?>

Suriyeli işadamlarından GTO’ya teşekkür ziyareti

Yaşam - 9 yıl önce

Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Babıllı ile yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

GTO Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Settar Konukoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Odaya kayıtlı Suriyeli firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Firmaların çoğunluğunun gıda, tekstil, plastik ve hizmet sektörlerinde çalıştığını belirten Konukoğlu, Suriyeli şirketlere daha iyi hizmet vermek amacıyla Oda bünyesinde kurulan Suriye Masası’nın da Suriyelilerin iş hayatına ilişkin soru ve sorunlarına çözüm yolları aradığını ifade etti.Suriyelilerin Türkiye'de şirket kurması halinde Türk şirketleriyle aynı haklara sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Sizin yaşadığınız sorunları Türk şirketleri de yaşıyor. Sorunların çözümü için çalışıyoruz" dedi.Suriyelilerin çalışma hayatına katılmasında GTO'nun büyük emeği olduğunu kaydeden Konukoğlu, Suriyelilere yönelik çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.Khaled Babıllı da GTO’nun Suriyeli işadamları için önemli hizmetlere imza attığını vurgulayarak, Suriyelilere her zaman destek veren GTO yönetimine minnettar olduklarını söyledi. Babıllı, GTO’nun kendilerine yönelik düzenlediği “İş Türkçesi” eğitiminin çok verimli geçtiğini belirtti.

TÜRK KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’ye destek verilmesi yönündeki çağrısı üzerine Suriyeli işadamlarının da 1 milyon doları TL’ye çevirdiğini belirten Babıllı, “bize kucak açan Türk kardeşlerimizin yanındayız” dedi.Ellerindeki doları TL’ye çevirerek Türkiye’ye destek veren Suriyeli işadamlarına teşekkür eden Konukoğlu, bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.Suriyelilerin Türk halkını kardeş olarak gördüğünü kaydeden Babıllı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL’ye destek verilmesi yönündeki çağrısı üzerine Suriyeli işadamlarının da 1 milyon doları TL’ye çevirdiğini dile getirdi.

Kampanyayı desteklerinin devam edeceğini söyleyen Babıllı, şunları kaydetti:

“Üyelerimiz üretimin yaklaşık yüzde 90'ını ihraç ediyor. Çalışmalarını da dolarla yapıyorlar. Suriyeli işadamları olarak elimizdeki dövizi TL'ye çevirerek Türk kardeşlerimize destek veriyoruz. Kardeşlerimizin yanında olabilmek amacıyla bu kampanyaya destek verdik. 3 gün içerisinde 1 milyon doları TL'ye çevirdik, çevirmeye de devam edeceğiz.”

GTO Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eviz de Suriyelilerin Türkiye’ye geldiği ilk günden beri kucak açtıklarını kaydederek, “Şehrimize 400 bine yakın Suriyeli geldi. Bazı sorunlar yaşanabilir ama bunları sabırla aşacağız” diye konuştu.

Ziyarette GTO Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Enver Koçak da hazır bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Google Transit Türkiye'de!

2016-12-09 06:47 - Video Haber

Twitter, Moments özelliğini geliştirdi

2016-12-04 06:21 - Teknoloji

Cengiz Gider, "Engelliler, topluma kazandırılmalı"

2016-12-03 11:39 - Yaşam

Gaziantep'te elektrikler kesilecek

2016-12-08 09:31 - Mobil

BU MAĞARAYA DİKKAT!

2016-12-08 13:00 - Manşet

Eski Bakan İsmet Sezgin hayatını kaybetti

2016-12-07 16:41 - Video Haber

Gaziantep'te mazot tankeri patladı

2016-12-03 11:22 - Video Haber

Kozanlı’da ‘SOSYAL TESİS’ heyecanı

2016-12-06 12:32 - Video Haber

Gaziantep’te göreve iade edilen 215 öğretmenin tam listesi

2016-12-07 06:26 - Mobil

1 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan saldırgan yakalandı

2016-12-05 16:58 - Video Haber

İlgili Haberler

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Topçuoğlu Ailesinin Acı Kaybı

11:19 - Yaşam

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel

Anahtar Parti’den Sert Uyarı

19:20 - Gündem

Gaziantep’te Yumurtacılıkta Yeni Dönem Başladı

19:08 - Gündem

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam