?>

"Sarı altın" hasadı başladı

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde "sarı altın" diye tabir edilen buğday ve arpa hasadı başladı.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 180 bin dekarda ekili olan buğday ve arpa yaklaşık 8 aylık bir bakımın ardından hasat edilmeye başlandı. Biçerdöver sahipleri yaklaşık bir hafta gecikmenin ardından bu bölgeye gelmenin ve işine dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Havaların soğuk ve yağışların fazla olmasından birde üstüne pandemi dönemi girince hasada yaklaşık bir hafta geç başlandı. Yağışların fazla olması buğdayın verimini yüzde 25 arttırdı.

Trakya bölgesi olan Aksaray’dan gelen biçerdöverci Mehmet Kocaöz, yağışların bol olması ve havaların soğuk gitmesinden dolayı bölgeye yaklaşık bir hafta geç geldiğini belirterek, "İki haftalık bir süremiz var. Bu bölgede iki hafta sonra işimiz biter. bu işe başlayalı toplam sekiz yıl oldu. Bu bölgede 3 bin dönüm yer biçmeyi düşünüyoruz. İnşallah nasip olursa çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu.

İslahiye‘ye bağlı Kozdere Mahallesi kırsalında buğday ekme yapan ve 45 yıldır bu işi yaptığını söyleyen İbrahim Bal, "Yaklaşık 45 yıldır baba mesleği olan çiftçilikle uğraşıyoruz. Bölgemizde yeni hasat dönemi başladı. Suyumuz eksik. Örneğin bu buğday hiçbir eksiği olmamasına rağmen susuz olduğundan dolayı 270 kilo veriyor. ilerde bir parça daha tarlam var, bir su vermişim yağmurlama olarak verdim o tarlamda 600 kilo veriyor. bölgemizden giden boşa akıyor. Şuan kılavuzlu barajından gelen suyumuz var. Yalnız çiftçi olarak biz o sudan faydalanamıyoruz. Yetkililerden bölgemizden geçip akan sudan faydalanabilmemiz için yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu! Sokağa çıkma yasağı...

2020-06-05 08:06 - Gündem

Bu dondurmanın kaynağı ne?

2020-06-05 14:06 - Özel Haber

KİMSENİN KOLTUĞU GARANTİ DEĞİL!

2020-06-05 12:20 - Özel Haber

“VALİLİĞİMİZİN ÖNDERLİĞİNDE YARDIMLARI GERÇEKLEŞTİRDİK”

2020-06-02 11:55 - Güncel

“Halk otobüsleri zarar ediyor”

2020-06-01 12:53 - Özel Haber

“Kamu alacaklarında yapılandırma şart”

2020-06-03 09:55 - Ekonomi

TÜRKİYE’NİN GURURU SANKO

2020-06-03 11:59 - Mobil

Yıldırım’dan destekler vurgusu

2020-06-07 10:02 - Ekonomi

İhracatın Şampiyonluğu Hububat Bakliyat Sektörünün

2020-06-03 04:49 - Ekonomi

Genç öğretmenin feci sonu

2020-06-04 05:40 - Mobil

İlgili Haberler

AK Parti Gaziantep İl Yönetiminde Sürpriz Atamalar!

11:32 - Gündem

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Günün Manşetleri

“Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Güçlü İşbirlikleri Programı” Gaziantep’te Düzenleniyor

14:40 - Özel Haber

Gaziantep SMMM Odası'nda Yeni Dönem Başladı

23:44 - Özel Haber

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde Eylem! Hasta Girişi Saat 12:00’ye Kadar Durduruldu!

09:39 - Özel Haber

Ceren Benli CHP’den İstifa Etti

14:20 - Özel Haber

Topçuoğlu Ailesinin Acı Kaybı

11:19 - Yaşam