?>

ÜCRETLİ TÜP KUYRUĞU DEĞİL ÜCRETSİZ EKMEK KUYRUĞU!

Artan hayat pahalılığı ve işsizlik, askıda ekmek’ kuyruklarını uzattı. Kuyrukta bekleyen bir vatandaş; "Ameleyim, 140 lira yevmiye veriyorlar. Elektrik parası gelmiş 400 lira. Ne yapabilirim ki?" dedi.

Özel Haber - 4 yıl önce

Türkiye'nin birçok ilinde ihtiyaç sahipleri için hayata geçirilen 'askıda ekmek' uygulaması, art arda gelen zamlar ve artan yoksulluk ile birlikte fırın önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Gaziantep'in en kalabalık ilçelerinden Şahinbey ilçesine bağlı Çakmak Mahallesin de vatandaşlar ücretsiz ekmek alabilmek için hemen hemen günün her saatinde fırın önünde kuyrukta bekliyor. Pide fırını sahibi Naci Dağdelen, "Geçtiğimiz ay hayırseverlerin katkısıyla 18 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirdik" dedi.

HER GÜN YÜZLERVE AİLE "ASKIDA EKMEK" UYGULAMASINDAN FAYDALANIYOR

Gaziantep'te "Askıda Ekmek" uygulamasına çok sayıda fırın gönüllü oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar fırın önünde sıraya giriyorlar. Kentte özellikle taşra mahallelerde faaliyet gösteren pide fırınlarında sürdürülen ücretsiz ekmek dağıtımı büyük ilgi gördü. Kent genelinde her gün ortalama 60 bine yakın pide ekmeğinin ücretsiz olarak dağıtıldığı ifade ediliyor. Ekonomik kriz nedeniyle yoksul vatandaşların askıda ekmek projesinden faydalanmaya devam edeceği kaydediliyor.

"ASKIDA EKMEK" PROJESİNE BİZLERDE DESTEK VERME KARARI ALDIK"

Gaziantep Kalesi çevresinde pide fırını işletmeciliği yapan Naci Dağdelen eknek dağıtımına ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi;"Gaziantep Kalesi herkesin uğrak noktası. Çok insan geçiyor buradan. Alt kesim de var üst kesim de. İhtiyaç sahiplerini görüyor hayırsever vatandaşlarımız. Sırayı görüyorlar, yardımcı olmak istiyorlar. Bazı müşteriler kendilerine iki ekmek alıyor, para üstünü askıda ekmek için bırakıyor. Hayırsever vatandaşlarımız 100-200 lira yardım yapıyor. Biz de aracı görevindeyiz. Hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında bağışın yerine ulaşması için çalışıyoruz. Kendimizden de veriyoruz. Bereketinin kaçmaması için sayı tutmuyoruz. Kalabalık bir yer olmasından dolayı buradaki kuyruk uzayabiliyor. Sıra çok uzun ama bu sıraya girip en fazla bir buçuk saat bekliyorlardır. Hele cuma günü yarım saat bekliyorlardır. Bağış gelir gelmez ekmeklerini verip uğurluyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Uyuşturucu operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı

2022-08-28 07:37 - Asayiş

ŞAHİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2022-08-28 16:26 - Özel Haber

BinBin Gaziantep'te büyük ilgi görüyor

2022-08-25 11:38 - Özel Haber

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

2022-08-29 12:40 - Mobil

DEVA'DAN YÖNETİCİLERE ÖNEMLİ UYARI!

2022-08-28 13:47 - Özel Haber

Vali Gül Başsavcı Karataş'ı kabul etti

2022-08-24 11:30 - Mobil

Araban Kaymakamlığına Kızılkaya atandı

2022-08-29 08:21 - Özel Haber

ÜCRETLİ TÜP KUYRUĞU DEĞİL ÜCRETSİZ EKMEK KUYRUĞU!

2022-08-30 12:24 - Özel Haber

AKILLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GAZİANTEP”TE

2022-08-23 15:31 - Özel Haber

VATANDAŞI DÜŞÜNEN YOK!

2022-08-26 12:58 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

GAGİKAD’dan Kadınlara Nefes Aldıran Eğitim Programı

10:52 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber