?>

OSB'den Anlamlı Hizmet

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNDÜZ BAKIM EVİ VE ANAOKULU AÇILDI

Gündem - 2 yıl önce

- ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNDÜZ BAKIM EVİ VE ANAOKULU AÇILDI

- ÇALIŞAN ANNELERİN İŞ HAYATI DAHA VERİMLİ OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğinde OSB’de kurulan Gündüz Bakım Evi ve Anaokulunun açılışı yapıldı.

Annelerin gözleri arkada kalmadan verimli bir iş hayatı olanağı tanıyacak Gündüz Bakım Evi ve Anaokulu sayesinde çocukların ulaşımı da OSB tarafından temin edilen servisle ücretsiz olarak sağlanacak.

Çalışan annelerin yükünü hafifletmek ve çocukların ferah bir mekanda güvenliğini sağlamak için büyük bir kolaylık sağlayacak OSB Gündüz Bakım Evi ve Anaokulunda 13 adet sınıf, 3 uyku odası ve 1 adet çok amaçlı salon yer alıyor.

ŞAHİN: HEPİMİZİN EN BÜYÜK İDDİASI GÜZEL ÇOCUK YETİŞTİRMEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılış töreninde yaptığı konuşmada Gaziantep Modeli’nin kentteki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Bilim dünyası diyor ki 7 çok geç. Bütün karakter ilk 7’de belli oluyor. İlk 7 yaşta çocukların ulaşacağı bilgiyi çoğaltmamız gerekiyor. Buna inanan yapının artması gerekiyor. İçinde esnek çalışmadan, sosyal güvenlik ayağına kadar çok önemli bir aile paketi çıkardık. Çünkü kadınlarımızın bilgi ekonomisinde yerini alması gerekiyordu. Artık kafa dönemi var. Toplumun yarısının aklını yok sayamazsınız. İşi kolay kılmak için özellikle organize de 250 bin çalışan var. Ana ve baba bunlar. Çalışanın cebinin rahatlaması lazım. Ekonomisinin rahatlaması lazım. Hayatın meyvesi hepimizin en büyük iddiası güzel çocuk yetiştirmek. Ama bu dileği icraata geçirmek içinde bunları başarmamız gerekiyordu. Bu sayıları çoğaltacağız. Maliyetleri aşağı çekeceğiz. Bu çocukları geleceğe hazırlayacağız.”

GÜL: ANNE VE BABALAR ÇALIŞTIĞI İÇİN ANAOKULLARI ZORUNLULUK HALİNE GELDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül de, her gün bir adım daha ileriye gittiklerini aktararak, “Okul öncesi eğitimde okullaşma oranımız yüzde 85 dolaylarında. Anne ve babalar çalıştığı için anaokulları bir zorunluluk haline geldi. Şu anda bizim inşaatı devam eden derslik sayımız 6 bin. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

ABDULHAMİT GÜL: EĞİTİM ALANIND GAZİANTEP ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ

Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep’in eğitim alanında çok önemli bir noktaya geldiğine dikkati çekerek, “Fırsat eşitliğiyle çocuklarımız, geleceğe emin adımlarla ilerlesin. Bugün de bu anlamda gelişmeleri hep beraber yaşıyoruz. Yine bugün bu çerçevedeki gelişmelerden birini de sizlerle paylaşmak isterim. Gaziantep’imize bugün itibariyle yine değerlendirmeler yapıldı. Sadece Gaziantep’e 3 bin 454 yeni öğretmen ataması yapılacak hayırlı olsun. Eğitimci kadrosuyla hem istihdam sağlanacak çocuklarımızı yeni idealist öğretmenlerimizle buluşturacağız. Çocuklarımız için yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ŞİMŞEK: KADINLARIN İSTİHDAMINI ÖNEMSİYORUZ

OSB Yönetim Kurulu Cengiz Şimşek, ülke olarak kadın istihdamının ve kadınların hayatın her alanında yer almasını önemsediklerini ifade ederek, “Kadın istihdamının önündeki en büyük engellerden birisi iş yerine yakın mesafe de kreşlerin bulunmamasıdır. Hayata geçirdiğimiz proje bu alandaki önemli eksikliğimizi gidermiş olacak. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte OSB’de çalışan annelerin hayatı büyük ölçüde kolaylaşacaktır” diye konuştu. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, bugün sadece 250 bin insanın istihdam edildiği OSB’de bu sayının 300 bine doğru gittiğinin altını çizerek, “300 bin insanın çalıştığı evlatları çocukları anaokulları ve kreşleri burada adım adım devam ederek getiriliyor bundan daha güzel bir şey olabilir mi. Hayırlı olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, okul öncesi eğitimin Gaziantep’te yaygınlaştığını dile getirerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Beton Pompası Nasıl Çalışır?

2023-04-28 17:31 - Ekonomi

Açık Kasalı Kamyonlarda En Çok Tercih Edilen Markalar

2023-04-28 17:43 - Teknoloji

HKÜ' lü Öğrenciler Birincilik Getirdi

2023-04-26 12:54 - Teknoloji

GAZİANTEP EMNİYETİ GÖZ AÇTIRMIYOR

2023-04-30 20:50 - Asayiş

Prof. Dr. Mehmet İbrahim Turan Medical Point’te

2023-05-02 17:57 - Yaşam

GAGİKAD ATEŞ PÜSKÜRDÜ

2023-04-25 20:20 - Gündem

RESSAM LEYLA AFACAN KODAMAN, SANKO’DA SERGİ AÇACAK

2023-04-26 17:50 - Gündem

OP. DR. Özcan Öcük Hatem Hastanesinde

2023-04-26 13:04 - Yaşam

Meriç: "inşaat Mühendislerinin Meclis'teki sesi olacağım"

2023-04-26 13:28 - Gündem

“AHTAPOT OYİ” ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

2023-05-02 15:14 - Yaşam

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber