?>

Yaşadığı dehşet hayatını kararttı

Yaşam - 10 yıl önce

Gaziantep'te 5 kişilik ailesi gözlerinin önünde katledilen Necibe Yüksel, aynı saldırıda yaralandı. Üzerine annesi ve babasının cesetlerinin düşmesi sonucu öldüğü zannedilerek hayatta kalan Necibe Yüksel'in akli dengesi bozuldu.

Edinilen bilgiye göre, 2001 yılında ablası Saniye'nin ayrıldığı eşi H.Y. ve polis ağabeyi M.Y. tarafından evlerine yapılan saldırıda, 19 yaşındaki Necibe Yüksel yüzüne aldığı mermi ile yaralanırken, babası Musa, annesi Kezban Yüksel, ablası Saniye ve ablasının ayrıldığı eşinden olan çocukları Barış ve İbrahim Yalçın ölmüştü. Üzerine annesi ve babasının cesetleri düşmesi sonucu öldüğü zannedilen Necibe Yüksel, olaydan sağ kurtulan tek kişi oldu. Ailesini kaybeden Yüksel'in yüzündeki kurşun çıkarılırken, gördüğü tedavi sonucu yarasının izi de kapanmaya başladı. Saldırıdan bir kaç ay öncesinde damdan düşmesi sonucu sağlık sorunları başlayan Necibe Yüksel, saldırı sonrası ise akli dengesini kaybetti. Sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye giden Necibe Yüksel, kontrol edilemez hale geldi. Bir dönem ayağından iple bağlanarak yaşamını sürdüren Necibe Yüksel, hayırseverlerin de desteği ile hastanede tedavi görmeye başladı. Adana Kurttepe'de yaklaşık 3 aylık tedavi sonrası sağlık durumunda olumlu gelişme yaşanan Yüksel, daha da iyiye gitmesi için evine geri gönderildi. İlaç kullanmaya başlayan Necibe Yüksel, yine eskiye dönerek, daha da kötü duruma düştü. Şu an 34 yaşında olan Necibe, ilaç almadığı zamanlar saldırganlaşmaya başladı. Evin kapısının açık olduğu zamanlarda evden uzaklaşan ve günlerce bulunamayan Necibe, bir süredir zincire bağlı yaşamaya başladı.

ODAYA HAPİS

Ekonomik sebeplerden ilaçlarını alamayan Necibe daha da saldırgan hale gelirken, cinayetin ardından geçen 15 yıl sonra ise hücre gibi bir odaya hapis edildi. Kendisine düzenli bakacak kimsesi kalmayan Necibe Yüksel, hiç çıkarılmadan pencereleri demir parmaklıklı odada yaşamını sürdürmeye başladı. Kendisi çalışmak zorunda olduğu için kız kardeşiyle ilgilenemediğini anlatan Ökkeş Yüksel, ''Kardeşim çevresinin yanı sıra kendisine de zarar veriyor. Bir kez tek başına kaldığı zaman kendisini yaktı. Son anda kurtardık. O nedenle kaldığı yerde soba bile kuramıyoruz. Dışarı çıktığında çocukları dövüyor, eşyaları kırıp döküyor" diyerek kardeşine sahip çıkılmasını istedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te Elektronik Denetleme (TEDES) başlıyor

2016-03-07 13:35 - Mobil

Düşüş yok artış var!

2016-03-01 13:52 - Mobil

Fıstıkta fiyat düştü, baklava fiyatı aynı

2016-03-07 14:03 - Manşet

İbrahimli 2, Türkiye’ye örnek olacak

2016-03-07 10:40 - Mobil

Şehitkamilli minikler Sivil Savunma Haftasını kutladı

2016-03-01 07:10 - Yaşam

Bu acının tarifi yok

2016-03-03 13:28 - Manşet

SRC İsyanı

2016-03-07 05:43 - Mobil

Gururlandıran yatırım

2016-03-02 12:55 - Manşet

Sonsuzluğa uğurlandı

2016-03-04 10:11 - Türkiye

Ayakkabı boyacıları sınava girecek

2016-03-03 13:24 - Mobil

İlgili Haberler

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Gaziantep’te Ulaşımda Dev Adım

14:39 - Yaşam

Motokuryelerin Trafiğe Çıkması Yasaklandı

20:37 - Yaşam

25 Aralık Kahramanlık Panoraması’na 5 Günde 10 Bin Ziyaretçi

14:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem