?>

VİRÜS ARAMIZDA!

Gaziantep’te 2. Doz aşısını yaptıranların oranın yüzde 26 oranında olduğu ifade edildi. Bu orana rağmen kent genelinde maskesiz dolaşanların oranı ise neredeyse yüzde 90 seviyesinde.

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Tarlan, 9 günlük bayram tatilinin ardından vaka sayısında yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Tarlan, Gaziantep genelinde ikinci doz aşılanma oranının yüzde 26 civarında olduğuna dikkat çekti. Tarlan, toplumun önemli bölümünün maskesiz dolaştığına dikkat çekerken, denetimlerin ise yok denecek kadar az olduğunu anlattı.

“DENETİMLERDE DÜŞÜŞ GÖZLENİYOR”

Ölümcül virüse karşı alınan önlemler karşısında vatandaşların duyarsızlığı yetkilileri çaresiz bırakıyor. Normalleşme sürecinde yapılması planlanan denetimlerin yetersiz olduğuna dair açıklama yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Tarlan, “Gaziantep genelinde koronavirüsle mücadelede etkin bir denetim mekanizması ne yazık ki yok. İlgili kurumların pandemi karşısında denetimlerin sıkı bir şekilde yapmaları gerekiyor. Diğer yandan kent genelinde aşılama oranı çok düşük iken vatandaşlarımızın maskesiz be sosyal mesafesiz dolaşmalarına bir anlam veremiyoruz.” Diye konuştu.

VATANDAŞLARIN HIZLI BİR ŞEKİLDE AŞI YAPTIRMASI GEREKİYOR

Yasakların uygulanmadığı 9 günlük bayram tatilinde ise kentte ve pek çok ilde kaydedilen görüntüler, pik endişesine neden oldu. Kent genelinde vatandaşların sokaklarda maske, mesafe kurallarına uymadan dolaştıkları görüldü. Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmamakta direnen vatandaşlar ise salgın riskinin artmasına neden olan önemli unsurlar olarak görülüyor. Aşılama yaşının 16’ya gerilemesine rağmen halen vatandaşların aşı olmaması tehlikenin artmasına neden oluyor.

GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL UYARDI

Vaka artışları sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlara aşı ve maske çağrısında bulundu. Vali Gül, “Covid-19 Salgını devam ediyor. Aşı oranımız halen çok düşük. Vaka sayımız hızlı bir şekilde artıyor. Lütfen aşınızı olup maskenizi takınız. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmayın. Görevlilerimiz maske ve mesafe denetimine devam etmekte” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yangında mahsur kalanlara mahalleliden kurtarma operasyonu

2021-07-29 06:47 - Gündem

Gaziantep'te 11 katlı binanın çatı katında yangın

2021-08-02 09:03 - Gündem

2 bin kişi bu yöntemle sigarayı bıraktı

2021-07-29 06:03 - Yaşam

Yaz aylarında su alımına dikkat

2021-07-29 06:07 - Yaşam

ABD'li teknoloji devi Google'dan çalışanlarına aşı zorunluluğu

2021-07-29 06:00 - Yaşam

Gaziantep’te orman yangını

2021-07-31 16:52 - Video Haber

İnsanlar sulak alanlara hayvanlar gölgeye kaçtı

2021-08-02 11:34 - Video Haber

Gaziantep’te 3 otomobil çarpıştı: 4’ü ağır 6 yaralı

2021-08-02 12:54 - Video Haber

Gaziantep’te panel fabrikasında yangın çıktı: 2 yaralı

2021-08-03 05:30 - Gündem

Orhangazi sahili câzibe merkezi olacak

2021-07-31 16:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel