?>

“SACIR DOĞAYA ZARAR VERİYOR”

Oğuzeli ilçesinin tam ortasından geçen ve birçok Barak köyünün tarımsal alanlarda sulama suyu olarak kullandığı Sacır Deresindeki kirliliğin önüne geçilmesi isteniliyor.

Özel Haber - 7 yıl önce

Oğuzeli ilçesinin tam ortasından geçen Sacır Deresindeki kirliliğin önlenmesine yönelik birçok adım atıldı ama istenilen noktaya ulaşılamadı. İlçe sakinlerinden Cumhuriyet Halk Partisi Oğuzeli İlçe Başkanı Onur Nafak, derenin pis akan suyuyla çok sayıda Barak köyünde tarımsal alanlarda sulama yapıldığını ve bu nedenle erik ve ceviz ağaçlarının zarar gördüğünü anlattı.

“BARAK KÖYLERİNİN YÜZDE 70’İ SACIRIN SUYUYLA SULANIYOR”

Barak ovasının oldukça önemli tarımsal arazilere sahip olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Oğuzeli İlçe Başkanı Onur Nafak, “İlçemizde Barak Ovasında yer alan köylerin neredeyse yüzde 70’inde tarımsal alanlarda Sacır Deresinin suyu kullanılıyor. Bu suyun kirli olması nedeniyle bölgede özellikle ceviz ve erik ağaçları kurumaya başladı. Yetkililerden bu konuyla ilgili olarak siyasi kimliğimin dışında ilçede yaşayan ve tarımla uğraşan bir vatandaş olarak yardım istiyoruz” dedi.

“BİR ÇEVRE FELAKETİ YAŞANABİLİR”

Bir zamanlar yeşil diyarı olarak bilinen Oğuzeli ilçesinde Sacır Deresinin tam anlamıyla temizlenememesinden kaynaklı olarak bir çevre felaketinin yaşanabileceğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Oğuzeli İlçe Başkanı Onur Nafak sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Bizler Barak Ovasında yer alan araziler ve bahçelerin kirli suyla sulanmasından yana değiliz. Bu nedenle ilgili kurumların kısa süre içerisinde gerekli önlemleri ciddi şekilde ele alarak bu derenin ıslahı konusunda adım atmalarını bekliyoruz. Oğuzeli ilçesini yine geçmiş yıllarda olduğu gibi yeşil ve temiz doğasıyla görmek istiyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

BİR BUKET ÇİÇEKLE KENDİNİZİ MUTLU EDİN

2019-11-14 11:00 - Röportajlar

SHİMALL OTEL SINIFTA KALDI!

2019-11-13 12:24 - Özel Haber

Gaziantep’te HDP’ye şafak vakti dev operasyon

2019-11-14 04:48 - Mobil

Özkaraman cinayete kurban gitti

2019-11-08 09:00 - Güncel

“SACIR DOĞAYA ZARAR VERİYOR”

2019-11-14 11:03 - Özel Haber

İNTİHARIN SEBEBİ MOBBİNG UYGULAMASI MI?

2019-11-12 10:46 - Güncel

Minik yüreklerin coşkusuna ortak oldular

2019-11-14 08:42 - Özel Haber

Yaralı Aslan Gaziantep’te kükredi

2019-11-10 08:51 - Güncel

ADLİ OLAYLAR ARTTI!

2019-11-10 08:48 - Özel Haber

“Dijital Çağda Çocuk-Anne Tutumlarını" anlatıldı

2019-11-14 04:50 - Yaşam

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel