?>

Yaralı yaban hayvanları sağlıklarına kavuştu

Gaziantep'te 3 ay önce çeşitli yerlerinden yaralı olarak bulunan şahin, kartal, atmaca ve...

Yaşam - 9 yıl önce

Gaziantep'te 3 ay önce çeşitli yerlerinden yaralı olarak bulunan şahin, kartal, atmaca ve leylek uygulanan tedavilerinin ardından yeniden doğaya bırakıldı.

Yaklaşık 3 ay önce çeşitli yerlerinden yaralanarak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde bulunan hayvan hastanesine getirilen, şahin, kartal, atmaca ve leylekten oluşan toplam 5 hayvanın tedavileri tamamlandı. Tutuldukları hayvanat bahçesinde, tedavisinin yanında özel bir beslenme ile eski sağlıklarına kavuşturulan hayvanlar, tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise özgürlüklerine kavuşuyor. Yaralı hayvanlar, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü'nde tekrar doğaya salınıyor.

Her yıl bu şekilde onlarca yaban hayvanının tedavilerinin yapılarak doğaya bırakıldığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “3 Mart Dünya Yaban Hayvanlarını Koruma Günü sebebiyle biz de bugün Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak, bölgede kurtarma merkezi olarak görev yapmamız sebebi ile kartal, şahin, leylek ve atmacalardan bir grup yaban hayvanı tekrar doğaya bıraktık. Bu yaban hayvanları 3 ay önce merkezimize gelen ihbarlar üzerine ambulansımız tarafından yaralı olarak kurtarılmış ve hayvan hastanemizde tedavi görmektelerdi. Tedavileri yapılan 2 kartal, 1 şahin, 1 atmaca ve 1 leyleği kendi yaşamlarını idame edecekleri duruma geldikleri için bugün yeniden kendi doğal ortamlarına bıraktık’’ ifadelerini kullandı.

“Yaban hayvanlarını avlamayın’’

Vatandaşları yaban hayvanlarına zarar vermemeleri yönünde uyaran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 2016 yılında da toplamda 127 adet yaban hayvanının kanatlarındaki ya da ayaklarındaki yaraları tedavi edildikten sonra yeniden doğaya bırakıldığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde 330 tür olmak üzere toplamda 7 bin 200 hayvan bulunuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

"Dileklerimizin gerçekleşmesi için geliyoruz"

2017-02-25 17:05 - Gündem

2016’da 49 PYD, 210 DEAŞ mensubu yakalandı

2017-03-02 07:56 - Gündem

Gaziantep'te Suriyelinin işlettiği kaçak eczaneye baskın

2017-02-24 11:26 - Video Haber

“Ülkenin ihracat liginde üst sıralara yükselmesi için mücadele ediyoruz”

2017-03-02 04:00 - Ekonomi

Kuyumcuları hedef alan hırsızlar başarılı olamadı

2017-02-25 15:58 - Asayiş

Gaziantep'te Meclis üyesi kurşun yağdırdı

2017-02-27 07:03 - Güncel

Bahçeşehir Koleji miniklerinden Cimnastikte çifte kupa

2017-02-27 10:12 - Spor

Emeklilere promosyon için o şartlar kaldırıldı

2017-02-24 10:30 - Ekonomi

SGK Başkanı Bağlı: 1,5 milyon kişinin istihdamı sağlanacak

2017-02-24 07:43 - Ekonomi

Oba lezzeti sınır tanımıyor

2017-02-25 15:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam

Gaziantep’te Yarın Su Kesintisi

17:21 - Yaşam

Gaziantep Kent Konseyi’nden Anlamlı Proje

13:33 - Yaşam

Gaziantep’in Birçok Yolu Trafiğe Kapanacak

19:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

MBA Okulları Gaziantep’te Eğitimin Kodlarını Yeniden Yazıyor

09:56 - Röportajlar

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam