?>

Sanko' dan Romatoloji Sempozyumu

SANKO Üniversitesi tarafından “1. SANKO Romatoloji Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum başkanı, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, “Gaziantep ve çevre illerde düzenlenen en büyük ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği başarılı sempozyum gerçekleştirdik” dedi.

Yaşam - 3 yıl önce

Prof. Dr. Kısacık, sempozyumda Türkiye’de alanında seçkin romatoloji uzmanları ile romatolojik rahatsızlıkları olan gerçek vakaları yorumlayarak, tanı ve tedavi yöntemlerine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

 

Sempozyuma, Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Diyarbakır’dan da katılım sağlandığını belirten Prof. Dr. Kısacık, “Artritlere Yaklaşım”, “Romatoid Artrit Eklem ve Eklem Dışı Bulgular”, “Spondiloartropatiler ve Ankilozan Spondilit”, “Psöriazis ve Psöriatik Artrit”, “Ailesel Akdeniz Ateşi ve Gut”, “Oral Aft-Üveit- Behçet Hastalığına Yaklaşım”, “Sistemik Lupus Eriematoz”, ile “Vaskülitler” konularında önemli bilgiler paylaşıldığını kaydetti.

 

Sempozyumun yoğun ilgi görmesinin kendilerine moral ve güç verdiğini ifade eden Prof. Dr. Kısacık, “Bir sonraki yıl çok daha büyük ve çok daha geniş katılımlı bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

 

PROF. DR. UMUT KALYONCU 

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Romatoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Umut Kalyoncu ise öğrencilere kariyer yolculuğunu anlattı, yurtdışı deneyimlerini paylaştı. 

 

Prof. Dr. Kalyoncu, “Mesleğimizi layıkıyla icra etmek için sürekli eğitimi esas almalı ve çok yönlü bilgiye sahip olabilmek adına mutlaka yurtdışında iyi bir merkezde çalışma fırsatı yakalamayız” ifadelerini kullandı.

 

PROF. DR. MEHMET SAYARLIOĞLU

Samsun Liv Hastanesi Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu da romatolojik hastalıkların sık görülen hastalıklar olduğunu anımsatarak, hastalıklara geç tanı konulması durumunda iş gücü kaybı ve sakatlık gibi istenmeyen sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. 

 

Prof. Dr. Sayarlıoğlu, ayrıca son 20 yılda romatizmal hastalıkların tedavisinde büyük gelişmelerin olduğunu ve yeni ilaçlarla tedavi hedeflerine çok daha kolay ulaşıldığını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

TÜRKİYE ERDOĞAN DEDİ

2023-05-28 22:25 - Gündem

Citroen Yedek Parça Tercihleriniz İçin Benim Parçam Farkı

2023-05-26 12:48 - Türkiye

Sigortacılıkta Yapılan Hatalar

2023-05-30 12:55 - Ekonomi

Gazeteci Kurt'un acı günü sevenlerini yasa boğdu

2023-05-26 12:58 - Yaşam

GASMEK KUZEYŞEHİR’DE!

2023-05-23 18:21 - Gündem

KADINLARIMIZ ADINA ENDİŞELİYİZ

2023-05-27 19:39 - Gündem

Check-Up Yaptırdı, Hayatı Kurtuldu

2023-05-30 12:57 - Yaşam

SANKO KOLEJİ ABD’DEN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ İLE DÖNDÜ

2023-05-23 18:14 - Gündem

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

2023-05-25 12:34 - Gündem

Bahar aylarında saman nezlesi ve alerjik astıma dikkat!..

2023-05-23 18:18 - Yaşam

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber