefonu arayışında olan kişiler için cazip bir alternatif olan Galaxy serisi Samsung telefon fiyatları, 2.100-9.000 TL aralıkları ile geniş bir kitleye hitap eder. S serisi, markanın diğer telefon modelleri arasında en donanımlı seri olarak bilinir ve belirli modelleri suya karşı dirençli bir dış tasarıma sahiptir. A serisi ise batarya ve pil ömrü açısından diğer modeller arasında ön plana çıkar. Kamera kalitesi, A ve S serisinin ortak olarak öne çıkan özelliklerinden biridir. Kameradan ekran çözünürlüğüne birçok kriterde tam not almayı başaran seri, Galaxy Note modeli ile kullanıcılara teknolojik bir not defteri sunar. Note modeli ile birlikte kullanılan kalem, dokunmatik cihazda parmak kullanımına yeni bir soluk kazandırarak telefon içerisindeki işlemlerinizi kalem yardımıyla halletmenize yardımcı olur. Note modelleri ile dilerseniz yapılacaklar listenizi tıpkı bir not defteri kullanır gibi telefonunuza yazabilir, mesajlaşma kanallarında harf tanıma sistemi ile el yazınızı elektronik ortama geçirebilirsiniz.
    •    Xiaomi Redmi Serisi
Geniş ekran ve çerçevesiz tasarımıyla eşsiz bir ekran deneyimi sunan Xiaomi Redmi serisi, hızlı şarj özelliği ve çeşitli bellek depolama alanları ile markanın fiyat/performans açısından öne çıkan serileri içerisinde yer alır. Redmi serisi, Redmi Note ve Redmi Pro olarak iki farklı alt kategoriye ayrılır. Oyun deneyimini telefona taşımak isteyen kişilerin tercih edebileceği seri, ekranında tuş bulundurmayan tasarımı ile kullanıcılarına yüksek çözünürlüklü ve geniş bir ekran deneyimi sunar. Xiaomi Redmi serisi içerisindeki modeller 2.100-4.900 TL fiyat aralıklarıyla bütçe dostu cep telefonları listesinde üst sıralara yerleşir. 16, 32, 64 ve 128 GB gibi farklı depolama alanı sunan modeller, hafıza kartı desteği ile de kullanıcılarına bellek kapasitesi genişletme imkanı tanır. Oldukça zarif ve hafif bir tasarıma sahip olan Redmi serisi, taşıma ve kullanım açısından da cazip bir seçenek olarak gösterilebilir.
    •    Huawei Mate Serisi
Huawei telefonlar fiyatları, modelin serisine ve içeriğine göre belirlenir. Huawei Mate serisi, yüksek kamera kalitesi, çift hat kullanımı, yüz tanıma ya da parmak okuyucu gibi farklı alanlarda sahip olduğu özellikleri ile birçok ihtiyaca hitap eder. Mate serisinin son üyeleri, dairesel tasarımlı kamera konumları ve kıvrımlı ekran çerçevesi ile tasarımsal açıdan şık bir görünüme sahiptir. Kavisli tasarım, ekranı yan kısımlardan da dokunmatik bir şekilde kullanabilme olanağı sunar. Ekran çözünürlüğü tasarımı kadar dikkat çeken seri, kullanıcılara yepyeni bir dokunmatik ekran kullanımı ile buluşturur. Huawei Mate serisi içerisinde yer alan modeller, 1.500-4.000 TL aralığında bir satış fiyatına sahiptir.
    •    Oppo A Serisi
Oppo A serisi telefon fiyatları, seri içerisindeki modeller arasında oldukça geniş bir aralıktadır. Oppo A serisi, ultra ince tasarımı, geniş ekranı, çoklu kamerası ile teknolojiyi tasarımla bir araya getiren modelleri bünyesinde barındırır. Oppo A serisi, A72, A73, A31, A91 ve A15 olarak adlandırılan 5 farklı modelden oluşur. Her seri üyesi 4 farklı kamera ve çerçevesiz bir tasarıma sahiptir. Hızlı şarj özelliği bulunan seri, yüksek batarya gücü ile gün boyu size eşlik eder. Oppo A serisi, modelin piyasaya sürüldüğü yıla bağlı olarak 1.700-3.500 TL fiyat aralıklarında kullanıcılara sunulur. Yapay zekâ sistemiyle desteklenen seri, 48 MP kamerası ile hareket halinde olunan anlarda dahi net görüntüler yakalanmasına olanak tanır.

Her İhtiyaca Hitap Eden Cep Telefonları

Cep telefonu fiyatları, model, işletim sistemi, RAM ve sabit bellek kapasitesi gibi kriterler içerisinde birbirleri arasında değişiklik gösterir. Markaların kullanıcılara sunduğu akıllı cep telefonu modelleri arasında da fiyat farkına rastlamak mümkündür. Cep telefonları, haberleşme araçlarının yanı sıra oyun oynama, müzik dinleme, sosyal medya kanallarına erişim ve fotoğraf/video çekimi gibi birçok farklı amaca hizmet eder. Bütçe dostu cep telefonlarının piyasaya sürüldüğü tarih de, bu ürünlerin fiyatlarını etkileme konusunda önemli bir kriterdir. Her kişinin, akıllı telefonda yaptığı işlemler ve akıllı telefondan beklediği kriterler farklıdır. Örneğin telefonu ile eşsiz kareler yakalamak isteyen kişiler, modelin kamera özelliklerini titizlikle inceler. Gün içerisinde sıkça telefon görüşmesi yapan kişiler ise cihazın ses teknolojilerine ya da sağladığı hücresel veri bağlantılarına dikkat eder. RAM bellek kapasitesi, telefon üzerinden çevrimiçi ya da çevrimdışı oyun oynamayı seven kişilerin üzerinde durması gereken bir konudur. RAM, cihazın kullanım sırasında uygulamalar arası geçişi ve klavye hızı gibi unsurlara direkt olarak etki eder. Yüksek grafik özelliklerine sahip olan oyunlar ya da FLAC uzantılı müzikler, metin belgeleri ya da basit bir dizayna sahip olan uygulamalara nazaran telefon içerisinde daha fazla yer kaplayabilir. Akıllı telefonların sahip olduğu geniş depolama alanı ya da arttırılabilir hafıza seçenekleri, dilediğiniz uygulamayı, belgeyi, görsel ve işitsel veriyi hafıza kapasitesini endişe etmeden güvenle telefon içerisinde saklamanızı sağlar. Yüz tanıma ya da parmak izi okuyucu özelliği ile önemli belge ya da verilerinizi kişisel bir şifreleme sistemi üzerinden güvence altına alabilirsiniz. Cep telefonları fiyatları ucuz seçeneklerini belirlediğiniz modeller arasında karşılaştırma yaparak kolaylıkla bulabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler