?>

Şahin sokak hayvanlarını besledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gece boyu sahada devam eden kar temizleme çalışmalarının ardından bugün sabah saatlerinde de Erikçe Ormanı’nda yer alan sokak hayvanları besleme noktalarını ziyaret etti.

Gündem - 3 yıl önce

Gaziantep’te dün gece saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı dolayısıyla sürdürülen karla mücadele çalışmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sabahın ilk ışıklarına kadar sahada incelemeler ve ekip toplantıları ile eşlik etti. Başkan Şahin bugün sabah saatlerinde ise sokak hayvanlarının beslenme noktalarını inceleyerek kar mesaisine devam etti.

 

BÜYÜKŞEHİR SOKAK HAYVANLARI İÇİN YEMLERİNİ KENDİ ÜRETİYOR

Erikçe Ormanı’ndaki sokak hayvanlarının beslenme noktalarına büyükşehir belediyesinin kendi ürettiği yemlerin takviye edilme işlemini takip eden Şahin, karla mücadelenin sadece teknik boyutunun olmadığını, insan hayatı kadar beraber yaşanılan tüm canlıların da hayatlarının devamlılığının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Besleme noktalarında kısa bir açıklama yapan Başkan Şahin yemlerin oluşum sürecinden de bahseden konuşmasında şunlara değindi:

“En önemli şey mamayı kendimizin üretmesiydi. Şu an hazır mama kullanmıyoruz. Mama makinesi aldık. Şu an fabrikalardaki yemeklerin, MSM’lerdeki (Mutfak Sanatları Merkezi) kalan yemeklerimizin hepsini makineye gönderiyoruz. Gördüğünüz gibi içinde kelle paçanın da olduğu ve bütün sebzenin olduğu özel bir mama var. Kedi, köpekler de bu mamanın tadını hazır mamadan daha çok beğeniyorlar. Özellikle bunu bu dönem yeni başardık. Günde 1 ton mama üretiyoruz. Ürettiğimiz mamaları da arkadaşlarımız besleme noktalarına tek tek dağıtıyorlar. Karda kışta kedi, köpek, kuş hepsi bize emanet. Emanetin hakkını vermek için de büyük bir ekip var şu anda. Celal Başkanın başkanlığında bir dağıtım organizasyonu var. Allah'ın izniyle hiç kimse aç kalmadan, açıkta kalmadan, en az zararla bu kardan çıkacağız. O yüzden besleme noktalarımızı şu anda yerinde gezerek inceliyoruz.”

 

KENTİN SİMGELERİNDEN KIRKAYAK PARKI’NDAKİ KUŞLAR UNUTULMADI

Başkan Şahin, Erikçe hayvan besleme noktalarının ardından Kırkayak Parkı’nda kuş besleme noktasına da ziyarette bulundu. Burada kuşlara yem atan başkan, kartopu oynayan vatandaşlara eşlik ederek çocuklar ve ailelerinin yılın kar anısına eşlik etti. Renkli görüntülerin yaşandığı parkta daha sonra Şahin, çocuklara ücretsiz hayvanat bahçesi giriş kartları armağan etti.

Haftanın Öne Çıkanları

GENÇ YAŞTA EMEKLİLİK

2023-02-02 18:50 - Ekonomi

Onlarca kişi gözaltına alındı

2023-01-30 15:28 - Asayiş

GAİB ŞUBAT AYI EĞİTİM TAKVİMİNİ DUYURDU

2023-02-01 13:44 - Ekonomi

2023’ün İlk Ayında Halıcıların Yüzü Güldü

2023-02-02 13:47 - Ekonomi

İhracatçıların Gözü Cibuti ve Etiyopya Pazarlarında

2023-02-01 13:34 - Ekonomi

Yıldırım, ihracat rakamlarını değerlendirdi

2023-02-02 15:51 - Ekonomi

İşadamları vize sorununa dikkat çekti

2023-01-30 17:39 - Ekonomi

GAZİANTEP'TE KALİTESİZ EKMEĞİ ZAMLI YİYECEĞİZ!

2023-02-03 19:14 - Özel Haber

AZ YAĞIŞ KORKUTUYOR

2023-01-31 19:13 - Özel Haber

GÜZELBEY MİLLET İTTİFAKI’NIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI MI OLACAK?

2023-02-01 19:40 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep’te Ekmek ve Pideye Zam İddiaları Yalanlandı

14:20 - Gündem

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Günün Manşetleri

HKÜ–GİKAD İş Birliğiyle Kadınlar Ekonomide Güçleniyor

11:53 - Özel Haber

Sezay Koçak Kendi İradesiyle Hayatını Kaybetti

17:55 - Özel Haber

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

11:40 - Asayiş

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem