?>

SURİYELİLERİN EĞİTİM ATAĞI

Suriyeli girişimciler tarafından Binevler Mahallesi’nde açılan ve özel eğitim kurumuna uygum olmadığı öne sürülen özel eğitim kurumu bölgede yaşayan vatandaşları çileden çıkarttı.

Güncel - 8 yıl önce

Suriyeli girişimciler tarafından Binevler Mahallesi’nde açılan ve özel eğitim kurumuna uygum olmadığı öne sürülen özel eğitim kurumu bölgede yaşayan vatandaşları çileden çıkarttı. 3 ile 20 yaş aralığı gruplara yönelik eğitim vermek amacıyla açılan özel eğitim kurumunun yasal zemine faaliyet göstermediği ve bölgede yaşayan vatandaşları tarafından Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edildiği açıklandı.

ÜST ÜSTE ŞİKAYET EDİLDİ İŞLEM YAPILDI

Binevler Mahallesi 48 Nolu Sokak’ta bir süre önce kiraladıkları 3 katlı binada Suriyelilere yönelik eğitim vermeye başlayan özel eğitim kurumu yöneticileri bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından yüksek ses yaptıkları ve huzursuzluğa neden oldukları gerekçesiyle ilgili kurumlara şikayet edildi. Şikayet üzerine mühürlenen kurum daha sonra yeniden faaliyete başladı. Binevler Mahallesi Muhtarlığı bölgede yaşanan huzursuzluk üzerine topladığı şikayet imzalarını Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletti. Şikayet üzerine harekete geçen yetkililer yaptıkları incelemelerin ardından Suriyelilere ait özel eğitim kurumunu mühürledi. Mühürlenen kurumun yeniden faaliyete geçmesi mahallede yaşayan vatandaşları yeniden huzursuzluğa itti.

“BİR AN ÖNCE KAPATILMASINI İSTİYORUZ”

Binevler Mahallesi 48 Nolu Sokak sakinlerinden Mehmet Tanrıöver, Suriyeliler tarafından açılan özel eğitim kurumunun kapatılması için her türlü girişimde bulunduklarını fakat başarılı olamadıklarını anlattı. Mahalle sakinlerinden Kemal Kaya, Hava Kavillioğlu, Hayriye Durak ve İlknur Tanrıöver ise, “Mahallemizde uzun süredir bu eğitim kurumuyla ilgili olarak sıkıntılar yaşanıyor. Çoğu zaman buraya gelen genç çocuklardan dolayı çocuklarımızı dışarıya çıkartamıyoruz. Yüksek ses tonunun yanı sıra özel eğitim kurumlarının mahalle aralarında olmaması gerekiyor. Bu nedenle imza toplayarak ilgili yerlere bu yerin kapatılması konusunda dilekçe verdik. Bazı vatandaşlarımız bu eğitim kurumundan dolayı evlerini boşaltarak başka mahallelere taşınmak zorunda kaldı. Burası yerleşik bir mahalle olmasına karşın bu denli bir sorun karşısında yetkililerin harekete geçmemesi bizleri üzüyor” şeklinde konuştular.

Haftanın Öne Çıkanları

Kömür dağıtımı sürüyor

2017-02-01 16:40 - Güncel

Gaziantep’te 110 taksi durağı var

2017-02-08 06:50 - Güncel

Royal Halı emin adımlarla ilerliyor

2017-02-02 05:42 - Mobil

Avukat Aybüken Yıldırım deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

2017-02-08 06:29 - Güncel

Tekstil ve penye sektörü Gaziantep’te buluşuyor

2017-02-05 06:41 - Ekonomi

Gaziantep'te polise silahlı saldırı

2017-02-04 11:05 - Güncel

ByLock kullanan 22 polis tutuklandı

2017-02-02 06:52 - Türkiye

329 DEAŞ hedefi vuruldu, 51 terörist öldürüldü

2017-02-02 06:19 - Türkiye

“NEDEN EVET DEMELİYİZ?”

2017-02-03 16:53 - Manşet

269 DEAŞ hedefi vuruldu, 4'ü emir toplam 51 terörist öldürüldü

2017-02-04 09:00 - Türkiye

İlgili Haberler

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber