Güneş enerjisi göz dolduruyor

German Solar Power A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdoğan, güneş enerjisinden son yıllarda dünya genelinde önemli oranda faydalanıldığını dile getirdi.

Mobil - 8 yıl önce

German Solar Power A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdoğan, güneş enerjisinden son yıllarda dünya genelinde önemli oranda faydalanıldığını dile getirdi. Gaziantep’e yapılan bu yatırım ile enerjide vatandaşlara önemli bir avantaj sağladıklarını dile getiren Taşdoğan, güneş enerjisi uygulamalarının oldukça popüler olduğuna dikkat çekti.

BEDAVA ENERJİ DİKKAT ÇEKİYOR

“Güneş enerjisi kullanarak elektrik üretimi, bugünlerde sıkça konuşulan yenilenebilir enerji kaynağı uygulamalarının oldukça popüler olan bir çeşididir. Bol olması, bedava olması, işletme maliyetinin düşük olması ve çevre kirliliğine yol açmaması gibi birçok iyi nedenden dolayı yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Bu çalışmada fotovoltaik hücreler ile elektrik enerjisi üreten sistemlerin maliyeti üzerinde durulmuştur” diye konuşan German Solar Power A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdoğan, “Rasaf Yolu üzerinde yeni kurulan işletme sayesinde Gazianteplilere güneş enerjisinin yüksek enerji maliyetiyle çalışan işletmelerde ve tarımsal alanlarda ne kadar avantajlı olduğunu anlatacağız” dedi.

AVANTAJLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

German Solar Power A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdoğan açıklamasında, “Güneş paneli, üzerinde güneş enerjisini soğurmaya yarayan birçok güneş hücresi bulunduran bir enerji kaynağıdır. 6-30 (100 Watt) panellik bir sistem, ihtiyaç olan yerlerde bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Endüstri uygulamaları veya elektrik santralleri için binlerce güneş panelinin kullanıldığı büyük sistemler kurulmaktadır. Bir güneş hücresinin performansı verimi ile ölçülür. Aldığı enerjinin yüzde kaçını kullanılabilir elektriğe dönüştürdüğü verimi belirler. Sadece belli dalga boylarındaki ışık elektriğe dönüştürülebilir, geri kalan büyük miktar hücreyi oluşturan madde tarafından ya emilmekte ya da yansıtılmaktadır. Paneller, mevsimlere bağlı olarak farklı açılarla güneşe doğru yönlendirilerek her mevsimde azami verim alınması mümkün olmaktadır” diye konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİNDEN NASIL FAYDALANILIYOR

Güneş enerjisinden elektrik üretmek için kurulacak bir sistemde akü grubu, akü şarj regülatörü, evirici ve yardımcı elektronik devreler bulunabilir. Tabi ki uygulamaya göre bu bileşenler değişiklik gösterebilir. İstenen enerji miktarına göre güneş paneli ve sayısı belirlenir. Güneş olmadığı zamanlarda enerjisiz kalmamak için akü grubu sisteme dahil edilir. Akünün aşırı şarj ve deşarj olarak zarar görmesini engellemek için akü şarj regülatörü kullanılır. Şarj regülatörü akünün durumuna göre, güneş pillerinden gelen akımı keser ya da yükün çektiği akımı keser. Evirici, alternatif akım istenen uygulamalarda panelde elde edilen doğru akım elektriğini alternatif akım elektriğine dönüştürmek için kullanılır. İstenirse sisteme bir de maksimum güç noktası izleyicisi (MPPT) eklenebilir.

Haftanın Öne Çıkanları

"Hatlar yetersiz kalıyor"

2016-01-27 14:15 - Mobil

Güneş enerjisi göz dolduruyor

2016-02-03 10:57 - Mobil

Marka şehrimizin yeni logosu ve sloganı hazır!

2016-02-02 11:32 - Mobil

İNANMAK+ÇALIŞMAK: BAŞARI

2016-02-01 08:05 - Mobil

Ahmet Uzer'den aile vurgusu

2016-01-29 14:01 - Gündem

Fıstık kabuğundan gelinlik

2016-02-03 06:47 - Yaşam

Yıkıma tepki için deve kestirdi

2016-02-01 13:05 - Mobil

Karkamış’a dördüncü havan topu düştü

2016-02-03 10:16 - Mobil

Flora Halı sağlam adımlarla Avrupada

2016-01-28 13:07 - Ekonomi

Gaziantep'te Kayı Boyu'na ait mezarlar bulundu

2016-01-28 09:18 - Yaşam

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem