?>

“YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL”

Özel Haber - 3 yıl önce

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk koyma töreninin ardından Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Gaziantep Barosu Başkanı İskender kahraman, “Kamuoyu araştırması sonuçlarına göre toplumun yargıya olan güveni yüzde 38’lere düşmüş durumda” diye konuştu.

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende konuştu. Baro mensuplarının katıldığı törende Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, “Yargının bağımsız olduğunu iddia ediliyorlarsa tek yol var; o da insanların kafasındaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasıdır” dedi.

“TOPLUMUN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ YARGININ BAĞIMSIZ OLMADIĞI GÖRÜŞÜNDE”

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Gaziantep Barosu tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, Baro yöneticileri ile çok sayıda avukat katıldı. Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman önemli açıklamalarda bulundu. Kahraman, Hakimiyet Gazetesinin sorusu üzerine, “Kamuoyu araştırması sonuçlarına göre toplumun yargıya olan güveni yüzde 38’lere düşmüş durumda. Bu da yargının bağımsızlığına inanmayan kesimlerden kaynaklanan bir sonuç. Toplumun büyük bölümü Yargının bağımsız olması görüşünde hemfikir” dedi. Kahraman açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;“Yargının bağımsız olduğunu iddia ediliyorlarsa tek yol var; o da insanların kafasındaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Adliyelerde hukuk adına görev yapan kişilerin mesleğe alımlarında liyakatin, sınav başarısının ön planda tutulması, mülakatla alımlarda ise adayların mülakatlarının kamera kaydı ile kayda alınması gerekir. Bunlar yapıldığı sürece hiç kimse farklı bir yorumda bulunamaz, kimse  ‘Yargı Bağımsız değildir” diyemez. Liyakat esaslı olan yerde kimseye bağlılık esas olmaz.”Hafta boyunca devam edecek olan 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Gaziantep Barosu çeşitli etkinliklere imza atacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Terör örgütü DHKP-C propagandası yapan şahıs yakalandı

2022-03-31 05:44 - Asayiş

FETÖ/PDY’ye operasyon: 8 gözaltı

2022-03-30 05:42 - Asayiş

Kilis’te 7 bin 500 paket kaçak sigara yakalandı

2022-03-31 07:03 - Asayiş

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

2022-03-31 05:44 - Asayiş

5 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

2022-03-30 04:51 - Asayiş

Ramazan kahkesinin kilosu 80 lira

2022-04-05 11:16 - Özel Haber

MİLLET İTTİFAKI GAZİANTEP'TE PARAMPARÇA!

2022-04-04 13:14 - Özel Haber

Vatandaşın sesine kulak verilmeli!

2022-04-05 11:25 - Özel Haber

GAZİANTEP SUSTU MERSİN KONUŞTU

2022-04-03 10:51 - Özel Haber

CHP'de "ayaklanma"

2022-03-31 12:21 - Özel Haber

İlgili Haberler

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Elektrikten Sonra Şimdi de Su! TEDAŞ’tan İkinci Mağduriyet

15:38 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel