?>

"Üretim artarsa, yatırım, istihdam imkanı ve insanların geliri artar"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sanayi üretiminin Aralık ayında yıllık bazda yüzde 4,5 artmasının büyümeye destek vermesi açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Ekonomi - 9 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sanayi üretiminin Aralık ayında yıllık bazda yüzde 4,5 artmasının büyümeye destek vermesi açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı Aralıkayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 0,8 ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artmasının, yılın son çeyreğinde sanayide güçlü seyrin devam ettiğini gösterdiğini bildirdi. 2015 yılı sanayi üretim sonuçlarına bakıldığında aylara göre inişli çıkışlı bir tablo ile karşılaşıldığını anımsatan Konukoğlu, yatırım mallarıüretimi, dayanıklı tüketim mallarıüretimi, imalat sanayi verileri yıllık ortalamasının 2014’e göre daha yüksek artış gösterdiğine dikkati çekti. Ekonominin en temel unsurlarından birisinin üretim olduğunu vurgulayan Konukoğlu’nun açıklamasında, “Unutmayalım ki, üretim artarsa yatırım artar, istihdam imkanı artar, insanların geliri artar ve ülke ekonomisi büyür. 2015 yılında arındırılmış rakamlarla yıllık sanayi üretim artışı yüzde 3,1 düzeyinde gerçekleşti. Milli gelirde önemli paya sahip olan sanayi üretimindeki artışın önümüzdeki dönemde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Üretimi teşvik eden ve yatırımların önünü açan yeni adımları süratle atabilirsek, sanayide çarkların daha hızlı dönmesine ve ekonominin daha hızlı büyümesine katkı sağlayabiliriz” ifadeleri yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mezar fiyatları uçtu

2016-02-04 12:16 - Mobil

“Çaresiz kaldık”

2016-02-03 12:12 - Mobil

Marka şehrimizin yeni logosu ve sloganı hazır!

2016-02-02 11:32 - Mobil

Güneş enerjisi göz dolduruyor

2016-02-03 10:57 - Mobil

Rodilla Makarna'ya bakanlardan vize

2016-02-05 10:33 - Mobil

Fıstık kabuğundan gelinlik

2016-02-03 06:47 - Yaşam

Yıkıma tepki için deve kestirdi

2016-02-01 13:05 - Mobil

ÇALIŞMALAR DOLUDİZGİN

2016-02-08 09:24 - Mobil

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, kabin memurları yetiştirecek

2016-02-04 10:22 - Yaşam

Karkamış sınırına çekilen duvar inşaatında sona geliniyor

2016-02-08 08:28 - Gündem

İlgili Haberler

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

14:35 - Ekonomi

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel