Yavuzeli’nin çehresi değişiyor

Mobil - 8 yıl önce

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, ilçenin alt ve üst yapı hizmetlerinde önemli bir noktaya geldiklerini ifade etti. Sakaroğlu açıklamasında, “Geçtiğimiz iki dönem içerisinde başta ilçe merkezimiz olmak üzere, 30 Mart’ta köyden mahalle statüsüne geçen tüm yerleşim birimlerinin temel ihtiyacı olan altyapı ve üst yapı hizmetlerinden en acil olanları tamamlamayı başardık” diye konuştu.

NÜFUS 21 BİNİ AŞTI

İlçe nüfusunun 21 bini aştığı Yavuzeli’nin şirin ve güzel bir ilçe olduğuna dikkat çeken Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, “Yavuzeli; 39 mahalle, 12 mezra 21.400 nüfusu ile küçük şirin bir ilçedir. Nüfusu genel olarak tarım ve hayvancılık ile uğraşır. Bazı vatandaşlarımız da sanayi bölgesindeki fabrikalarda çalışmaktadır. Köylerden aldığımız talepler doğrultusunda temel ihtiyaçların yanı sıra kilit taşı, asfalt, arazi yolu ve sosyal tesis yapımı çalışmalarına devam ediyoruz. Sosyal tesis derken özellikle taziye evi ihtiyacı burada önemli bir yer tutmaktadır. Şu an 20 köyde taziye evi yapıyoruz. İnşallah bu sene taziye evi olmayan köyümüz kalmayacaktır. Ayrıca, yol yapımları çalışmaları da hızla devam ediyor. İlçemizi güzelleştirmek ve sosyal hayatı daha da geliştirmek adına 2017 yılı içinde bazı köylerde park, bazı köylerde halı saha yapımına da başlayacağız. Göreve talip olurken Gaziantep merkez mahallelerinde var olan hizmetleri bölgemize taşıyacağız demiştik. Şimdi bölge halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için emin adımlarla ilerliyoruz. İlçemiz için projeler hazırlayıp, yatırım sürecine getiriyoruz. Böylece Merkez ile hiçbir hizmet farkımız kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

İLÇENİN GİRİŞİNE RUMKALE MİNYATÜRÜ YAPILACAK

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteği ile İlçe merkezimizde temel ve öncelikli hizmetler tamamlandı. Şu an İlçe estetiğine yönelik planlarımızı hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Yavuzeli girişine Rumkale minyatürü yaptırdık, ana artel ve çevre yolundaki orta refüj direklerine led aydınlatma sistemleri yapıyoruz. Yavuzeli Belediye Binası önüne içinde saat kulesi minyatürü olan küçük bir park yapımı da devam etmekte olup bununla birlikte merkezin 4.parkının yapımına başlanmıştır. Bunun dışında ilçemize değer katacak turizm projemiz de mevcuttur. Şu an kamulaştırma işlemi biten Karapınar gölümüzü mesire alanı haline getiriyoruz. Bu bölgede sadece Yavuzeli halkının değil tüm Gaziantepli vatandaşlarımızın gelip piknik yapabileceklerini düşünüyoruz. Sayın Başkanımız Fatma Şahin’e Karapınar gölümüzü gezdirdik ve projemizden bahsettik. Sayın Başkanım Karapınar gölünün Gaziantep’in ikinci Alleben Göleti olabileceğini söyledi. Bir diğer projemiz ise Aşağı Fırat havzası projesidir. Malumunuz Rum Kale ilçemizin sınırlarının karşısındadır. Rum kale gerek Yavuzeli’ne gerekse Gaziantep’e katkılar sunacak turizm potansiyeline sahip bir bölgedir. Bu bölgede turizmi canlandıracak çalışmaları hassasiyetle sürdürüyoruz.

“GASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMETLERİNDEN MEMNUNUZ”

Sakaroğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;“GASKİ’nin hizmetlerini daha önceki İl Özel İdare ile kıyasladığımızda, İl Özel İdare’nin 5 yılda verdiği hizmeti,  GASKİ 1 yıl içinde yerine getirdi. Şu an GASKİ’nin hizmetlerinden halkımız büyük emnuniyet içerisindedir. Hele ki su sıkıntısını uzun yıllar çeken, suya zor ulaşan ve köyde yaşayan vatandaşlarımız yapılan çalışmalardan dolayı minnettarlar. GASKİ, ilçemize iki yıldır güzel yatırımlar yaptı. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarını yaparak altyapı sorunlarını çözüme kavuşturdu. İlçemizde hizmet veren GASKİ Şube Müdürlüğü sayesinde vatandaşlarımız şehir merkezine gitmeden işlemlerini yapabiliyor ve arıza bildirimlerine anında geri dönüş alabiliyorlar. Ben Yavuzeli Belediye Başkanı olarak ilçemize verilen hizmetlerden dolayı GASKİ Genel Müdürü Sayın Hüseyin Sönmezler’e ve onun tüm ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Orta vadede amacımız; yapacağımız yatırımlar ile ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirmek ve hizmet kalitemizi arttırmaktır. Bizim avantajımız Gaziantep’e en yakın ilçe olmamız ve biz bu avantajı halkımız için fırsata çevirmeyi düşünüyoruz. Projelerimiz tamamlandığında tüm hemşerilerimizi gezmek ve dinlenmek için ilçemize bekliyor olacağız. Yavuzeli’nde daha önce kaloriferli daireler yoktu. Şu an İlçemizde konut yapımları başladı. Bölge halkımızın hayat standardını yükseltecek apartmanlar kısa zamanda tamamlanacaktır. Karapınar ve Rum kale gibi turizm potansiyeli yüksek projelerimiz tamamlandığında, ilçemize gerek Gaziantep gerek Türkiye’nin bütün şehirlerinden turistler gelecek. Bu durum Yavuzeli ekonomisine büyük katkı sunacaktır. İlçemizin güzel havası, sıcak insanı ve turizminden faydalanmaları için “Bağ Evleri” projesini hayata geçireceğiz. Şu an imar çalışmalarını yürüttüğümüz projemize yoğun talep olacağını düşünüyoruz. Amacımız daha güzel, daha yaşanabilir ve standartları yükseltilmiş bir Yavuzeli. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şu an ilçemizin herhangi bir altyapı ve üstyapı sorunu kalmadı. Bundan sonraki çalışmalarımız ilçemizin estetiği, ekonomisi ve turizmi ile ilgili olacaktır.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI YARATILACAK

“Yavuzeli’nde kentsel dönüşüm projesi ile daha güzel yaşam alanları ve park alanlarının olması için çaba harcayacağız. Hedefimiz Yavuzeli’ni Gaziantep ilçeleri arasında görmeye değer ilçe haline getirmektir” şeklinde sözlerine devam edenYavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, “Sosyal medya halkla etkileşim açısından olumlu geri dönüşleri olan bazen de eleştiriler ile kendimizi değerlendirmemizi sağlayan önemli bir mecradır. Biz de sosyal medyayı etkin kullanmaya çalışan ve halkımızın güzel geri dönüşleri ile işine daha çok motive olan bir kurumuz. Bizler hizmet ayrımı yapmaksızın, bu görev ilçe belediyesinin ya da GASKİ’nin demiyoruz. Herkes sadece vatandaş odaklı çalıştığı için bizler Büyükşehir Belediyesi, GASKİ ve İlçe Belediyesi olarak gücümüzün yettiği her konuda birbirine destek veren kurumlarız. Ben öncelikle özveri ile çalışan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler’e, Genel Müdür Yardımcılarına ve İlçemizin sorunları için sık sık görüştüğümüz İşletmeler Daire Başkanı Mehmet Karadağ’a teşekkür ediyorum. GASKİ olarak ilçelerin sorunlarını, taleplerini ve dileklerini öğrenebileceğiniz nazik ziyaretiniz ile yaptığınız röportajın çok faydalı olduğunu belirtmek isterim. Ziyaretinizden dolayı size de teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

"FETÖ'nün OMURGASI KIRILDI"

2016-03-28 12:56 - Mobil

Termal dürbün ile yakalandılar

2016-03-28 05:25 - Mobil

NTO işbirliklerine devam ediyor

2016-03-27 11:12 - Mobil

Yavuzeli’nin çehresi değişiyor

2016-03-30 11:18 - Mobil

Kilis'in nüfus tabelası değişti

2016-03-25 09:03 - Yaşam

MÜHÜRLENDİ!

2016-03-28 03:22 - Manşet

Cemaat arşivinden çıkan o iğrenç görüntülerin ucu nereye dayanıyor

2016-03-29 10:21 - Mobil

Gaziantep'te yakalanan IŞİD üyeleri ile ilgili korkunç iddia

2016-03-29 03:56 - Dünya

O cani yakalandı

2016-03-29 04:27 - Mobil

Arabada 3 bin paket kaçak sigara yakalandı

2016-03-23 11:18 - Yaşam

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem