?>

Tarihi kahvehaneden sıra gecesi gibi eğlence

Gaziantep'te bulunan 400 yıllık Osmanlı kahvehanesi olan Tahmis Kahvehanesi, ziyaretçilerine sıra gecelerini aratmayan yöresel canlı müzik gösterileri sunuyor.

Yaşam - 10 yıl önce

Gaziantep'te bulunan 400 yıllık Osmanlı kahvehanesi olan Tahmis Kahvehanesi, ziyaretçilerine sıra gecelerini aratmayan yöresel canlı müzik gösterileri sunuyor.

Gaziantep'te Osmanlı dönemine ait kahvehane, ziyaretçilerine sunduğu farklı etkinliklere ismini duyuruyor. Hafta sonu iş stresini atmak isteyen insanlar, kahvehaneye gelip, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğleniyor. Kendini müziğin ritmine kaptıran müşteriler, hareketli müzik eşliğinde dans ediyor.

Adıyaman'dan Tahmis Kahvehanesine gelen İla İpekten, "Çok eğlenceli, çok samimi ortam. Özellikle sıra gecesine benzer müzik daha da etkili oldu. Çok eğlendim, çok güzeldi" dedi. Saadet Öztop ise, "Ben daha önce de buraya gelmiştim. Burası eski bir yer. Gaziantep'in dokusunu yansıtan bir yer. Keyifli güzel bir yer. Müzikle de çok daha güzel hal alıyor. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz" dedi.

Yıllardır Tahmis Kahvehanesine gelip gittiğini belirten Ahmet Tabur, "Dedelerimizden babalarımızdan öğrendik. Dışarıdan gelen misafirlerimizi dostlarımızı hep buraya getiriyoruz. Boş zamanımızı burada geçiririz genelde. Tahmis Kahvehanesi Gaziantep'in olmazsa olmazıdır. İnsanlar buraya gelip stres atıyor" diye konuştu.

Tarihi Tahmis Kahvehanesi'nin işletmecisi Selim Balcı, Kahvehane'nin 400 yıllık Osmanlı Kahvehanesi olduğunu söyleyerek, "Hafta sonları İkindi Sazı dediğimiz bir gurubumuz vardır. Önceden bu kahvehanede erkeklerin akşam sefası dediğimiz bir gelenekti. Şimdi bu geleneği kadınları da katarak, hafta sonları dışarıdan gelen misafirlerimizi, Gaziantep türküleriyle ağırlıyoruz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

“Şikâyetler artıyor”

2015-12-17 12:21 - Mobil

“Sorumluluk çok, yetki yok”

2015-12-15 12:55 - Mobil

Yılbaşı dolayısıyla 'AÇIK GÖRÜŞ'

2015-12-18 14:39 - Gündem

HEDEFİMİZ; HER ZAMAN KESİN ÇÖZÜM

2015-12-17 10:53 - Mobil

Emekli Tuğgeneral Kahraman Güneş'e 30 ay sonra beraat

2015-12-18 12:49 - Mobil

Prof. Dr. Fahrettin Göğüş: "Destek vermeye hazırız"

2015-12-15 06:52 - Yaşam

Kemal Delioğlu'ndan ‘KAYIT DIŞI’ vurgusu

2015-12-15 13:19 - Özel Haber

Ömer Yılmaz, "Artık talep var"

2015-12-14 13:52 - Gündem

“Tarihi evler restore edilmeli”

2015-12-14 14:21 - Özel Haber

ICONOVA Gaziantep'e değer katmaya devam ediyor

2015-12-18 11:32 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep’te Gençler Demokrasi Okulu’nda Buluşuyor

16:21 - Yaşam

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem