“SÖZLER KURŞUNDAN DA BETERDİR”

Saadet Partisi Gaziantep Belediye Başkan Adayları Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti

Özel Haber - 5 yıl önce

Saadet Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İslam, yerel seçimlere sayılı günler kala Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. “Dün birbirlerine en ağır şekilde eleştiri yapanlar bugün kol kola iltifatlar eşliğinde dolaşıyorlar” şeklinde konuşan SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İslam, “Eleştiriye tahammül edilemez bir dönemdeyiz. Ötekileştirme, kamplaştırma had safhada. Kendilerinden olmayanları vatan hainliği ile itham etmek ne demek? Ok atarsın kurşun atarsın tedavi olurda, atılan bir sözün telafisi çok zordur. Sözler kurşundan çok daha önemlidir” şeklinde konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞE DÖNÜŞLER HIZ KAZANDI”

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Ahmet Necati Ülker, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İslam, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Oğuz Çapan ve Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Ahmet Necati Sarı Hakimiyet Gazetesini ziyaret ederek yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundular. “İnsanlar sanki bir kıvılcım bekliyorlar. Bir tökezleme olduğu an tamamen sıfırlanacaklar. Saha çalışmalarımızda da gördüğümüz milli selamet kimliğine tekrar dönüşler var. Biz artık bunlardan bıktık, gerçeği hakikati görmeye başladık diyenler çok çok fazla. Hatta artık ne kadar korku da yüksek sesle dillendirilmeler de başladı. Ama bizim istediğimiz oranda daha değil. Önemli olan bütün bu yakarışların şikayetlerin sandığa da yansıması önemli olan” şeklinde konuşan İslam sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Bundan önceki aday adaylıklar döneminde referans kısmına FETÖ den birilerini yazarlarken 15 Temmuzdan sonra milli görüş çizgisi kullanılmaya başlandı. Bunu siz nasıl değerlendireceksiniz? Milli görüş devam ederken bunlar yenilikçi kanat olarak ortaya çıktılar. Şimdi yeniden bu gömleğe sarılmaya başladılar. Milli görüşün kökeninde hiçbir zaman FETÖ’ye karşı bir ilgi yakınlaşma olmadı. Rahmetli Erbakan hocamızda geçmişte bu konuyla ilgili net tavırlarına koyarak o cemaatle ilgili görüşlerini bildirmişlerdir. Bunlar önceleri FETÖ’ ye sarıldılar. Ama gerçek yüzünü gördüklerinde de “bundan nasıl kurtuluruz?” diyerek yeniden” milli görüşçüyüz” diye konuşmaya başladılar. Kendilerini kurtarmak adına yapılan hiçte samimi olmayan bir davranış. Geçmişte FETÖ ile ilişkisi olmayan neredeyse yok gibi. Adamlar bir milyon gazeteyi kime satıyorlardı? Gazeteleri referans gibi masa üzerlerinde gururla sergileniyordu. Belediyeler, iş yerleri, girmediği yer yoktu. Üzücü olan, geçmişte hükümet taraftarı olmayıp ta dışarıda çirkince muhalefet yapan insanlar o tarafa geçtikten sonra şimdi de bu tarafa doğru aynı çirkin muhalefeti yapıyorlar. Hem de korkunç şekilde. Biz birbirimizin düşmanı değil, rakipleriyiz. Rakiplerden birisi yener. Ondan sonra herkes kendi işine salınır.

“SEÇİMİ KAZANIRSAM BİRÇOK PROJE HAYAT BULACAK”

Mehmet İslam, belediye başkanlığını kazanması durumunda hayata geçireceği projelere değindi, belediye kaynaklarının kullanımında israfın önüne geçeceklerini ifade etti. Mehmet İslam, kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verileceğini ve "otopark sorununu raylı sistemli "akıllı otopark" ile çözeceklerini söyledi.  İslam, tüm personeli kadınlardan oluşan doğum hastanesi kuracaklarını belirterek, "Başkan seçildiğimiz taktirde cepsiz ceket giyeceğiz" dedi. SP'nin Büyükşehir adayı Mehmet İslam, ilk hedeflerinin cepsiz çeket olduğunu söyledi. Halktan aldığını halka veren bir anlayışı benimseyeceklerini belirten İslam, "Rant belediyeciliği yapmayacağız. Kapımız herkese açık olacak. Aldığımız hakla vereceğiz. Parti rozetini çıkartıp, halkın rozetini takacağız. En az oy verene az hizmet, çok verene çok hizmet anlaşyışı olmayacak.  Herkese eşit hizmet yapacağız. İsrafı önleyeceğiz" diye konuştu.

“31 MART SEÇİMLERİNDE TAKDİR HALKIMIZIN”

İslam, 2014 yılından bu yana söyledikleri Havaray projeninin hayata geçirilebileceğini belirterek, "Biz oluruz olmayız, bu projeyi kim hayata geçirirse, taktir ederiz. Bir kere kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. Otopark bu kentin en büyük sıkıntısı. Bunun önüne geçeceğiz. Yıkılan Kamil Ocak'ın altının tam donanımlı otopark yapacağız. Akıllı otopark planlarımız var. Asansörlü ve raylı sistemle" şeklinde konuştu. Hanımlara özel Nisa hastanesi yapacaklarını vurgulayan İslam, "Hanımlara özel Nisa doğum hastanesi kuracağız. İçindeki personelin tamamen bayanlardan oluşan bir hastane. Engelliler çarşısı kuracağız. Haftanın belirli günlerinde hanımların el işlerini satacağı bir çarşı. Belediyede halk günü yapacağız. Müdürlerin de olduğu bir halk günü. Planlı ve programlı çalışacağız"

“SEÇİM DÖNEMİNDE AÇIKLAMALARA DİKKAT ETMELİYİZ”

İslam, “Dün birbirlerine en ağır şekilde eleştiri yapanlar bugün kol kola iltifatlar eşliğinde dolaşıyorlar. Eleştiriye tahammül edilemez bir dönemdeyiz. Ötekileştirme, kamplaştırma had safhada. Kendilerinden olmayanları vatan hainliği ile itham etmek ne demek? Ok atarsın kurşun atarsın tedavi oluda, atılan bir sözün telafisi çok zordur. Sözler kurşundan çok daha önemlidir. Basın gerçek anlamda yazamıyor, çizemiyor, tehdit ediliyor. Gezdiğimiz yerlerde hep bununla ilgili şikayetler duyuyoruz. Bir gazeteci “yolun çökmesi ile ilgili bir yazı yazdım anında maliye gönderildi” diye şikayet ediyor. FETÖ ile ilgisi olmayan bazı gazetecilerle ilgili FETÖ’ den soruşturmalar açıldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEPLİLER BİZLERDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORLAR”

İslam açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;“Vatandaş ciddi şeklide ekonomik sıkıntı çekiyor ve biz bu şikayetleri iliklerimize kadar hissedebiliyoruz. Esnaf vergisini ödeyemiyor, bağ kurunu sigortasını yatıramıyor. Artık insanlar öyle bir noktaya gelmişler ki, bizim dahi söyleyemediğimiz  kullanamadığımız  cümleleri konuşuyor. Hükümetin bir diğer önemli yanlışları da kardeşlik ortamını bozarak ötekileştirmek. Vatandaş   en az ekonomi kadar bundan da çok muzdarip. “Ben kendilerine oy vermediğim zaman terörist miyim?” bu nasıl olabilir?” diye rahatsızlığını dile getiriyor. Hepimiz bu ülke de yaşıyoruz. Çocuklarımızı aynı okullara gönderiyoruz. Kız alıp veriyoruz. Bizim kardeşlik özelliğimizde kaybolur birbirimize düşersek, ülkemiz kaos sürüklenir. Bu yüzden bu ayrıştırmaya şiddetle karşıyız.”

“GAZİANTEP’İN EN ÖNEMLİ SORUNU ULAŞIM”

“Belediyecilik anlamında en önemli sorunlarımızın başında ulaşımdır. Bunlar bu işi sola dönmeleri yasaklayarak çözerim mantığıyla hareket ederek daha da berbat hale getirdiler” diye konuşan İslam sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Sokak aralarında girişleri yasaklayarak çözüme gidemezsin. Başpınardan çıkıp evine gelmeyen bir vatandaşımız o gün yeni uygulanan sola dönüş yasakları yüzünden saatlerce evine gitmeye çalışmış. Dışarıdan Gaziantep’e gelen bir vatandaş kale altına bile gitmesi bir çile. Bir liralık işi elli liraya yapıyorlar ve artık vatandaşta bunu çok iyi biliyor. Yakınlarına eş dostlarına nasıl rantlar sağladıklarını çok iyi biliyorlar. Kahvelere girdiğimiz de korkunç kalabalıklarla karşılaşıyoruz. İşsiz insanlarla dolu. Esnaf işsizlikten birbirlerinin yanına gidip can sıkıntısından dert yanıyorlar. Elinizi nereye atsanız elinizde kalıyor. Ve bu işsizliğin boyutları bizleri korkutuyor. Hırsızlık ayyuka çıkmış. Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşümler yapılıyor. Biz önce adaletli olmayı baz alıyoruz. Adalet olmazsa bu işlerde asla başarılı olamazsınız. Kentsel dönüşümler de insanların ellerinden malları zorla, değerinin altında alınmış. Yan yana olan iki binadan tanıdığı olan daha fazla para almışken olamayan mağdur oluyor. Bizim ecdadımızda da asla böyle adaletsizlere müsaade edilmemiştir.”

İŞTE SAADET PARTİSİNİN ADAYLARI

Büyükşehir: Mehmet İslamŞahinbey: Oğuz ÇapanŞehitkamil: Ahmet Necati SarıAraban: Zeynel Açıkgözİslahiye: Bekir DurduKarkamış: Ahmet ŞahinNizip: Ahmet KurbanNurdağı: Murat BağcıOğuzeli: Ethem YılmazYavuzeli: İzzettin Beyaz

Haftanın Öne Çıkanları

“BU MEMLEKETİN TAMAMINI FETÖ ‘YE TESLİM ETTİLER”

2019-03-17 09:24 - Röportajlar

BU AYIP SADECE OĞUZELİ’NİN DEĞİL GAZİANTEP’İN!

2019-03-14 11:46 - Özel Haber

Sıpaya akıl almaz işkence

2019-03-13 10:25 - Güncel

“VATAN”DAŞA PROJE DEĞİL YARDIM VAADİ!

2019-03-13 10:28 - Özel Haber

“Lahmacunun başkentiyiz”

2019-03-18 10:08 - Özel Haber

SON 12 GÜN!

2019-03-18 11:57 - Özel Haber

Kaçak berber sayısı artıyor

2019-03-18 11:55 - Özel Haber

Güvercin çalan hırsızlık şüphelileri yakalandı

2019-03-18 09:15 - Asayiş

Hizmete açılıyor

2019-03-18 10:08 - Yaşam

“SÖZLER KURŞUNDAN DA BETERDİR”

2019-03-19 11:33 - Özel Haber

İlgili Haberler

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi Nurdağı Seçim Sonuçlarına İtirazını Yeniliyor

17:21 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

15:23 - Genel

Dünya Halı Modasını Gaziantep Belirliyor

11:09 - Gündem