?>

Ramazan dolu dolu geçiyor

- BÜYÜKŞEHİR’İN MASAL PARKI’NDAKİ ETKİNLİKLERİYLE RAMAZAN DOLU DOLU GEÇİYOR

Güncel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Masal Parkı’nda kurduğu “Ramazan Sokağı” etkinlik alanıyla 11 ayın sultanı Ramazan Gaziantep’te bir başka geçiyor.

Her akşam Masal Parkı’nda iftardan hemen önce başlayan etkinlikler gece yarısına kadar devam ediyor. Büyükler çarşıyı geziyor, söyleşileri dinliyor; küçükler hem eğleniyor hem öğreniyor.

Bu kapsamda park içinde kurulan stantlarda GASMEK öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından Gazi şehirlilere, bakır işleme, yemeni dikme ile ebru yapma, hat çizme gibi geleneksel meslek kollarını ücretsiz bir şekilde öğrenme imkânı veriliyor.

Sinema, tiyatro ve astronomi keşfi gibi kültürel ve bilimsel aktivitelerinde yürütüldüğü etkinlik alanında sunuculuğunu Orhan Karaağaç, Yusuf Muratoğulları ve Mehmet Rutkay Açıkgöz’ün yaptığı söyleşi programlarında değerli konuklar eşliğinde Ramazan söyleşileri de gerçekleştiriliyor.

Öte yandan her yaştan çocuklar için de farklı konseptlerde oyun alanlarının oluşturulduğu park içerisinde çocuklar keyifli saatler geçiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Masal Parkı’nda Ramazan etkinlikleri kapsamında kurulan alan hakkında yaptığı açıklamada deprem bölgesi olarak çok zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, depremin yaralarını sarmak ve mübarek Ramazan ayının manevi iklimini yaşatmak için böyle bir etkinlik alanı kurduklarını söyledi.

Etkinliklerin Ramazan sokağının yanı sıra İslahiye ve Nurdağı konteyner kentlerde de sürdürdüklerini ifade eden Başkan Şahin, şunları kaydetti: 

“Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ayımızı bu sene depremde hayatını kaybeden ve yetim-öksüz kalan çocuklarımıza atfederek, ramazan konumuzu ‘Çocuk’ olarak belirledik. İftardan sahura kadar sürekli etkinlikler yapıyoruz. Biz, mahzun gönüllere, Ramazan-ı Şerifi vesile bilerek su serpebilmek istiyoruz. Yunus Emre diyor ya ‘Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim.’ İşte tam da bu bilinçle kurduğumuz Ramazan Sokağımızda gönüller yapmak için Ramazan-ı Şerif ve on bir ay boyunca, manevi yaralar sarılana kadar vatandaşlarımızın yanındayız.”

Haftanın Öne Çıkanları

VİCDANINIZA GÜVENİN

2023-04-03 15:13 - Güncel

TARİH YAZACAĞIZ

2023-04-02 23:43 - Güncel

BÖBREK SAĞLIĞI VE ORUÇ

2023-04-03 14:12 - Güncel

İşimizin Başındayız

2023-04-03 15:15 - Güncel

EMNİYETTEN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE

2023-04-02 23:52 - Güncel

GSO MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2023-03-29 13:47 - Güncel

Ramazan dolu dolu geçiyor

2023-04-05 13:07 - Güncel

DEPREMZEDE HATEM DE ŞİFA BULDU

2023-04-05 12:08 - Güncel

FETÖ/PYD Operasyonları Devam Ediyor

2023-04-05 12:18 - Güncel

“İHRACATTA TOPARLANMA BAŞLADI”

2023-04-04 14:11 - Güncel

İlgili Haberler

Erdem Koleji Zekâ Oyunlarında İl Finaline Yükseldi

14:22 - Güncel

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Anahtar Parti’den Birlik Sofrası

13:52 - Yaşam

Sağlıkta Skandal İddia! PET Çekimi İçin Gelen Hasta Mağdur Edildi

12:56 - Yaşam

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber