USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
29-08-2022 12:40
Gaziantep

VALİ DAVUT GÜL:
“30 Ağustos zaferi tüm
milletlere örnek oldu”
Gaziantep Valisi Davut Gül, 30 Ağustos Zafer Byramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Vali Gül, “26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ’la başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Meydan Muharebesi ile taçlanan Kurtuluş Savaşı’mız yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm milletlere örnek olmuştur” dedi.

“BÜYÜK TAARRUZ
ONURLU BİR MÜCADELEDİR”

Vali Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Büyük Taarruz Zaferi, Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Bu zafer, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Milletimiz bu destanla, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve bağımsızlığımız her zaman olduğu gibi bugünde Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Bu Zafer, bizlere destan yazan kahraman ordumuzun, yüce milletimize unutulmaz ve şerefli bir armağanıdır. Milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin, bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü felaketi aynı ruh ve heyecanla aşacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zafer uğrunda can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyor; tüm Gaziantepli hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

FATMA ŞAHİN:
“30 Ağustos esaret gömleğini
yırtık attığımız gündür”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Şahin mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk milletinin, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp attığı, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu vurguladı.
Yurdun dört bir yanı işgal altındayken, tarih boyunca özgür yaşamış Türk milletinin bu işgale boyun eğmeyerek, bu aziz toprakları kanıyla, canıyla geri aldığını anımsatan Başkan Şahin, şunları kaydetti:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zaferin 100’ üncü yıl dönümünü bir kez daha gururla ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan, Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletçe kazanılan zaferlerle bize emanet edilen bu vatana gözümüz gibi bakmak ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur.”
Başkan Şahin, Türk milletinin geçmişinden aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdüreceğini dile getirerek, “Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, bu vatan için kanını döken tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

RIDVAN FADILOĞLU:
“Tüm mazlum halklara
örnek bir mücadele”
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama yayımladı. Fadıloğlu, “26 Ağustos 1922’de başlayan ve 5 gün 5 gece devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusu’nun 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak kayıtlara geçmiştir” dedi.
 Fadıloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“100. yılını kutladığımız büyük zafer ile milletimiz, milli hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiştir. Hiçbir zillete boyun eğmemiş, esareti asla kabul etmemiş kahraman milletimiz, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 1919 yılında Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakmış, Kurtuluş Savaşımıza giden yolu açmış ve Büyük Taarruz ile birlikte bu kutlu mücadeleyi tam anlamıyla taçlandırmıştır. Aynı zamanda bu büyük zafer, 1071 yılında Malazgirt destanının ardından bir kez daha aziz şehitlerimizin kanlarıyla bize ebedi yurt kılınan Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescillendiği bir mühürdür. Milli hasletlerimiz ve manevi değerlerimiz karşısında hiç şüphesiz ki ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını, birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacak ve asil milletimiz, güçlü adımlarla büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 100. yılını idrak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

NEJAT KOÇER:
“Aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz”
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Her safhası benzersiz kahramanlıklar ve destansı bir mücadele ile geçen Kurtuluş Savaşına  vurulan 30 Ağustos mührü, bağımsızlığımızın vesikası olmuştur” dedi.
Koçer yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Cumhuriyete hayat veren 30 Ağustos zaferinin 100. yıldönümünü kutlamanın heyecan, sevinç ve gururu içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustosta başlayarak 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile esarete son verilmiş, Anadolu topraklarına bağımsız ve güçlü Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Her safhası benzersiz kahramanlıklar ve destansı bir mücadele ile geçen Kurtuluş Savaşına  vurulan 30 Ağustos mührü, bağımsızlığımızın vesikası olmuştur. Bu şanlı mücadelenin verildiği süreçte sergilenen birlik ve beraberlik, sonsuza kadar sürecek olan  bağımsızlığımızın mayasıdır İmkansızlık ve yokluğun ortasında türlü zorlukların aşılarak kurulduğu Cumhuriyeti, yüzlerce yıldır sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu ile birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 30 Ağustos Zaferinin 100. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi; rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

DERYA BAKBAK:
“Aynı ruh ve inançla
hedeflerimize yürüyoruz”
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajında, “Milletimizin esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ispat ettiği zaferimizin 100. yıldönümünde, aynı ruh ve inançla hedeflerimize yürümeyi sürdürüyoruz.” dedi.
30 Ağustos 1922’de Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının ve Türk Milleti’nin sadece bir düşmanı mağlup etmediğini ifade eden Dr. Bakbak, “O gün kelimenin tüm anlamlarıyla, karşımızda dikilen 7 düvele karşı verdiğimiz kahramanca mücadeleyi zaferle taçlandırdık. Bittiği, tükendiği söylenen, bir daha asla ayağa kalkamaz denen asil bir milletin hürriyeti ve istikbali için hangi fedakârlıkları yapabileceğini herkese kabul ettirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz arkadaşlarının önderliğinde, ‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’ diyen milletimizle, ayaklarımıza vurulmak istenen prangaları parçalayıp attık. Şahin Bey’in, Şehit Kamil’in, Karayılan’ın şehadetleriyle başlayan kutsal mücadele, 30 Ağustos 1922 günü en geniş ve son anlamına büründü. Yüz yıl sonra aynı bağımsızlık bilinciyle, şehitlerimizin ve gazilerimizin izinde 2023’e, 2053’e, 2071’e yürümeyi sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 2002’den bu yana, 30 Ağustos ruhuna ve şanına uygun köklü bir atılım yaptığını söyleyen Dr. Derya Bakbak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliğinde, her daim etkin, saygın ve hazırız. Savunma sanayimizde yerli ve milli üretim kapasitemiz tarihimizin en üst seviyelerinde. 2002 yılında sadece 66 olan proje sayımızı 2022 itibarıyla 750’nin üstüne çıkardık. İHA, SİHA, TİHA, Hürkuş, Altay, Atak ve diğer yüzlerce gurur verici projemizle artık dünya liginde önemsenen, takip edilen bir ülkeyiz. Bu ürünlerin ihracat hacmi şu anlık 3 milyar dolar, inşallah önümüzdeki yıl 5 milyar doları aşacağız. 5,5 milyar dolarlık savunma sanayisi bütçemizi 75 milyar dolara çıkararak bölgemizin ve dünyamızın en önde gelen kara, hava ve deniz platformları üreticileri arasına girdik. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nde bu tablonun ortaya çıkmasında emeği geçen herkesle tek tek iftihar ediyoruz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür temenni ediyorum.” diyerek mesajını tamamladı.

MEHMET ERDOĞAN
“Bu milleti savaşlarla yıkamadılar”
 AK Parti Gaziantep Milletvekili, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Mehmet Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi’nin Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, “Kurtuluş Savaşımızın en önemli destanlarından birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk Milleti’nin sarsılmaz imanının bir göstergesidir. Köşeye sıkışmış, işgale uğramış, yoksul düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş ve canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğini, hangi zorlukları ve mihnetleri aşabileceğini net olarak göstermiştir” dedi.
“Hiç unutulmamalıdır ki Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zaferle Türk Milleti, şehit kanlarıyla sulanan vatanı üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini göstermiştir. Bu aziz millet, yıkılmakta olan büyük bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülkenin doğmasına vesile olan kahraman evlatlarını daima minnet ve şükranla anmaktadır.” diyen Milletvekili Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;
“Birliğimize, dirliğimize ve hayat hakkımıza göz koyan gafiller mutlak anlamda ders ve ibret çıkarmalıdır. Yine çok iyi bilinmelidir ki bu milleti savaşlarla yıkamayanlar hain terör saldırılarıyla da yıkamayacaklardır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü dünya var oldukça devam edecektir. Bu Millet denge unsuru olarak var olacak, var olduğu sürece de varlığından, birliğinden ve dirliğinden asla taviz vermeyecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan Aziz Türk Milletini, Gazilerimizi ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını kutluyor, Bu vatan uğruna canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

MEHMET EYUP ÖZKEÇECİ:
“Azim ve kararlılığın simgesi”
Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve şanlı ordumuzun birlikte yazdığı kahramanlık destanının 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.
Özkeçeci açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Milletimiz bu destanla hürriyetinden hiçbir zaman ödün vermeyeceğini kanıtlamış; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle bir arada mücadele vererek kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiştir. Kurtuluş Savaşı ile birlikte zor şartlar ve imkânsızlıklar içerisinde yakılan bağımsızlık meşalesi, kahraman milletimizin azim ve karlılığı ile 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zaferle taçlanmıştır. Tarih boyunca gücünü birlik, beraberlik ve kardeşlikten alan milletimiz, yüreklerindeki iman, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla bizlere mukaddes topraklarımızı ve 100 yıl önceki Büyük Taarruz Ruhunu miras bırakmışlardır. Bizler de ecdadımızın izinde bizlere emanet ettikleri vatan, bayrak ve bağımsızlığı 100 yıl önceki inanç, kararlılık ve azimle korumaya; vatanımız uğruna canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu zaferi bize armağan eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

ERTUĞRUL KAYA:

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun
DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kaya mesajında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutladığını belirterek bu zaferi hediye eden Cumhuriyetin kurucusu ve İstiklal Harbi’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapmak için canlarını feda eden silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün kahraman ecdadımızın hepsini sonsuz şükran ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos, aziz milletimizin bağımsızlığının ve özgürlüğünün kendi çabası ve iradesi sonucunda oluştuğu gündür. Bugün aynı zamanda bu topraklarda sonsuza kadar özgür ve bağımsız yaşayacağımızın ilan edildiği gündür.
30 Ağustos vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere vatanımız ve bayrağımız için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor bize bıraktıkları mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağımızı belirtmek istiyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

MEHMET NEŞET UÇAR:
“En büyük kahramanlık destanımız”
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. Yıl dönümünü yayımladığı yazılı basın açıklaması ile kutladı.
İl Başkanı Uçar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı Zafer İle Milletimiz, Tüm Dünyaya Şartlar Ne Olursa Olsun Bağımsızlıktan ve Hürriyetten Ödün Vermeyeceğini Haykırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk ordusunun destansı zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Elde edilen bu şanlı zafer ile milletimiz, tüm dünyaya şartlar ne olursa olsun bağımsızlıktan ve hürriyetten ödün vermeyeceğini haykırmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, bundan tam 100 yıl önce bugün, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da, eşsiz bir zaferle taçlandırıldı. Kudretli Başkomutan’ın “Ya istiklal ya ölüm” emri, milletimizin genlerinde bulunan özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile bütünleşerek, esaret zincirlerini söküp attı. 30 Ağustos Aynı Zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençlik Yıllarından İtibaren Kurduğu “Milletin Egemenliği” Düşü İçin Atılmış En Önemli Adımlardan Biridir. 30 Ağustos’u yalnız “askeri bir zafer” olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu “milletin egemenliği” düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir. Dumlupınar’da yakılan ışık, hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Ve bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Emperyalizme karşı, o gün koyduğumuz mücadele bugün de aynı inanç ve kararlılıkla yolumuzu aydınlatıyor. Ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi Demokrasi İle Taçlandıracağız. Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak “millet egemenliği” düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da “barışın güneşi” ile aydınlanacak. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

CENGİZ ŞİMŞEK:
“Büyük Zafer’in 100. yılını
coşkuyla kutluyoruz”
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Büyük Zaferin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz’un, şanlı tarihimizin en parlak sayfalarından biri olduğunu ifade eden OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “Tarihin her döneminde hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz, bundan tam 100 yıl önce her türlü yokluğa ve imkansızlığa rağmen büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, esareti kabul etmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.
 OSB Başkanı Şimşek mesajında şunları söyledi: “Milletimizin ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diyerek başlattığı Büyük Taarruz, Cumhuriyet’e giden yoldaki en önemli kilometre taşlarından birisidir. Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasıyla, emperyalist güçlerin vatanımız üzerindeki hain planları bozulmuş ve 1071’de Malazgirt’te bizlere yurt kılınan bu toprakların sonsuza dek vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. Büyük Taarruz, milletimizin birlik ve beraberlik halinde hareket etmesiyle, imkansızmış gibi görünen her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini göstermesi bakımından da önemlidir.
Bugün bu topraklarda özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamayı, vatan için canlarını seve seve veren atalarımıza ve tüm şehitlerimize borçluyuz. Bu vesile ile millet olarak en büyük gurur kaynaklarımızdan birisi olan Büyük Zaferin 100. yıldönümünü coşkuyla kutlarken, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

ADNAN ÜNVERDİ:
“Destansı bir mücadelenin gururunu yaşıyoruz”
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, özveri, cesaret ve kahramanca verilen bir mücadelenin ardından kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılına ulaşmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, aziz milletimizin verdiği Kurtuluş Mücadelesi, 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile eşsiz bir zaferle sonuçlanmış, vatan toprağımız ebedi olarak düşman işgalinden kurtarılmıştır. 
30 Ağustos, küllerinden doğan bir milletin, yokluk içinde onur ve gururlar ulaştığı, dünya tarihinde benzeri olmayan bir kahramanlık destanı, ay yıldızlı bayrağımıza olan aşkımız, vatanımıza olan sevdamız, milletimize olan inancımız, özgürlük ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizin ilanıdır. 
Şanlı tarihimizden aldığımız güçle zaferle taçlanan bu yüce ruhu her daim yaşatacak olan da bizleriz. Bu şiarla günümüz koşullarında 7’den 77’ye hepimize sorumluluklar düşmektedir.
Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinde modern Türkiye’yi her alanda öncü ve önder bir ülke haline getirmek hepimizin görevidir.
Yaşanan savaşlar, jeopolitik, siyasi ve ekonomik krizler karşısında ülkemizi bilim ve teknoloji ile gelişmiş bir ülke haline getirebilir ve geleceğe güvenle taşıyabiliriz.
Şehadete gülümseyerek yürüyen bir ecdadın evlatları olarak Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün belirttiği gibi bu güç damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Yeter ki kendi potansiyelimizin farkında olarak birbirimize kenetlenelim, bireyden başlayarak kurumlarımıza kadar inanalım, kendimizi yenileyelim, yeni dünyada yer alabilmek için donanım sahibi olalım, hangi işi yapıyorsak onun en mükemmelini yapalım atalarımıza layık evlatlar olalım.
Bugün dünyada savaşlar ekonomi üzerinden yürütülüyor. Bu yüzden ülkemizin bekası için ekonomik olarak güçlü olmak zorundayız. Bizler de atalarımızdan aldığımız güçle Sanayi Odası olarak üyelerimizle birlikte bu doğrultuda üretim, ihracat ve istihdamımızla ülkemize güç katmaya, gelişen sanayimizle öncü olmaya devam edeceğiz. Yeni zaferler kazanabilmemiz için Şanlı Mehmetçiğimizin cephede verdiği mücadeleyi biz de ekonomi cephesinde sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, onur ve gururla Büyük Zaferin 100. yıl dönümünü kutluyorum.”

TUNCAY YILDIRIM-
HİLMİ TEYMUR:
“100 YILIN GOLÜ”
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümünü yazılı bir mesaj yayımlayarak kutladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile düzenlenen futbol maçının 30 Ağustos Zaferi’ndeki kritik rolüne dikkat çeken GTO Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, eşit olmayan şartlara rağmen büyük bir askeri deha ve zafere inanmış kahraman yürekler sayesinde Kurtuluş’a adım atıldığını belirtti.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın asırlarca kutlanacağını ve zafere giden yolda atılan adımların, gösterilen kahramanlıkların daima hatırlanacağını ifade eden Başkanlar, “Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birisi de Büyük Taarruz neticesinde elde ettiğimiz 30 Ağustos Zaferi’dir…” dedi.
Bu yüzden BAŞKOMUTAN
28 Temmuz 1922 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Akşehir’de bir futbol maçının düzenlendiğini hatırlatan ve savaşın kazanılmasında bu maçın kritik bir role sahip olduğunu ifade eden GTO Başkanları şöyle devam etti:
“Büyük milletlerin zaferi yalnızca top ve tüfekle, sayıca üstün olmakla kazanılmıyor. Bunun en bariz örneği de Türk’ün büyük zaferi, 30 Ağustos Zaferi’dir… Güçsüz görülen, savaşı kazanamaz diye düşünülen milletimizin arkasında öyle bir askeri deha vardır ki bu deha, yapılamaz deneni yapılır kılmıştır. O deha da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Maç bahanesiyle komutanları kendi karargâhında toplamış, Büyük Taarruz ile düşmana ani bir saldırıyla 100 yılın golünü atacak planı devreye sokmuştur. Savaş planını riskli bularak ‘Türk milletinin varı yoğu bundan ibaret. Askeri, topu, tüfeği, cephanesi işte bu kadar... Şimdi onu bir noktaya yığarak tehlikeye atıyoruz.’ diyen bazı komutanlara verdiği tarihi cevap da kayıtlara geçmiştir: ‘Varımız bundan ibaretse, kesin sonucu bununla almak zorundayız!’
Bu askeri deha ile devreye sokulan plan neticesinde düşman daha ne olduğunu anlayamadan, Türk milleti imkânsız görünen zafere ulaştı. İşte Bu Yüzden BAŞKOMUTAN Mustafa Kemal Atatürk diyoruz! ‘Tarihe ve millete karşı tüm sorumluluk benimdir.’ diyerek inandığı yoldan dönmeyen, bir an bile zafere olan inancını yitirmeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, destansı zaferimizin kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı gururla kutluyoruz.”

FİKRET KİLECİ:
“Atatürk, zaferi ilmek ilmek dokumuş ve tarihe geçecek şanlı bir gün olarak planlamıştır”
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü için kutlama mesajı yayımladı.
GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci yayımladığı mesajda; “30 Ağustos Zafer Bayramı, tarih sahnesinde; vazgeçilmezimiz olan hürriyetimizi kazanmamızda ve vatanımızın korunmasında büyük roller üstlenmiştir. Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ diye vurguladığı ebedi mirasımız Cumhuriyet’in temeli atılırken bu emsalsiz zaferin rolü asla yadsınamaz. “dedi.
Başkan Kileci mesajında; “Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 100 yıl önce Türk milletinin; kaderini, coğrafyasını ve geleceğini belirleyen çok önemli tarihi bir askeri başarıdır. Ülkemizin bağımsızlığı için Tekalif-i Milliye kararları ile yeniden savaş meydanlarına dönen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, engin tarih bilgisiyle askeri dehasını birleştirerek Büyük Taarruz’u, Malazgirt Meydan Savaşı’nın yapıldığı tarihe denk getirmesi tesadüf değildir. Atatürk zaferi ilmek ilmek dokumuş ve tarihe geçecek şanlı bir gün olarak planlamıştır.  Savaş dönemi öncesinde şartlar aleyhimize gibi görünürken ezber bozan stratejileri ve taktikleriyle Ulu Önder’imiz yazgımızı değiştirmek için büyük çaba sarf etmiştir. Başkomutanlık sıfatıyla atmış olduğu adımlar ve vermiş olduğu kararlarla geleceğimizi belirleyecek olmanın sorumluluğuyla hareket etmiş ve unutulmaz bir zaferin mimarı olmuştur. Türkiye’nin dönüm noktalarından biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizde o kadar önemlidir ki bu sebeple Yurt kurtaran savaşı olarak da anılır. Malazgirt Meydan Savaşı ile açılan Anadolu kapıları bu zaferle Anadolu’yu işgal eden düşmanlara ardına kadar kapanmıştır. Olağanüstü çabası ve hayranlık uyandıran komutanlığı ile topraklarımızı düşmana vermediği gibi bir de Türk milletine kendi kendini yönetme imtiyazınızı sunan Ulu Önder’imize ne kadar minnet duysak ve ne kadar övgü dolu sözler sıralasak az gelecektir. Bugün, Milli Mücadele Dönemi’nin başarı ile tamamlanmasının müjdecisi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümüne tanık olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu zafer, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun en büyük kılavuzu ve anahtarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da milletimizin kesin zaferiyle sonuçlanmıştır. Tarihinin her döneminde hür olmayı seçen ve bunun için savaşan Türk milletinin yazdığı özgürlük destanlardan biri olan 30 Ağustos Zaferi ile, işgalci Yunan birlikleri İzmir’de denize dökülmüş, işgalden arındırılmış Türk topraklarının üzerinde egemenliğimizin ilk adımı olan bağımsızlığımız kazanılmıştır. 30 Ağustos Zaferi’ne giden yolda Başkomutanlık yapan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğini aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

AHMET TİRYAKİOĞLU-
MEHMET AKINCI:
'30 Ağustos bir ulusun yeniden dirilişidir'
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
30 Ağustos 1922’nin asil bir milletin yedi düvele karşı zorluk ve yokluklar içerisinde, azim ve fedakarlıkla kazandığı bağımsızlık mücadelesinin abide tarihi olduğunu kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi.
“30 Ağustos, kahraman ecdadımızın vatan ve millet sevdasıyla asırlar boyu, koruyup, kolladığı vatan topraklarını düşman işgalinden kesin olarak kurtardığı kutlu yılın unutulmaz zaman dilimidir. Bir ulusun yeniden dirilişidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birine imza atan şanlı ecdadımız, aynı zamanda hürriyet ve istikbal uğruna verdiği bu kutlu mücadeleyle mazlum milletlere de kurtuluş yolunda umut ışığı olmuştur.
Anadolu’yu Türklere vatan kılan Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu’nun ilelebet ata yurdumuz olduğunu bir ağustos ayında bir kez daha tüm dünyaya haykırdığımız Büyük Zaferin 100. yıl dönümünü ilk günkü gurur ve onurla kutluyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin sağlamlaşmasına, cephede yıllarca düşman kuvvetlerine karşı verilen milli mücadelenin tamamlanarak, diplomatik mücadele safhasının başlamasına olanak sağlayan bu büyük zafer şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır.
Asırlardır var olduğu, kök saldığı ata topraklarından işgalle koparılmak istenilen asil milletimiz, tarihe altın harflerle nakşettiği bu destansı zaferle tüm dünyaya şu mesajı vermiştir. ‘Yüreği vatan ve millet sevgisiyle atan; esaret altında yaşamaktansa ölmeyi yeğleyen necip bir milleti bağımsızlığından hiçbir güç koparamaz.’
1071’de Malazgirt savaşı ile Anadolu’yu bizlere yurt yapan Sultan Alparslan’ın başlattığı bu kutlu yürüyüşü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1922’de Dumlupınar’da kazandığı zaferle ebediyete taşımıştır. Şanlı ecdadımızın canları ve kanları pahasına bizlere emanette ettiği, şehit kanlarıyla sulanmış bu mukaddes topraklar milletimizin en değerli varlığıdır.  Bu toprakları ilelebet korumak, yüceltmek ve en güçlü şekilde geleceğe taşımak hepimizin en büyük ortak görevidir.
Tüm bu duygular içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu zaferi armağan eden istiklal mücadelemizin tüm yiğit kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyoruz. “

BEKİR KARABACAK-
MEHMET ÖZYURT
NTO Başkanlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladılar.
NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt yayımladıkları mesajda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustosta başlayan şanlı mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.”dediler.
Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandığını ifade eden NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk milleti tarihte olduğu gibi bugünde emperyalist güçlere mücadele etmektedir. Büyük taarruzda sergilenen o birlik ve beraberlik ruhunu bugün de canlı tutarak milletçe birbirimize kenetlenmeli ve ülkemizi tehdit eden bütün tehlikeler karşısında azim ve kararlılıkla mücadele etmeliyiz. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı onurla koruyarak bizden sonraki nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmanın çabası içerisindeyiz. Günümüz koşullarında hepimize sorumluluklar düşmektedir. Bizler de iş dünyası olarak bu zaferi kazanan şanlı ecdadın evlatları olarak ülkemizi ekonomik ve kültürel alanda kalkındırmak için var gücümüzle çalışmaktayız ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bunu tüm dünya bilmelidir ki her türlü yoksulluğa ve zorluğa rağmen bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmeyen bir millet hiçbir zamanda vazgeçmeyecektir.  Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştular.

SELAHATTİN KAPLAN:
“30 Ağustos, vatanımıza yönelik hain
planların bozulduğu gündür”
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Kurtuluş Savaşındaki mücadele ruhunu, kardeşliğimizi ve birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz” dedi.
Başkan Salahattin Kaplan mesajında, millet olarak 30 Ağustos Zafer Bayramını coşku ile kutladıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Birinci Dünya Savaşı sonrası yurdumuzu işgal eden emperyalist güçler, milletimizin vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesi ile hain planlarına ulaşamamıştır. Milletimizin 100 yıl önce şanlı ordumuzla birlikte yazdığı kahramanlık destanı olan Büyük Zafer’in yıldönümünü coşku ile kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin bağımsızlığına ve hürriyetine olan düşkünlüğünü göstermesinin yanında, birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi halinde her türlü zorluğu aşabileceğini göstermesi bakımından da önem taşımaktadır. Bizler atalarımızdan kalan mücadele ruhunu, kardeşliğimizi ve birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, ülkemizi dünyanın lider ülkeleri arasında zirveye taşımak için gayret göstermeliyiz. Bu vesile ile Büyük Taarruza başkomutanlık eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

CELAL KADOOĞLU:
“30 Ağustos tarihimizin en
 önemli dönüm noktasıdır”
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
30 Ağustos Zafer Bayramını coşku ile kutladıklarını belirten Başkan Celal Kadooğlu, “100. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, her anlamda yokluk ve yoksulluk içindeki bir milletin birlik ve beraberlik halinde verdiği onurlu mücadelenin eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 4 gün süren çetin savaşların ardından 30 Ağustos’ta kesin zaferle sonuçlanarak Cumhuriyetimizin kurulması yolunda çok önemli bir aşama kaydedilmiştir. 30 Ağustos, bu anlamda tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir” dedi.
Başkan Kadooğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Atalarımızın 100 yıl önce kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle omuz omuza vererek kazandığı bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Bizlere düşen görev, atalarımızın kanları ve canları pahasına kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk’ün işaret ettiği muassır medeniyet seviyesinin üzerine de çıkartarak ilelebet yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet dilerim.”

MEHMET ÇIKMAZ:
“Büyük Zafer’i, büyük bir coşku
ve sevinçle kutluyoruz”
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “30 Ağustos, Anadolu’nun ebediyete kadar Türk yurdu olarak kalacağının dünyaya ilan edildiği gündür” dedi.
Türk milletinin şanlı tarihinin zaferlerle dolu olduğunu belirten Başkan Çıkmaz, “30 Ağustos Zaferi, şanlı tarihimizin en önemli kahramanlık destanlarından biridir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin top yekun mücadelesi ile kazanılan Büyük Zafer’in 100. yılını büyük bir coşku, heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi ile birlikte 1071’de Malazgirt’te kapılarını açtığımız bu toprakların ebediyete kadar Türk yurdu olarak kalacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir” şeklinde konuştu.
Başkan Çıkmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “Şartlar ne kadar zor olursa olsun, milletimizin bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermeyeceğini gösteren 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılında, öncelikli görevimiz, atalarımızın canları ve kanları ile kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kalkındırmak ve güçlendirmektir. Atalarımızdan bize miras kalan mücadele ruhu ile ülkemizi  daha da ileriye taşımak için daha fazla çalışmalı, üretmeliyiz. Millet olarak, birlik ve beraberliğimizi korudukça, kardeşliğimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirdikçe önümüze çıkacak her türlü engeli aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile Büyük Zafer’in 100. yılını coşku ile kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

ZEYNEL ABİDİN KAPLAN:
“30 Ağustos bağımsızlık aşkı ve
vatan sevgisinin bir sonucudur”
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kaplan, bir mesaj yayımlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
“Millet olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutluyoruz” diyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan, “Atalarımız 100 yıl önce yurdumuzu işgal eden düşmanlara karşı tarihte eşi ve benzeri az görülen büyük bir zafer kazandılar. Yıllarca süren savaşlarda yorgun ve yoksul düşmüş bir milletin kazandığı bu büyük zafer, yüksek iman gücü, bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisinin bir sonucudur” şeklinde açıklamada bulundu.
Kaplan, açıklamasına şöyle devam etti: “Büyük Taarruz’la düşman denize dökülünce Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandı ve milletimiz için yeni bir dönem başladı. Atalarımızın bu başarısı ile ne kadar övünsek azdır. Bizler 100 yıl önce canlarını ortaya koyarak büyük bir zafer kazanan atalarımıza layık olabilmek için daha çok çalışmalı, üretmeli ve ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmalıyız. Yani Kurtuluş Savaşındaki o mücadeleci ruhu hayatımızın her alanına yaymalı, gelecek nesillere daha güçlü bir ülke bırakmak için çaba göstermeliyiz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

HALİT ACAR:
“30 Ağustos Zaferi ülkemizin övünç kaynağıdır”
DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal edilen vatan topraklarının kurtarılması için başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın en kritik aşamalarından birisinin Büyük Taarruz olduğunu belirten Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, “26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 4 gün süren zorlu savaş, 30 Ağustos 1922 tarihinde kesin zaferle sonuçlanarak bir bakıma Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Milletimizin ortak eseri ve hepimizin övünç kaynağı olan 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılını coşku ve sevinçle kutluyoruz” dedi.
Başkan Halit Acar mesajında şunları söyledi: “Atalarımızın canları ve kanları pahasına kurduğu Cumhuriyeti korumak, güçlendirmek ve gelecek nesillere bırakmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. İş dünyası olarak daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla ülkemizin kalkınma yarışında öne geçmesinin gayreti içerisindeyiz. Atalarımızdan bize miras kalan mücadele ruhu ile her alanda ülkemizi lider duruma getirmek en büyük hedefimizdir. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramını coşku ve sevinçle kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Taarruzun Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor, yüce Allahtan rahmet diliyorum.”

CİHAN KOÇER:
“Kutlu zafer 100 yaşında”
Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
GAGİAD Başkanı Koçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında; ‘’Zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı milletin topyekün haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutluyoruz.’’
Koçer;’’ Büyük ve haklı bir gurur kaynağımız olan şanlı ordumuzla milletimizin el ele vererek yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders verdiğimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetimizden ödün vermeyeceğimizi ilan ettiğimiz, sonsuza kadar var olacağımızı tüm dünyaya kabul ettirdiğimiz tarihtir. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bugünün gençlerine de her zaman yol gösterici olmuştur. Bu anlamda hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğimizi her fırsatta milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde el ele tüm cihana göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.’’ dedi.

BURKAY GÜÇYETMEZ:
“30 Ağustos Zaferi
tarihin akışını değiştirdi”
 İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Güçyetmez mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında gerçekleşen Büyük Taarruzun Cumhuriyetin kurulmasındaki önemine dikkat çekerek, “26 Ağustos 1922’de başlayan ve 4 gün süren savaşın kesin zaferle sonuçlanması Cumhuriyetin kuruluşuna giden yoldaki en önemli aşamalardan birisidir. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde ve canı pahasına kazandığı bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalist güçlerin vatanımızla ilgili hain planlarını kursaklarında bırakmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, Milletin ters talihini de yendiniz’ şeklindeki sözü Büyük Taarruz’un önemini net bir şekilde ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Büyük Taarruz’un, vatan sevgisinin, inancın ve ortak hareket etme bilincinin eseri olduğunu vurgulayan İMO Başkanı Burkay Güçyetmez, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Büyük Taarruz’un ardından Kurtuluş Savaşının başarıya ulaşması ve Cumhuriyetimizin kurulması, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de örnek olmuştur. Tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramını büyük bir coşku ile kutlarken, bizlere bu coşkuyu ve gururu yaşatan başta Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

TÜRKAY DERELİ:
“30 Ağustos kardeşlik ruhuna en güzel örnektir”
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dereli açıklamasında, “30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır” dedi.
Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 “30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inançla aşan aziz milletimizin gücünün perçinlenmesi ve taçlandırılması bakımından büyük anlam ifade etmektedir. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. 30 Ağustos’ta, Türk’ün esir ve Anadolu’nun işgal edilemeyeceği bir kez daha tüm dünyaya  gösterilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere; vatanımız ve bayrağımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla yad ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler