?>

“Uzman Teyze” projesi hayata geçiriliyor

Yaşam - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğinde “Çocuk Bakım Elemanı Yetiştirme Programı” olarak adlandırılan ‘Uzman Teyze” protokolü imzalandı.

Gaziantep’te özellikle çalışan annelerin çocuklarını emin ellere emanet edebilmesini ve kadınlara istihdam sağlanmasını amaçlayan “Çocuk Bakım Elemanı Yetiştirme Programı” için protokol imzalandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğinde imzalanan ve “Uzman Teyze” olarak da adlandırılan projenin imza töreni Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü Siraç Ekin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halit Ateş ile çok sayıda kursiyer katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kadınların hem kariyer hem de çocuk yapabileceğini gösterebilmek için önemli bir çalışma yaptık. Bebek olduğu zaman bu bebeğin bakımı çok önemli. Dolayısıyla bizim çocuklarımızı çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bu yüzden anne yarısı dediğimiz uzman teyzelerle çocukların iyi yetişmesini ve iyi eğitim almasını sağlamamız lazım. Evlatlarımızın, bilgili, becerili emin ellerde olduğundan emin olmamız lazım. O yüzden bu meseleyi çok kıymetli buluyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bizim için bütün Türkiye’ye örnek olacak bir başlangıçtır.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halit Ateş, protokolü imzalanan kurs hakkında bilgi vererek, “Bu kursumuzda şuan 75 tane bayan kursiyerimizi kaydettik. Bu arkadaşlarımıza dersler verilmeye başlandı. Bu kurs bittiğinde kursiyerler çocuklardaki gelişim dönemini ve bunun etkilerini, çocukların dil gelişimi, sosyal gelişimi, olumlu davranışların teşvik edilmesi, olumsuz davranışların önlenmesi gibi eğitimleri tamamlamış olacak” ifadelerini kullandı. İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü Siraç Ekin ise, “Çocuk gelişimi ve bakımında temel bilgiler ile etkinlikler konulu kursumuzun başlaması ve bu kursumuza 75 kadının iştirak etmesi bizim için çok anlamlı. Bu çalışmaya İŞKUR olarak bize düşen de kadın istihdamını her ortamda arttırmak olacak” diye konuştu. Program, konuşmaların ardından protokolün imzalanması ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

SÖYLEMİŞTİK KERPİÇ DEĞİL BETON!

2020-01-19 08:28 - Özel Haber

Evimizde üzüldük

2020-01-19 08:25 - Güncel

KARKAMIŞ-OĞUZELİ KARAYOLU SULAR ALTINDA

2020-01-20 08:42 - Özel Haber

“TAHMAZOĞLU, YARGININ ÖNÜNE KİMİ ATTINIZ?”

2020-01-22 11:46 - Güncel

Trikotajcı esnafında taşınma heyecanı

2020-01-23 11:08 - Özel Haber

Ak Parti’de mülakatlar sürüyor

2020-01-20 09:14 - Özel Haber

Parkomat uygulaması tepkilere rağmen Nizip’te başladı

2020-01-21 11:14 - Özel Haber

“Önümüzde kocaman bir fırsat var”

2020-01-20 10:22 - Güncel

ŞEHİT KAMİL İLE ANNESİ, TÖREN VE DUALARLA ANILDI

2020-01-21 08:38 - Güncel

GAÜN Hastanesi’ne anlamlı teşekkür

2020-01-22 06:04 - Yaşam

İlgili Haberler

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber