?>

SİYASETÇİLER MAKAMDAN SAHAYA İNDİLER

Yaklaşan seçimler öncesinde Gaziantep'te siyasi arena kızıştı. Siyasi partilerin tamamı saha çalışmalarına hız verirken, Gaziantep'te iktidarın hangi parti olacağı merka konusu oldu.

Özel Haber - 3 yıl önce

Makamdan saha çalışmalarına vakit bulamayan siyasetçiler yaklaşan seçim nedeniyle meydanlara indiler. Seçimlere bir yıldan az bir süre kalması nedeniyle teşkilatlanma ve saha çalışmalarına yoğunlaşan partiler, 2023 seçimlerinde Gaziantep’te iktidar olabilmek için yarışacak.

SON SEÇİMDE HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

2018 yılında yapılan Genel Seçimlerde yüzde 64.1 oranında oy alan Cumhur İttifakı, 10 milletvekili çıkarmıştı. Buna karşın CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin yer aldığı Millet İttifakı ise yüzde 23 oranında oy alarak 3 milletvekili çıkarabilmişti. HDP ise yüzde 11,9 oy oranı ile 1 milletvekilini meclise göndermişti. 2018 yılında yapılan seçimlerde yüzde 51,4 oy alan AK Parti, meclise 8 milletvekili yollamış, kentte birinci parti olma özelliğini korumuştu. Abdulhamit Gül, Derya Bakbak, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel’in meclise girdiği AK Parti’de Abdulhamit Gül’  Adalet Bakanlığı görevine getirilmişti. Gül’ün bakanlık görevine getirilmesiyle AK Parti’nin meclisteki vekil sayısı 7’ye gerilemişti.

CUMHUR İTTİFAKI ORTAĞI MHP'DE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Cumhur İttifakı Ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise 2018 yılında yapılan Genel Seçimlerde, yüzde 12,7 oranında oy almıştı. Alınan yüzde 12’lik oy oranı ile Dr. Muhittin Taşdoğan ve Av. Sermet Atay’ın meclise girmişti. Görev sürelerinin sonuna yaklaşırken her iki isminde seçimlerde aday olup olmayacağı merak konusu oldu. Vekillerin meclis çalışmaları, MHP tabanında ilgiyle karşılanırken, İl ve ilçe teşkilatları da saha çalışmalarına hız verdi. İl Başkan Cahit Çıkmaz önderliğinde çalışan teşkilatların vatandaşlarla bir araya geldiği, mahalle toplantıları yaptığı görüldü. MHP’nin 2023 seçimlerinde kentte göstereceği performans merak ediliyor.

CHP'DE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep’te 9 Kasım 2019 tarihinde başlayan İl ve İlçe Kongresi tartışmaları devam ediyor. Genel Merkez tarafından görevlendirilen İl ve İlçe yönetimleri tarafından yönetilen teşkilatta saha çalışmaları devam ediyor. Parti içerisinde CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, eşkilatlarla çalışmalarını sürdürüyor. Yılmazkaya ve Kaplan’ın yeni dönemde aday olup olmayacakları bilinmezken, 2018 yılı seçimlerinde yüzde 15,1 oranında oy alan CHP’nin, 2023 seçimlerinde göstereceği başarı merak ediliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Akgül girişimciliği anlattı

2022-08-12 12:30 - Röportajlar

Çatışmanın ardından 7 kişi tutuklandı

2022-08-09 12:25 - Asayiş

Şahinbey Kaymakamlığına Çiçek atandı

2022-08-12 12:37 - Mobil

İşçi servisleri kaza yaptı: 22 yaralı

2022-08-10 11:25 - Özel Haber

Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te kullanılacak

2022-08-11 06:59 - Mobil

VATANDAŞIN VAY HALİNE!

2022-08-14 09:18 - Özel Haber

Gaziantep Basketbol’un Sağlığı Medical Point Gaziantep’e Emanet

2022-08-15 08:22 - Spor

Gaziantep sineklere teslim!

2022-08-14 09:08 - Özel Haber

KİM BU MÜTEAHHİTLER?

2022-08-10 10:19 - Özel Haber

SİYASETÇİLER MAKAMDAN SAHAYA İNDİLER

2022-08-15 12:52 - Özel Haber

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber