USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

‘AYKILIÇ MARKASI’ BİZE AİLEMİZDEN EMANET’

‘KALİTELİ, UCUZ VE GÜVENİLİR’ ‘ BÜTÇENİZ MOTİVASYONUMUZDUR’

‘AYKILIÇ MARKASI’  BİZE AİLEMİZDEN EMANET’
04-01-2022 09:55
Gaziantep

Gaziantep GATEM’de 1994 yılından itibaren hizmet veren, sektörünün öncü işletmesi ’Kaliteli, Ucuz ve Güvenilir’ ilkelerini ticari hayatları sürecinde benimseyen AYKILIÇ GROSS şirketinin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanları Halit Kürşat Aykılıç ve  Abdulkadir Aykılıç kardeşler, merhum  babaları iş adamı Müslüm Aykılıç’ın kendilerine emanet bıraktığı AYKILIÇ markasını daha ileriye taşımak için büyük çaba sarf ediyorlar. Babalarının öğütlediği ‘Dürüstlük ilkeniz olsun, olduğunuz gibi görünün’ felsefesini benimseyerek ‘Biz babadan böyle gördük’ diyen iki başarılı genç iş adamıyla oldukça zevkli ve ilham verici bir röportaj gerçekleştirdik.

AYKILIÇ GROSS’un doğuş hikayesini anlatır mısınız?

Bizler AYKILIÇ GROSS Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanları Halit Kürşat Aykılıç ve Abdulkadir Aykılıç kardeşleriz. Aslen Şanlıurfa Birecikli olup uzun yıllardır Gaziantep’te yaşıyoruz.İşletmemizin üçüncü kuşak emanetçileriyiz. Dedemiz Halit Aykılıç ilk olarak ticaret hayatına Birecik’te Arçelik ve İpragaz gibi bayilikleriyle başlamıştır.1994 yılında babamız Müslüm Aykılıç ve amcamız Mehmet Aykılıç Birecik’ten Gaziantep’e gelerek Gaziantep GATEM toptancılar sitesinde iki kalem ürünle,‘dürüstlük ve güvenilirlik’ ilkelerini amaç edinerek ticaret hayatlarına başlamışlardır. Ürün yelpazesine zamanla Ayçiçek yağı ve diğer gıda ürünlerinin yanı sıra temizlik ürünleri de eklenerek büyümeye ve hizmet yelpazesini genişleterek büyümeye devam etmişlerdir. 

Ürün yelpazenizin ağırlıklı bölümünü oluşturan temizlik ürünlerinde hangi firmalarla iş ortaklığı yapıyorsunuz?

Uluslarası markakar, Procter and Gamble , Henkel, Ünilever, Reckitt Benckiser ve  Colgate gibi global markalar başta olmak üzere yaklaşık 50 firmayla iş ortaklığımız bulunmaktadır.Güvenilir firmalarla çalışmak her zaman önceliğimiz olmuştur.

Sizler genç kuşak olarak iş hayatına ne zaman dahil oldunuz?

Bizler kardeşlerimiz ile birlikte babamızdan devraldığımız bayrakla Aykılıç Gross ile yolumuza çok daha güçlü ve güvenilir adımlarla devam ediyoruz.Büyük kardeş olan ben Halit Kürşat Aykılıç; 2008 yılında aktif olarak iş hayatına başladım.Ben de Abdulkadir Aykılıç; Lisans eğitimimi tamamlayarak 2012 yılında şirket bünyesinde yer almaya başladım. Aynı okulda olduğu gibi iş hayatında da her alan hakkında her geçen gün yeni bir şey öğrenmek gerekmektedir. İş sahibi olarak yalnızca kendi alanınızda uzmanlaşmanız yetmez. Aynı zamanda insan kaynaklarından muhasebeye kadar her alanda kendinizi geliştirmelisiniz. Bilgi ve deneyimlerinizi bu şekilde başka departmanlara yaymak sizi yalnızca bilgili yapmaz. Aynı zamanda yeni fikirler ve yeni yollar konusunda size fikirler verir.Biz iki kardeş bu bilinçle hareketle başarılı işlere imza atmayı hedefliyoruz.

Baba mesleği ve aile şirketinde yer almak sizleri nasıl heyecanlandırdı? Ağır bir sorumluluk mu yoksa edinilmiş başarının getireceği kazançlar ile büyümeye doğru sağlam adımlamak mı?

Ağır bir sorumlulukla beraber yoğun bir mutluluk yaşıyoruz. Dedemiz ile başlayan  babamız ve amcalarımız ile devam edilerek kazanılan tecrübe ve bilgi birikimlerini bizden sonraki kuşaklara da geliştirerek aktarabilmek için AYKILIÇ sancağını teslim aldık. Şirketimizin ruhu olan ‘Dürüstlük ve Güvenilirlik’ ilkelerinden ödün vermeyerek sektöründe devamlı büyüyen lider bir şirket olmayı amaçlıyoruz.

“Sorumluluklarımızın farkındayız”

Güzel ve Başarılı projelerle gerçekleştireceğiniz atılımlarda  öncelikleriniz hangileri olacaktır?

İşletmemiz ticari hayatına 2 kalem ürünle başlarken bugün geldiğimiz noktada 10.000 aşkın ürün çeşidiyle  Müşterilerimizin bütçelerine ‘Kalite, Ucuz, Güvenilir’ ilkesiyle katkı sağlamaktan büyük haz duyuruyoruz.  Ürünlerimizi iç piyasanın yanı sıra 60 ülkeye de ihracatını gerçekleştiriyoruz. İhracat firmalarımız 2021 yılında Gaziantep’te ilk 100 firmanın arasına girmiş olup, Ortadoğu, Orta Asya bölgelerinde, Avrupa, Amerika, Afrika kıtalarında pek çok ticari ilişkilerimiz bulunmaktadır.

Gaziantep halkına yönelik çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Yeni oluşumumuz olan AYKILIÇ GROSS”u kurarken, dünyadaki hızlı değişimle beraber, insanların son zamanlarda temel ihtiyaçlarını karşılamak için başvurduğu yöntemlerin değiştiğini gözlemledik.2020 yılında hayatımıza giren pandemi ticari hayatta iki önemli hususu ön plana çıkardı.Birincisi ticarette online alışverişin hızlı bir şekilde artarak hayatımıza dahil olması, ikincisi ise pandemi nedeniyle doların ve hammadde fiyatlarının aşırı artışından dolayı insanların perakende ve toptan satış yapılan firma arayışına girmeleridir.Biz de Gaziantep halkına ucuz ve kaliteli hizmet sloganıyla  2022 yılında ‘AYKILIÇGROSS’ olarak toptan ve perakendenin kalbi olan Gaziantep GATEM’de yeni hedeflerle yolumuza devam edeceğiz.

“Halkımızın bütçesine katkımız olsun istiyoruz”

En büyük amacımız toptan müşterilerimize ek olarak bireysel müşterilerimizin de bütçelerine bu zor günlerde katkı sağlamak ve ilerleyen zamanlarda şehir merkezinde ‘AYKILIÇ GROSS adı altında şube sayımızı artırmaktır.

ON-LİNE satışla ilgili çalışmalarınız var mı? On-line alışverişin avantajları ve dezanvantajları nelerdir?

Pandemi ile beraber 2021 yılında on-line satış hızlı bir şekilde hayatımıza girdi. Şirketimiz şuan günlük  ortalama 500 ile 1000 aralığında on-line satış ürünlerini kargo ile tüketiciyle buluşturmaktadır. 2022 yılında hedefimiz mevcut partnerlerimize  ilaveten global ve yerel firmalarla anlaşma sağlayarak vizyonumuzu genişletmektir.

“Ticarette çağın ilerisini görebilmek önemlidir”

Online alışveriş insanlara konfor alanlarını bozmadan, 7/24 birçok ürünü, özel indirimle satın alma imkanı sağlamaktadır. Online alışveriş aslında insanlar için kolaylığı ifade etmektedir. Online alışveriş sisteminin tek dezavatantajı ise ürünü fiziki olarak görmemektir. Bu dezavantajı avantaja dönüştüren ise ürün iadesi ve değişimindeki kolaylıktır.  E-ticaret dünya geneli hızla büyüyen ve olgunlaşan bir alan olduğu için bizde e-ticaret yaptığımız müşterimize ürün tesliminde, değişimde ve iadesinde bu kolaylığı sağlamaktayız.    

İş hayatının önemli bir ayağı olan AR-GE çalışmalarına işletme olarak ne kadar önem veriyorsunuz?

AR-GE  günümüz işletmeleri için olmazsa olmaz bir gereksinimdir.İşletme olarak ta güçlü bir ekiple ve sağlam bir alt yapıyla hızlı bir şekilde erişimleri sağlayabiliyoruz .Ticaretimiz iç piyasa ve ihracat olarak iki temelden oluşmaktadır. Hem yurt içi hem de yurt dışı ticaretinde şirketimize katkı sağlayacak profesyonel personellerle Ar-GE çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Ayrıca Türkiye’de Ar-GE çalışmalarında öncü olan kuruluşlardan danışmanlık hizmetleri almaktayız. Ar-GE  projesi mevcut bilginin geliştirilmesi için yeni tanım ve fikirlerin üretilmesini amaçlar. Bu üretim için insan faktörü ön planda olmalıdır. Diğer kriterler ile birlikte bir projede araştırmacı personelin bulunması bu kriterin sağlanmasında önemli bir unsurdur.

Yeni nesil işletmecilerin yol haritaları size göre nasıl olmalıdır?

Bizler üçüncü kuşak Aykılıç emanetçileri olarak ‘Babamızdan gördüğümüz’ mevcut geleneksel yapıyı modernize ederek şirketimize daha ileriye taşımak istiyoruz. Bizler geçmişimizle bugünümüzü hızlı bir şekilde çağın gereksinimleri doğrultusunda harmanlayarak geleceğimizi planlayarak yol haritalarımızı belirmemiş bulunmaktayız. Bir yöneticinin başarılı iş kararları alması, bilgi birikiminin zenginliği ile doğru orantılıdır. Kendinizi geliştirdiğiniz ölçüde geleceği görebilirsiniz. Eğer bilgi birikiminiz yeterli düzeydeyse öngörüleriniz isabetli olacaktır. Böylece doğru öngörüler eşliğinde, etkili kararlar alacak, başarıya uzanmış olacaksınız!

Ürün seçimlerinizdeki vazgeçilemez standartlarınız nelerdir?

Ürün seçiminde dikkat ettiğimiz en büyük husus ürünlerin kaliteli, ucuz ve güvenilir olmasıdır.Tüketicinin ihtiyaçlarına en doğru şekilde cevap verirken bütçesine uygunluğu bizler için önemlidir. Aykılıç ailesi olarak 1994 yılında başlamış olduğumuz ticaret hayatımıza  prensiplerimizden hiçbir zaman ödün vermeyerek Gaziantep halkının gönlünde yer bulduğumuzu düşünüyoruz. Aykılıç Gaziantep’te bir marka ise bu ilkelerine sıkı sıkı bağlı kaldığı içindir. Aykılıç Gross olarak ta halkımız ile büyüyerek hizmet etmeye devam edeceğiz.  

İş hayatında başarılı olmanın altın kurallarını söyler misiniz?

Birinci kural müşteri  ve çalışanlarınıza karşı dürüst, samimi ve güvenilir olmaktır. İkinci kural ise aile olabilmektir. Başarı maddi sermayeden çok beşeri sermayede bağlıdır. Doğru kişileri doğru pozisyonda konumlandırarak şirketimizin verimliliğini artmaktadır. Bizler bu geminin kaptanlarız. Mürettebatlarımız bize ne kadar gönülden destek verirlerse fırtınalı denizlerde gemiyi kıyıya yanaştırmamız o kadar kolay olur. Bugün şirketimizde 25 yılı devirmiş olan personellerimiz ve iş ortaklarımız var.Bunlar babamız Müslüm Aykılıç’ı  ve amcamız Mehmet Aykılıç’ı baba, şirketimizi ise kendi evleri gibi görmektedirler. Bizlerde babamız Müslüm Aykılıç gibi mesai arkadaşlarımızı ailemizin bireyi olarak görmeye devam edeceğiz. Büyürken de  hep beraber büyüyeceğiz. Gaziantep halkını da daha kaliteli ve ucuz ürünlerle buluşturarak en doğru hizmeti vermeyi de ilke ediniyoruz.

MÜSLÜM AYKILIÇ ANISINA…
Rahmetli babamız MÜSLÜM AYKILIÇ yaşamın her anını ciddiye alan bir kişiliğe sahipti.Hiçbir şeyi boş vermez,her gününü planlar ve programlı yaşardı. Duygularını işine hiç karıştırmaz, profesyonel kişilerle çalışmasına rağmen “itimat kontrole engel değildir” prensibiyle işlerini titizlikle takip ederdi.
Analitik bir düşünceye sahip olan babamız MÜSLÜM AYKILIÇ çalışmaya genç yaşta başlamış, belirlediği hedef ve ideale ulaşabilmek için gece-gündüz çaba sarf etmiştir. Babasından devir aldığı işletmeyi büyük bir cesaretle ve çalışkanlıkla kardeşleriyle beraber aile şirketine dönüştürmüştür. Yaşamı boyunca memleket sevgisiyle ülkesine ve milletine faydalı bir birey olarak yaşayan babamız bizlere onurlu, dürüst yaşamayı ve ‘AYKILIÇ ’ markasını emanet bırakmıştır. Bizler iki kardeş olarak Babamızın ve Ailemizin ilkelerini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler