?>

TAVUK YUMURTASINDAN DAHA UCUZ!

Gıda ürünlerinde yükseliş devam ederken, en çok etkilenen ürünlerden biri de yumurta oldu. Bir ay öncesine kadar 30'lu yumurta 58 lirayken şu an marketlerde fiyat 85 lirayı aştı. Organik yumurtanın tanesi 5 liraya kadar yükseldi.

Özel Haber - 3 yıl önce

Son dönemlerde ardı ardına zamların bütçeleri sıktığı ülke genelinde et ürünlerinden sonra yeni kriz beyaz et oldu. Dolar endeksli neredeyse tüm tüketim ürünlerinde ciddi krizler yaşanırken tarımsal ürünlere gelen son zam tavuk etini ve yumurta gibi ürünleri vurdu. Yumurtanın koli fiyatı 85 liraya kadar yükseldi. Diğer yandan tavuk etinin kilo fiyatı 40 liraya kadar yükseldi.

FİYATLAR HER GEÇEN GÜN YÜKSELİYOR

Kırmızı etten sonra beyaz ete de gelen zamlı fiyatları bu sefer de yumurta krizi izledi. Kahvaltının önemli bir besin kaynağı olan ve vatandaşın evinden eksik etmediği yumurtanın fiyatı son zamanlarda ekmek fiyatına yaklaştı. 1 yılda yüzde 90 artış gösteren yumurta fiyatının tanesi 3 lira olurken, yumurta kolisinin fiyatı 85 liraya kadar yükseldi.

ESNAFTA DURUMDAN RAHATSIZ

Marketlerde yumurta satışının azaldığına dikkat çeken işletmeciler, "Bugün maliyetlerimiz çok yükseldi. Aslına bakarsınız en şeffaf sektörlerden biriyiz. Bütün girdi fiyatlarını masaya koyabiliyoruz. Ambalaj, nakliye, elektrik gibi birçok alanda maliyetlerimiz arttı. En büyük girdi kalemini oluşturan yem fiyatlarında da büyük yükseliş yaşandı. Tüm bunlar bir araya gelince yumurta fiyatında artış kaçınılmaz oldu. Evet, fiyatlar arttı ve bu tartışma konusu oldu ancak yumurta üreticileri hala maliyetinin altında satış yapıyor. Çünkü bir yumurtanın üreticiden çıkış fiyatının 1 lira olması gerekiyor. Aslında maliyetlerdeki artışa bakınca ‘yumurta fiyatlarına zam geldi’ demek komik oluyor" şeklinde konuştular.

Haftanın Öne Çıkanları

Uyuşturucu operasyonu; 1 kişi tutuklandı

2022-11-02 09:16 - Asayiş

EKİM AYI İHRACATINDA 5. SIRADAYIZ

2022-11-02 12:49 - Ekonomi

Cihan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz

2022-11-04 13:51 - Mobil

Topçuoğlu Ailesinin Eğitime Desteği Sürüyor

2022-11-07 08:53 - Mobil

"SEVDAMIZ ANTEP KADAR BÜYÜK"

2022-11-06 14:13 - Özel Haber

TAVUK YUMURTASINDAN DAHA UCUZ!

2022-11-07 11:20 - Özel Haber

Tayyar o ziyarete tepki gösterdi!

2022-11-06 13:18 - Özel Haber

Eğitim için toplandılar

2022-11-07 10:44 - Özel Haber

SORUNA KAYITSIZ KALMAYIN!

2022-11-04 13:55 - Özel Haber

Uçar, ekonomiye dikkat çekti

2022-11-04 12:06 - Gündem

İlgili Haberler

Özel Eğitim de Türkiye Modeli Alarm Veriyor!

14:49 - Özel Haber

İncilipınar Lions Kulübü’nden Bilişim Sınıfı

15:55 - Özel Haber

Türk Kızılay Gaziantep’ten Hakimiyet Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

09:48 - Özel Haber

Gaziantep Barosu Zeugma FC Kupaya Uzandı

16:46 - Özel Haber

AK Parti Gaziantep’te Vites Yükseltti

17:16 - Özel Haber

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem