Özel hastanelerde amaç “HİZMET” mi yoksa “ÜCRET” mi?

Bülent Öner

3 yıl önce

Koronavirüs salgınında kent genelinde vaka sayısında yüzde 35’lik bir düşüş yaşanıyor. Bu sevindiren aynı zamanda da aşılama başlayana kadar umutlandıran bir durum. Fakat hasta sayısında düşüş henüz tam anlamıyla yaşanmıyor. Şimdi yazacaklarım bu kentte işi sadece “sağlık” olan özel hastaneler ve yöneticileri üzerine almasın. Yazacağım cümlelerde yaşanan ticari kaygılar nerede yaşanıyor, onlar kendilerini iyi bilir!!!

Kamu hastanelerinde yer bulamayan hasta yakınları ÖZEL sağlık kurumlarının eline düşüyor. Hizmete girerken, “Sağlık alanında kentin tamamına hizmet vereceğiz” naraları atan ÇOK sayıda özel hastane, hizmete girdikten sonra, “ÇOK PARA KAZANACAĞIZ HEM DE ÇOK” mantığının dışına çıkmamaya gayret gösteriyor. Daha düne kadar PCR testini bile bin liraya bin 500 liraya kadar yapan kimi özel hastanelere Gaziantep Valisi Davut Gül dur dedi. “Ne yapıyorsunuz siz?” diye konuşan Vali Gül, PCR testlerinin 250 liranın üzerinde yapılamayacağını duyurdu.

HASTA YAKINLARI BAZI ÖZEL HASTANELERDE “PAZARLIK” YAPIYOR!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ülke genelinde bana göre kabinenin en çok beğenilen ismi. Devam eden pandemi dönemini en iyi şekilde yönetmeye ve ölümcül virüsten bir an önce kurtulmanın yollarını arıyor. Yaptığı açıklamalar ve uyarılara önemli oranda uyuluyor fakat bu açıklamalara ÖZEL hastaneler uyuyor mu muallak. Çok sayıda hasta yakını pandeminin ağır geçtiği günlerde hastalarına şifa bulabilmek için özel sağlık kurumlarının kapısında pazarlık etti. Parası olan hastasına şifa buldu, olmayan hastasını evde izole etmek zorunda kaldı.

VERDİĞİNİZ İLANLAR SİZLERİ KAMUOYU HUZURUNDA HAKLI ÇIKARTYMAZ!!!

Her gün haber merkezlerine özel hastanelere ilişkin çok sayıda haber düşüyor, pandemi sürecinde yönelik çok sayıda reklam internet sitelerinde dönüyor. Allah aşkına para kazanmanın yolu size göre bugün “PANDEMİ”mi oldu. Özel hastanelerin Mart ayında bu yana kazançlarına bakmak lazım. 2020 Mart ayında önce 2019 Mart ayına kadar birde bugüne kadar kazanılan rakamlar bir incelense ve kamuoyuna aktarılsa ve ben bu yazdıklarımın tamamında hatalı olsam da ÖZÜR dilesem. Bu kentte özel hastaneler arasında kurumsal kimliğini kazanan ve işi sadece “ŞİFA” dağıtmak olan hastaneler var onlara haksızlık etmemek lazım.

ALLAH KİMSEYİ ÖZEL HASTANELERİN PENÇESİNE DÜŞÜRMESİN!!!

ALLAHIM DEVLETİMİZİ, KAMU HASTANELERİMİZİ VE ÇALIŞANLARINI VAR ETSİN!!!

UMARIM ŞEHİR HASTANESİ KISA SÜREDE HİZMETE GİRER!!!

Sağlıkla kalın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI