GAZİANTEP SUSTU MERSİN KONUŞTU

Özel Haber - 2 yıl önce

"Gaziantep'in 33 Güçlü Kadını" proje çalışması Gaziantep'te bir süre önce start aldı. Proje sahibi Ufuk Cavlı, önce Mersin ardından Hatay'da gerçekleştirilen projeyle ilgili olarak sert bir şekilde eleştiri yağmuruna tutuldu. Cavlı'nın sponsorluk anlaşmalarıyla projeyi sürdürdüğü ve proje kapsamında çok sayıda kadının ise kandırıldığına dikkat çekiliyor. Başarılı iş kadınlarının belgesel çekimiyle başlayan tartışmalar devam ediyor. Mersinli Ufuk Cavlı'nın koordinesinde Mersin, Hatay ve ardından Gaziantep'e başlayan proje kapsamında çok sayıda kadının kandırıldığı ve amacın belgesel değil sponsorluk adı altında kazanç olduğu iddia edildi. Mersin’in plakası 33 ile çıkılan yola, sonra Hatay ardından Gaziantep dahil edildi. Ancak Gaziantep ayağında "belgesel" adı altında ki oyun ortaya çıktı.

HAKİMİYET GAZETESİNE ŞİKAYET MAİLLERİ YAĞDI

Mersin’de 33 güçlü kadın projesi ile yola çıkan daha sonra bu projeyi başka illere de yayan Ufuk Cavlı, Gaziantep’te duvara tosladı. Mersinli Kadınlar Cavlı’nın rant sağlamak için kendilerini kullandığını, verilen sözlerinin hiç birini yerine getirmediğini Gaziantep’ten kamuoyuna açıkladılar. Mersin'den Hakimiyet Gazetesine ulaşan kadınlar Ufuk Cavlı'nın belgesel adı altında insanları kandırdığına dikkat çektiler. Ufuk Cavlı, 33 güçlü kadın projesiyle Mersin’de kadınlar üzerinden sponsor firmalarından rant sağladığı da öne sürüldü. Cavlı’nın bu proje için sponsorlardan ne kadar para topladığı, bu projeye sazan gibi dalan kişi ve kuruluşların ‘yılın çarpıcılığında’ nasıl bir açıklama yapacakları, kurumlarının kasasından ödedikleri paraların iadesini isteyip istemeyecekleri de merak konusu oldu.

GAGİKAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr Beril Özlem Leylek "Gaziantep’in 33 güçlü kadını" adlı belgesel yapımı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Leylek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;"Gaziantep’in 33 güçlü kadını projesinde amacın ne olduğunu merak ediyoruz. Güçlü kadında aranan özellikler neler? Her önüne gelen Gaziantep ismini kullanabilecek midir? Gaziantep ismi bir firmanın sponsorlar vasıtası ile kar amacı güderek reklam konusu yapılacağı bir isim midir?  Proje denilen yapı, şehrin dışından gelen bir grup yapımcının önce Mersin sonra Hatay da yapıldığı ifade edilen şehrin güçlü kadınlarının hikayelerini içeren bir belgeseldir. Tüm şehirleri içerecek olduğu söylenen bu yapının içinde, sadece bir şehrin tanıtımı söz konusu değildir, zira tüm şehirleri içermektedir. Yani Gaziantep adına bir menfaat söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

İDDİALAR KORKUNÇ KADINLAR KANDIRILDI MI?

Belgesel çalışmasına Mersin'de sponsor olan bir firma yetkilisi açıklamasında, "Devlet kurumları ve kadınların ismi ile reklam para toplanması ve bu paranın belirsiz miktarlarda olması ve para ile neler yapıldığının açıklanmaması konunun önemli kısmıdır. Kadınlarımızdan aldığımız bilgi doğrultusunda maalesef bir düğün fotoğrafçısına video çektirilip basit bir YouTube kanalında yayınlamış, birçok kadının videosu bile çekilmemiş dizilerde ana haber programlarında yayınlanacak vaatlerde bulunmuş ama sözleşme içeriğinde hiçbiri yer almamış hukuksuz bir sözleşme ile kadınların hayat hikayeleri özelleri dizi yapılacak vaatleri ile toplandığı söylenmektedir."

KADINLARA İMZALATIRILAN BELGELERİN ÖRNEĞİ VERİLMEDİ

Belgesel adı altında başlarılan çalışmalara yönelik iddiaların ardı arkası kesilmedi. İddialara göre Mersin'de projede yer alan bazı kadınlar kendilerine vaat edilen hiçbir şeyin yerine getirilmediğini, televizyon ve ulusal gazetelerde yayınlanmadığını, kendilerine bir muvafakatname imzalattırıldığı ancak imzaladıkları muvafakatname örneğinin verilmediğini, bunun da gelecekte aleyhlerinde kullanılabilecek belge niteliği taşıdığını ileri sürdüler. Bunun yanısıra bazı kadınlardan sponsor bulmalarının istendiği, hatta bazılarına sponsor buldukları takdirde prim verileceğinin söylendiği, odalar ve resmî kurumlardan destek sağlamalarının istendiğini belirterek şu açıklamalara yer verildi;“Kişisel rant sağlamak adına, kadınların düşüncelerini, onurunu gururunu hiçe sayarak Kadın projesi yöneten belgeseli düzenleyen zat, birçok kadının hakkını gasp etmiş, kadın cümlesini ağzından düşürmeyerek prim yapmaya çalışmış ve bunu yapmaya devam ettiği dile getirildi. Biz Mersinli kadınlar olarak, tüm kadınlarımızın bu konuda uyarılması gerektiğini düşünerek vicdani sorumlulukla nasıl kandırıldığımızı ve olanları bildirmeye karar vermiş bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız."

Haftanın Öne Çıkanları

Rüşvet operasyonları sürüyor

2022-03-29 05:17 - Asayiş

FETÖ/PDY’ye operasyon: 8 gözaltı

2022-03-30 05:42 - Asayiş

Terör örgütü DHKP-C propagandası yapan şahıs yakalandı

2022-03-31 05:44 - Asayiş

Kilis’te 7 bin 500 paket kaçak sigara yakalandı

2022-03-31 07:03 - Asayiş

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

2022-03-31 05:44 - Asayiş

5 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

2022-03-30 04:51 - Asayiş

Nisan Ayının Çiçekleri Nelerdir?

2022-03-29 04:55 - Gündem

GAZİANTEP SUSTU MERSİN KONUŞTU

2022-04-03 10:51 - Özel Haber

Atay, Özbekistan heyetinde yer aldı

2022-03-30 12:01 - Özel Haber

CHP'de "ayaklanma"

2022-03-31 12:21 - Özel Haber

İlgili Haberler

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem