?>

SANKO Üniversitesi sanal tanıtım günleri devam ediyor

Gündem - 6 yıl önce

SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Ayhan Özkur, alanında uzman sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Özkur, SANKO Üniversitesi Tanıtım Ofisi’nden İbrahim İncioğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen sanal tanıtım gününde, velilere ve öğrencilere bu yıl eğitime başlayacak SHMYO ile ilgili bilgi verdi.

SHMYO’nun ameliyathane hizmetleri, anestezi, ilk ve acil yardım ile tıbbi görüntüleme teknikleri bölümlerine 2020-2021 akademik döneminde ilk öğrencileri alacakları için mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Özkur, “Gaziantep'te hizmet veren birçok sağlık kuruluşunun yanı sıra, 1,875 yatak kapasiteli şehir hastanesi de hizmete açılacak” dedi.

Şehir hastanesinin yardımcı sağlık personeline duyulan ihtiyacı daha da önemli hale getireceğini kaydeden Prof. Dr. Özkur, SANKO Üniversitesi olarak alanında uzman sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

Ortadoğu ülkelerinden SANKO Üniversitesi’ni tercih edecekler için Gaziantep’in cazibe merkezi olduğunu anımsatan Prof. Dr. Özkur, SHMYO’nun bölge ve ülke için yeni ekonomik kaynaklar sunacağına vurgu yaptı.

SANKO Üniversitesi öğrencilerinin uygulamalı eğitimi 600 yataklı SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde aldıklarını anımsatan Prof. Dr. Özkur, “SANKO Üniversitesi Hastanesi, öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almalarının yanı sıra, mezunlarımız için de önemli bir istihdam fırsatı sunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Özkur, SHMYO’nun her bölümde 14 ücretli, 20 yüzde 25 indirimli, 6 tam burslu olmak üzere 40’ar olmak üzere toplam 160 öğrenciyle eğitime başlamasının öngörüldüğünü bildirdi.

Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümü

SANKO Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve SANKO Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali İkidağ’ın, tıbbi görüntüleme teknikleri bölüm başkanı olduğunu anlatan Prof. Dr. Özkur, şöyle konuştu:

“Tıbbi görüntüleme teknikeri; tıbbi görüntüleme cihazlarını amacına uygun ve doğru biçimde kullanan sağlık personelidir. Radyografi, bilgisayarlı tomografi (BT), kemik mineral dansitometrisi çekimleri ve manyetik rezonans (MR) görüntülemesi yapabilirler.

İlimizdeki üniversitelerde bulunmayan bu programda, uzman kadromuzun vereceği eğitimlerin yanı sıra, hastanemiz radyoloji bölümümüzde son teknoloji ekipmanlarla öğrencilere pratik kazandırılmasını da sağlayacağız.”

Ameliyathane hizmetleri bölümü

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Uysal’ın SHMYO Ameliyathane Hizmetleri Bölüm Başkanı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkur, ameliyathane teknikerinin cerrahi malzeme ve aletlerin kullanıma hazırlanmasını, ameliyatların steril ve güvenli ortamda gerçekleşmesini sağlayan, hekim uygun gördüğünde ameliyat ekibine yardım eden sağlık personeli olduğunun altını çizdi.

Bölgede faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının ameliyathane teknikerine ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Özkur, öğrencilere teorik olduğu kadar pratik eğitim ve özellikle ameliyathane ortamında deneyim kazanma olanağı sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

ANTEP FISTIĞININ KİLOSU 12 ÇEKİRDEĞİN KİLOSU 25 LİRA

2020-08-10 10:32 - Özel Haber

“Güç Birliği Türkiye’ye iyi gelecek”

2020-08-06 08:53 - Mobil

Bakan Koca '%32 azalma var' diyerek 5 ile dikkat çekti

2020-08-11 17:48 - Türkiye

Bakan Koca 'tüm Türkiye'de düştü' diyerek son durumu açıkladı

2020-08-08 17:34 - Türkiye

Corona virüste son durum! Bakan Koca'dan 'aile' vurgusu...

2020-08-12 17:39 - Türkiye

DEVA’DA İL YÖNETİMİ BELİRLENDİ…

2020-08-12 11:39 - Mobil

Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk resmen duyurdu

2020-08-12 17:38 - Türkiye

GAZİANTEP VALİLİĞİNDEN KORONAYLA İLGİLİ ÖNEMLİ ADIM

2020-08-07 07:54 - Mobil

Bakan Koca 'veriler garanti sunmuyor' diyerek çarpıcı rakamları açıkladı

2020-08-06 17:18 - Türkiye

Kültür Yolu’nda lahmacun keyfi

2020-08-11 10:41 - Mobil

İlgili Haberler

“İtibar Suikastı Yapılıyor” Diyen Elay’dan Gündem Yaratan Video

23:18 - Gündem

Kebap Başkenti Gaziantep'de Kesim Çıkmazı

16:57 - Gündem

Gaziantep’te 1000 Öğrenciye İş Kapısı

01:10 - Gündem

Ağıralioğlu: “İmralı’nın Statüsü Tartışma Konusu Olamaz”

01:03 - Gündem

Meclis’te “Hayalet Vekil” Krizi

14:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

Ne Vitrin Oyunu Ne de Selfie Yarışı 8 Mart

03:45 - Genel

“İtibar Suikastı Yapılıyor” Diyen Elay’dan Gündem Yaratan Video

23:18 - Gündem

TÜİK Verileri Kadınların Ekonomideki Yerini Ortaya Koydu

13:48 - Ekonomi

Gaziantep’te Tefecilik Operasyonu

16:40 - Asayiş