?>

Radyoların arasında geçen bir ömür

Gündem - 4 yıl önce

Ömrünü eski radyolara adayan 76 yaşındaki Muammer Güngör, çöpten ve hurdacılardan topladığı radyoları tamir ederek koleksiyon oluşturdu.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yaşayan Muammer Güngör, 63 yıldır radyo tamiri yapıyor. Güngör, geçmişi bir asra dayanan radyoların da bulunduğu koleksiyonuna gözü gibi bakıyor. 1958 yılında ortaokulu bitirip radyo tamirciliğine başlayan Güngör, ilerleyen yaşına rağmen aşık olduğu mesleğini sürdürmeye devam ediyor. 20 metrekare dükkanında Türkiye’nin dört bir yanından gelen eski radyoları tamir eden Güngör, yaptığının hobi değil, mesleği olduğunu söyledi. Müze kuruluşlarında radyoları ile yer aldığını belirten Güngör, “Malatya’da kurulan müzeye 120 tane radyo verdim, kuruluşunda ben de varım. Şimdi de Gaziantep için çalışıyoruz, Şehitkamil Belediyesi aldı 150 tane radyo, burada da şu anda 200’e yakın radyom var” dedi. “Ben bu radyonun aşığıyım”

Mesleğine olan aşkını, ‘sabahım zor oluyor’ cümlesiyle özetleyen Güngör, “Bu meslek çok büyük bir duygu inanın sabahım zor oluyor, eve gittiğim zaman hem gelmek istiyorum yani sabahın olmasını daha çok istiyorum. Sabahtan akşama kadar bu radyom çalar ve ben bu radyonun aşığıyım. Mesleğimi uzun yıllardır yapıyorum, usanmadan aynı hızla devam ediyorum” ifadelerini kullandı. “15 gün anons ettirdik bir kişi başvurmadı”

Mesleğin yok olma tehlikesi yaşadığını ifade eden Güngör, yetiştirecek çırak bulamadığını kaydetti. Güngör, “Mesleğimi öğretmek istedim burada Halk Eğitim Merkezi 15 gün anons yaptı bir kişi müracaat etmedi. Bununda bir sebebi var, bu meslek artık bir insanı beslemez şu an hobi olarak yapılacak bir meslek. Ben de isterim ki benden sonra bir tanesi öğrensin bu meslek ölmesin” dedi. “Çöpte radyo görsem onu orada bırakmam”

Çöpe atılan radyolar için üzüldüğünü kaydeden Muammer Güngör, “Benim en büyük avantajım tamir etmek olduğundan bulmak çok kolay oluyor. Çöpte görsem onu bırakmam orada çöpten eğilir alırım. Üzülürüm milli servet olarak üzülürüm yazık olur, o radyonun orada atılı kalması milli servetimizin hebasıdır” diye konuştu. Güngör, “Biz radyoculuk ederken televizyon çıktığında, radyo olduğu gibi durdu sonradan yavaş yavaş canlandı, şimdi diyebilirim ki daha çok canlı bu radyolar” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Flaş sigara kararı! Yasak olacak...

2021-02-11 05:20 - Türkiye

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!

2021-02-11 05:24 - Türkiye

Bakanlık'tan 81 il valiliğine yeni genelge gitti!

2021-02-12 06:42 - Türkiye

Bakan Koca'dan kafe ve restoranlar için açıklama

2021-02-11 05:22 - Türkiye

Milli Eğitim Bakanı'ndan önemli yüz yüze eğitim açıklaması

2021-02-15 05:24 - Türkiye

İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması!

2021-02-12 11:02 - Türkiye

Acı haberi Bakan Akar duyurdu!

2021-02-14 06:58 - Türkiye

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ HAKKINI KORUYANDIR!

2021-02-10 10:58 - Özel Haber

Gaziantep FK’da hüsran

2021-02-13 15:41 - Spor

SİLAHLAR KONUŞTU

2021-02-10 06:25 - Mobil

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber