?>

Uzmanlardan sınav öncesi öğrencilere beslenme önerileri

Video Haber - 4 yıl önce

Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Seda Güler, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrencilere beslenme önerilerinde bulundu.

YKS için geri sayım başladı. Bu hafta sonu yüz binlerce aday üniversiteye girebilmek için sınava girecek. Sınav hazırlıkları devam ederken, diyetisyenler de öğrencilere sınav öncesi beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Seda Güler, öğrencilerin sınava bir gün kala özellikle ağır yemeklerden uzak durmalarını önerirken, protein değeri yüksek olan besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtti.

 !#**v1818&pl=false**#!  “Ağır beslenmemek gerekir”

Sınavdan bir gün önce ağır beslenmemek gerektiğini ifade eden Diyetisyen Güler, “Öncelikle sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınava hazırlanırken yemek yemek konusunda eskiden çok aşırı şekilde okunmuş pirinçler veya okunmuş şekerler götürülüyordu. Hala o gelenekler var mı bilmiyorum ama şeker anlık olarak enerji verir, doğru ama bir önceki günden kesinlikle ağır beslenmemeleri gerekiyor. Çünkü hem midelerini hem metabolizmalarını yedikleri ağır yemekleri sindirerek geçirmekle yormamalılar. Bunun yanı sıra ertesi günü heyecandan hazımsızlıkta gelebilir. Çünkü stres faktörü beyin bağırsak bariyerini çok zorlayacaktır. Her zaman heyecanlandığımızda veya üzüldüğümüzde direkt midemize bir ağrı girer. Birçok çocuk sabahları karın ağrısıyla kalkıyor” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko’lu öğrenciler Türkiye finallerinde yarışacak

2021-06-22 10:08 - Gündem

16 ilde 114 EBA destek noktası daha öğrencilerin hizmetine açıldı

2021-06-23 10:58 - Türkiye

Kariyer Planı Nasıl Çizilir? Kariyeriniz İçin 10 Tavsiye

2021-06-24 07:19 - Reklam

KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’E NEŞTER VURDU!

2021-06-20 11:35 - Mobil

ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANSIN!

2021-06-21 10:47 - Özel Haber

Beyaz eşya hırsızları yakalandı

2021-06-20 11:17 - Asayiş

"SİYASİ AHLAK YASASINI ÇIKARTACAĞIZ"

2021-06-19 07:10 - Mobil

“TAHMAZOĞLU’NUN RANT SAHASINA GİRDİ”

2021-06-23 10:56 - Özel Haber

Armut fiyatları cep yakıyor

2021-06-18 07:00 - Ekonomi

İç Anadolu'nun en büyük hayvan pazarında kurban Bayramı yoğunluğu

2021-06-19 06:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gaziantep’te 3 otomobil çarpıştı: 4’ü ağır 6 yaralı

12:54 - Video Haber

İnsanlar sulak alanlara hayvanlar gölgeye kaçtı

11:34 - Video Haber

Gaziantep’te orman yangını

16:52 - Video Haber

3 bin nüfuslu mahallenin nüfusu 100 bine çıktı

06:08 - Video Haber

Gaziantepli şehidin naaşı memleketine getirildi

06:01 - Video Haber

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber