“TÜM ENERJİMLE HAZIRIM”

Özel Haber - 4 yıl önce

3-4 Ekimde yapılacak Genel Kurul öncesi seçim çalışmalarını sürdüren Gaziantep Barosu Başkan Adayı Avukat Serpil Yılmaz, hazırladığı projeleri anlattı. Hakimiyet Gazetesini ziyaret eden Av. Serpil Yılmaz, özellikle CMK tarafından görevlendirilen avukatların ücretlerinin iyileştirilmesi için yoğun gayret ve çaba içerisinde olacaklarını kaydetti. 5 adayın yarışacağı Gaziantep Barosu başkanlık seçimi öncesi Baro Başkan Adaylarından Av. Serpil Yılmaz Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti. Başkanlığa seçilmesi haline yapacağı çalışmaları anlatan Av. Yılmaz, baro mensuplarının her alanda karşılaştığı sorun ve sıkıntılara çözüm bulunacağını dile getirdi. Projelerini de sıralayan Av. Yılmaz, Gaziantep Barosunun birçok kurulunda görev yaptığını ve başkanlığa tüm enerjisiyle hazır olduğunu anlattı.

“HER TÜRLÜ İLKESİZLİĞİN KARŞISINDA OLACAĞIM”

Uzun yıllar Gaziantep Barosu’nda çok sayıda kurulun yanı sıra yönetimlerde de görev aldığına dikkat çeken Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Serpil Yılmaz, başkan seçilmesi halinde sorumluluk çerçevesinde sorunlarla mücadele edeceğini anlattı. Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sabiha Nigar Kocaman ile Gazeteci-Yazar Merve Tanrıöver’le Gaziantep Barosu seçimlerine yönelik görüş alış verişinde bulunan Başkan Adaylarından Av. Serpil Yılmaz, tüm adaylara başarılar diledi. Her türlü ilkesiz tutumun karşısında olacaklarını belirten Av. Yılmaz, “Avukatlık mesleğinin itibarını korumak için mesleğin sosyo-ekonomik yapısını yıpratan ve zarar veren tüm kurum ve kişilerle mücadele ederek her türlü ilkesiz tutumun karşısında olacağım” dedi. Yılmaz, “Meslektaşlarımızın büro sorununu çözebilmek için Adliye civarında “Baro-Kamu-Özel Sektör” arasında işbirliği yapılarak sadece avukatların kullanımına uygun avukatlık ofis projeleri hazırlayacağız” dedi. Vatandaşların adli yardım hizmetine kolaylıkla ulaşabilmeleri için adliye içinde Adli Yardım Danışma Bürosunun kurulması için çalışacaklarını belirten Yılmaz, engelli avukat ve vatandaşlar için engelli bankolarının kurulması için çalışacaklarını kaydetti.

“YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Serpil Yılmaz, “Hukuk devletinin teminatı olan yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını savunmaya devam edeceğim. Meslek ilkeleri çerçevesinde ve temsil bilinci ile ortak, akılcı kararların alınabildiği, düşüncelerin serbestçe paylaşıldığı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetime sahip, bütünleştirici ve katılımcı bir Baro için çıkmış olduğumuz bu onurlu yolda takdiri kıymetli meslektaşlarımıza bırakıyorum” dedi. İşçi ve tüketici uyuşmazlıklarındaki arabuluculukta, işçi ve tüketicinin avukat bulundurması zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Dava şartı kapsamında olan işçi ve tüketici uyuşmazlıklarındaki arabuluculukta, işçi ve tüketicinin avukat bulundurması zorunlu hale getirilmelidir. Bu husus arabulucunun inisiyatifine bırakılmamalıdır. Adli Yardım koşullarını taşıdığı takdirde Avukatlık Kanunu’na göre Baro tarafından zorunlu avukat görevlendirilmelidir. Böylelikle hem uyuşmazlığın zayıf tarafı olan işçi ve tüketici, avukat ile görüşmelere katılmış olacak hem de adli yardım hizmetinin kapsamı genişletilerek avukatlara ekonomik destek sağlanmış olacaktır. Bu konudaki yasal düzenlemeler için çalışmalar yapacağız” dedi.

“ADLİYE İÇİNDE “ADLİ YARDIM DANIŞMA BÜROSU” KURACAĞIZ”

Vatandaşların adli yardım hizmetine kolaylıkla ulaşabilmeleri için adliye içinde Adli Yardım Danışma Bürosunun kurulması için çalışacaklarını belirten Av. Yılmaz, “Adli Yardım Yönergesinin revize edilmesi ile tutuklu ve hükümlülerin başvuruları için Ceza İnfaz Kurumlarına gereken bilgi ve belgelerin verilmesi ve vatandaşların Adli Yardım hizmetine kolaylıkla ulaşabilmeleri için adliye içinde Adli Yardım Danışma Bürosunun kurulması için çalışacağız” dedi. Engelli avukat ve vatandaşlar için engelli bankolarının kurulması için çalışacaklarını belirten Yılmaz, “Engelli avukat ve vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak için adliyeye ve Baroya girişten, işlemleri tamamlanıncaya kadar personel desteği verilmesi ile engelli bankolarının kurulması için çalışacağız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Kİ VARSIN “DOPAMİN”

2020-09-28 11:22 - Özel Haber

Sağlık Bakanı Koca aktif vaka sayımız artmaya devam ediyor deyip yeni vaka sayısını açıkladı

2020-09-23 14:44 - Türkiye

Bakan Koca paylaştı! Corona virüste kötü tablo sürüyor...

2020-09-24 13:38 - Türkiye

İhracatın Süper Liginde Gaziantep’ten 70 firma yer aldı

2020-09-25 13:51 - Mobil

SANKO'nun ihracat başarısı

2020-09-27 07:35 - Mobil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep programı dolu dolu geçecek

2020-09-22 09:26 - Mobil

Kent Konseyi’nden Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar’a hayırlı olsun ziyareti

2020-09-29 07:01 - Mobil

AK PARTİ GENÇLEŞECEK!

2020-09-23 12:02 - Özel Haber

“TÜM ENERJİMLE HAZIRIM”

2020-09-29 09:09 - Özel Haber

Kaymakam Kalaylı iyileşti ve görevine başladı

2020-09-23 10:36 - Özel Haber

İlgili Haberler

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem