?>

Vali Gül, “Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz”

Yaşam - 6 yıl önce

Hayırseverler Nurel-Enver Taner tarafından yaptırılan 8 derslikli anaokulu törenle açıldı. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada okul öncesi eğitiminden bütün öğrencilerin faydalanması gerektiğini belirterek okul öncesi eğitimi önemsediklerini kaydetti.

Gaziantep’in gönlü zengin hayırseverlere sahip şanslı bir şehir olduğuna dikkat çeken Gül,  “Kamuda çalışıp maaşıyla biriktirdikleriyle üçüncü okulu yaptırmak herkese nasip olmaz. Ekonomik olarak nasip olmanın ötesinde gönül olarak nasip olmaz. Dolayısıyla da bu aslında hayırseverlerimizin gönüllerinin zenginliği. Daha büyük zenginlikleri ise kendileri gibi eğitim gönüllüsü evlatları. Bu da çocuklara verilen eğitimle onları yetiştirme kültürüyle ilgili. Bu milletin en büyük sermayesi böylesi güzel yetiştirilen çocuklar” dedi.Eğitimin her aşamasını önemsediklerini ama okul öncesi eğitim,  mesleki eğitim ve özel öğrencilere verilen eğitimin ayrıca önem arz ettiğinin altını çizen Gül, “Bu konularda daha büyük fedakârlıklar yapmamız lazım. Okul öncesi eğitimde on on beş yıl önce okullaşma oranımız yüzde onlardaydı. Şimdi yüzde altmışların üzerine çıktık. İsteğimiz her çocuğun okul öncesi eğitimden yararlanması. Çünkü okul öncesinden yararlanan çocuk daha başarılı oluyor, hayata daha çabuk tutunuyor” ifadelerini kullanarak hayırseverler Nurel-Enver Taner’e eğitime sundukları katkı için teşekkür etti.

Şehrin eğitim ihtiyacı ile ilgili hayırseverlerin de desteğiyle çok ciddi gayretler gösterildiğine işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  okula, eğitime, insana dair konularda hiçbir şekilde hesap yapılmadığının altını çizerek en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete,  geleceğe yapılan en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek hayırsever çifte teşekkür etti.

Hayırseverler Nurel-Enver Taner çifti ise hayallerini bir kez daha gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Dar gelirli ailenin iki evladıydık. Sırtımızı dayayacağımız kimsemiz yoktu ama kocaman hayallerimiz vardı. O günlerde kurduk okul yaptırma hayalini. Ülkemizin kalkınmasının çağdaş eğitimle olacağına inanan insanlarız. Zor çalışma koşulları yıldırmadı, Allah yardım etti ve ilk hayalimizi ortaokul yaptırarak gerçekleştirmiştik. Ardından geleneksel el sanatlarını gelecek nesillere kuşaklara aktaracak Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsünün isim hakkını aldık. Bugün ise üçüncü okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz” diyerek duydukları gurur ve mutluluğu dile getirdiler.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül ve protokol üyeleri tarafından Şehitkâmil İlçesi Güvenler Mahallesine kazandırılan 8 derslikli anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

“Kenti seyyar dürümcüler sardı”

2019-09-10 09:37 - Özel Haber

Şimdi şire zamanı

2019-09-15 09:45 - Özel Haber

Gazişehir Gaziantep takımının ismi değişiyor

2019-09-15 09:35 - Spor

Şahin Kartal’ı “AV”LADI

2019-09-15 09:35 - Güncel

KİMLER İSTİFA ETTİ?

2019-09-16 09:38 - Özel Haber

Restore gerekiyor

2019-09-12 10:44 - Özel Haber

SADECE MÜDÜR KULLANIYOR!

2019-09-10 09:41 - Özel Haber

SANKİ KENDİSİ FARKLI DAVRANDI!

2019-09-13 10:08 - Özel Haber

‘BAŞARARAK’ DEVRETTİM”

2019-09-13 10:17 - Spor

Balık sezonu açıldı

2019-09-11 10:40 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Günün Manşetleri

Mezine Sırakaya, İndex Akademi Danışmanlık A.Ş.’ye Ortak Oldu

17:53 - Özel Haber

Gaziantep’in İlk Online Çiçekçisi 20 Yaşında

17:09 - Özel Haber

Karaca Bozgeyik CHP Gaziantep İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

16:22 - Gündem

İncilipınar Lions Kulübü’nden İlk Sosyal Sorumluluk Projesi

22:01 - Özel Haber

Gaziantep’te Girişimcilik Dostları Buluştu

00:19 - Özel Haber