YOKSULUN YÜZÜ GÜLÜYOR

Manşet - 9 yıl önce

Gaziantep’te günde 25 bin aileye sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Kaymakamlıklar, yerel yönetimler ve özel vakıflar aracılığıyla yapılan sıcak yemek yardımı sayesinde her gün ortalama 125 bin yoksul vatandaşın karnı doyuyor.

UŞAKİ VAKFI SADECE BİR ÖRNEK

Gaziantep’te ikamet eden 420 aileye günlük olarak yemek sağladıklarını belirten Uşaki Vakfı Müdürü Ömer Yetişkin, “Gaziantep en ücra mahallelerinden gelen muhtaç aileler, vakfımıza gelerek yemek ihtiyaçlarını gideriyor” şeklinde konuştu.  Çok sayıda Gaziantepli vatandaşın uzak mesafelerden yemek ihtiyacını karşılamak için geldiği vakıfa, muhtaç insanlara yardımcı olmak isteyen çok sayıda vatandaş bağışta bulunuyor. 20 yıldır insanlara yardımda bulunduklarını belirten Uşaki Vakfı Müdürü Ömer Yetişkin, “Haftanın 6 gününde 2 bin 400 kişiye yemek veriyoruz. Ayrıca kıyafet ve kışlık erzak yardımlarında bulunuyoruz. Maddi durumu zayıf olan ailelere geçmiş yıllardan bu yana maddi ve manevi yardımlarda bulunuyoruz. Hedefimiz muhtaç ailelere daha kapsamlı yardımlarda bulunarak onların bir nebzede olsa güzlerinin gülmesini sağlamak. Bu noktada yardım yelpazemizi genişletmek için çalışıyoruz” dedi.

UZUN YOLLARDAN VAKFIMIZA GELİYORLAR

Uzak noktalardan gelerek yemek yardımı alan yoksul vatandaşlara yardımcı olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını kaydeden Vakıf Müdürü Ömer Yetişkin, “200 kadar aileye yardımlarımızı kendimiz ulaştırıyoruz. Uzak mahallelerden Vakfımıza gelen vatandaşlar, evlerine yemek götürüyorlar. Vakfımıza gelen insanlar, çok uzun yolları her gün aşarak burada yorgunluklarını gidermeye çalışacaklar. Gaziantep’te çok sayıda yardıma muhtaç aileler var, vakfımız olmasa zor durumda kalacak aileler bulunuyor. Bu noktada hayır sahiplerine dua ediyoruz” diye konuştu.

YARDIMA MUHTAÇ İNSANLARA YARDIMLARI ULAŞTIRIYORUZ

Kurban Bayramı döneminde yapılan bağışları muhtaç ailelere ulaştırdıklarını belirten Yetişkin, “Ailelerin durumlarına göre Kurban Bayramında vakfımıza yapılmış olan bağışları ailelere ulaştırdık. Bayramın lezzetinin muhtaç insanlara da ulaşabilmesi için çaba gösterdik. Şuanda Vakfımızda yemek dağıtımında bulunuyoruz. Vakfa gelmeye utanan, çekinen vatandaşlarımız için ikamet ettikleri adreslere yemeklerimizi ulaştırıyoruz. Sağlık durumu el vermeyen vatandaşlarımıza da vakıf olarak yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Gıda paketleri, kahvaltılık paketler ve giysi yardımlarımızı ailelere ulaştırmaya gayret ediyoruz.  Gaziantep’te faaliyet gösteren hayır kurumları bulunuyor” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’İN HAYIR YAPAN İNSANLARA İHTİYACI BİR KAT DAHA ARTTI

Gaziantep’in hayır yapan insanlara muhtaç bir şehir olduğunu ifade eden Yetişkin, “Suriyeli Mülteci kardeşlerimizin de kentimize gelmesiyle birlikte Gaziantep’in hayır yapan insanlara olan ihtiyacı bir kat daha arttı. Vakfımız hayır sahiplerinin güvenini kazanmış bir vakıftır. Yapılan hayırları hedefine ulaştırdığımı için hayır sahiplerinin içi rahat oluyor. Kendileri de kimi zaman bizlerle birlikte yardımda bulundukları evleri ziyaret ederek kendi gözleri ile görüyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Oyun kavgasında kan aktı

2015-09-27 04:02 - Asayiş

SİNAGOG TARTIŞMASI

2015-09-29 09:56 - Manşet

“Herkes matbaacı oldu”

2015-09-29 11:02 - Gündem

Dr.Ersin Aslan Devlet Hastanesi'nde yönetim değişikliği

2015-09-28 05:40 - Gündem

Pasaj esnafı dertli

2015-10-01 10:17 - Gündem

Okuma kültürü azalıyor

2015-09-29 09:24 - Gündem

Muammer Güler'in kardeş acısı

2015-09-25 17:55 - Gündem

Asansör neden bozuk?

2015-09-29 10:32 - Gündem

Hac'da izdiham faciası!

2015-09-25 11:30 - Dünya

‘AF’ BEKLENTİSİ

2015-09-28 11:02 - Manşet

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

GAGİKAD, Eğitim Müfredatında Laiklik ve Adalet Arayışında

14:46 - Gündem

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

15:23 - Genel