?>

Öztürkmen’den Tek Cümlelik Tepki!

Gaziantep’in Adı Gazi, Başka Unvana Gerek Yok!

Gündem - 2 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya’nın, Gaziantep’e 'minhar' unvanı verilmesi önerisi, CHP’li Hasan Öztürkmen tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Öztürkmen, şehrin bugüne kadar Suriyelilere ev sahipliği yapmasının yeterli olduğunu vurgulayarak, 'Gaziantep’in yeni bir unvana ihtiyacı yok, Suriyeliler ülkelerine gönderilmeli,' dedi."CHP'li Öztürkmen’den DEVA Partili Vekilin Teklifine Tepki: "Bu Misafirlik Fazla Uzadı"

Gaziantep, Suriye'den en fazla göç alan iller arasında yer alırken, DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya'nın, Gaziantep'e yeni bir unvan verilmesi teklifine CHP'li Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen'den tepki geldi. Kaya, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, Gazianteplilerin Suriyelilere gösterdikleri misafirperverliğin bir karşılığı olarak şehre "minhar" yani "konukseverlik" unvanı verilmesini savundu.

Hasan Öztürkmen: "Gaziantep’in İhtiyacı Olan Unvan Değil, Çözüm"

Öztürkmen, Kaya’nın teklifine karşı çıkarak, Gaziantep'in yeni bir unvana ihtiyacı olmadığını belirtti. CHP'li vekil, Suriye krizinin başlamasından bu yana Gaziantep'in 13 yıl boyunca Suriyelilere ev sahipliği yapmak zorunda kaldığını vurgulayarak, “Misafirperverlik 3 gün sürer. Gaziantep 13 yıldır misafirliğe katlanmak zorunda kaldı,” dedi.

Gaziantep'in Tarihi Unvanı: Gazi

Öztürkmen, Gaziantep’in halihazırda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ve TBMM’nin kabulüyle Türkiye’nin ilk ve tek gazilik unvanını taşıyan bir şehir olduğunu hatırlattı. “Gaziantep, Gazi unvanını alarak en şerefli unvanı kazandı ve bu unvanla gururlanıyor,” diyen Öztürkmen, “Gaziantep’in bir başka unvana ihtiyacı yoktur. Suriyelilerin ülkelerine dönmesi, şehirdeki gerçek sorunun çözülmesi için öncelikli bir adım olmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Üniversitesi’nin Yeni Rektörü

2024-12-21 00:29 - Gündem

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde Güvenlik Zafiyeti Büyüyor

2024-12-17 18:05 - Özel Haber

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

2024-12-21 03:39 - Ekonomi

Öztürkmen’den Tek Cümlelik Tepki!

2024-12-21 03:49 - Gündem

Akort Fuarcılık’tan Tekstil Sektörüne Büyük Katkı: PENTEX Fuarı Açılıyor

2024-12-17 13:27 - Özel Haber

Merhum Mehmet Erdemoğlu, Vefatının 18. Yılında Anıldı

2024-12-17 11:40 - Genel

ERDEMOĞLU AİLESİ

2024-12-16 08:19 - Genel

İlgili Haberler

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem

Kamu malına böyle zarar vermeye çalıştı! Gaziantep'te şaşkına çeviren görüntü

15:09 - Gündem

468 OYLA GEÇEN YASA, 88 OYLA BÜYÜYEN SORU!...

11:18 - Gündem

Günün Manşetleri

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem