Organik sebze ve meyve yok satıyor

Özel Haber - 4 yıl önce

Gaziantepli seyyar satıcı Orhan Çuhadar, organik havucun geçmiş yıllarda olduğu gibi satılmadığına dikkat çekti. Organik siyah havucun birçok rahatsızlığa iyi geldiğini anlatan Çuhadar, havucun kilo fiyatının 5 lira olduğunu anlattı.

Siyah havucun Gaziantep’te sadece birkaç bölgede yetiştirildiğine dikkat çeken seyyar satıcı Orhan Çuhadar, siyah havucun çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiğini savundu. Kentte siyah havucun sadece kendisinde satıldığına dikkat çeken Çuhadar, “Birçok derde deva bu havucun satıldığı tek nokta benim” dedi.

“ALIÇ TOPLAMAK ZOR BİR İŞTİR”

Organik sebze ve meyve satıcısı Orhan Çuhadar, alıç sirkesinin zor şartlarda yapıldığına dikkat çekti. Çuhadar açıklamasında, “Alıç bitkisi, dağların eteklerindeki çalılık görünümlü ağaçlardan toplanır. Bu sebepten dolayı, piyasada bulabileceğiniz belki en doğal sirke alıç sirkesi diyebiliriz. Alıç toplamak çok zor bir iştir. Çünkü yetiştiği ağaç dikenli bir bitkidir. Çocukluğundan birçok kişi hatırlayacaktır, iplere dizilerek pazarlarda satılan ve madalyon gibi boynumuza takarak tükettiğimiz alıçları. Alıç bitkisinden yapılan sirkenin insan sağlığına bir çok faydası vardır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Kalp ve Damar rahatsızlıklarında kullanılır. Kalbi güçlendirerek, daha sağlıklı olmasını sağlar. Böbrek hastalıklarına çok iyi gelir. Tansiyonu dengede kalmasını sağlar. Sürekli kullanımla şeker hastalığının etkilerini azaltır. Bu sirke sayesinde şeker hastalığından kurtulanlar bile vardır. Çok yüksek miktarda antioksidan içerir. Dolayısı ile en ufak rahatsızlığa karşı koruyucu etkisi vardır. Boğaz iltihaplarında hastalığın süresini azaltır. Hastanın çok daha çabuk iyileşmesini sağlar. Grip nezle ve soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır. Hasta olmuş olanların ise daha kısa zamanda iyileşmelerine yardımcı olur. Anjiyo veya açık kalp ameliyatlarından sonra hastaya verilirse, kalbi güçlendirerek, hastanın daha iyi hissetmesini sağlar. Özellikle şeker hastalarının ameliyat sonrasında veya başka sebeplerden dolayı vücutta oluşan yaraların kısa sürede iyileşmesinde etkilidir” diye konuştu.

ALIÇ SİRKESİ NASIL KULLANILIRSA DAHA ETKİLİ OLUR?

Orhan Çuhadar açıklamasında, “Alıç sirkesi, bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi karıştırılarak hazırlanır ve Sabah, Akşam aç veya tok karnına içilir. Alıç sirkesinin faydalarını göstermesi bir ay veya daha fazla sürecektir. Bu yüzden sabırla etkilerini beklemek gerekir. Alıç sirkesini, hiç çekinmeden kullanabilirsiniz. Hiç bir yan etkisi yoktur. Bir kullanır bir kullanmazsanız etkilerini görmeniz çok daha uzun zaman alacaktır. Ayrıca alıç sirkesini kullanmak için hasta olmaya gerek yoktur. Sağlıklı insanlar da sağlıklarını korumak için güvenle tüketebilirler. Bunun için salatalar da tıpkı, limon ve yağ kullanmayı alışkanlık haline getirdiğimiz gibi, alıç sirkesi kullanmayı da adet haline getirebilirseniz, hem kendi sağlığınız, hem de Ailenizin sağlığı için son derece faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kömür fiyatı 2020 yılında da aynı olacak

2020-01-06 10:23 - Özel Haber

BİZ EŞİMİZE “CAN” VERİRİZ

2020-01-07 09:06 - Röportajlar

Atama karşılığı teşekkür polemiği

2020-01-07 03:33 - Güncel

EVSİZ VATANDAŞA SICAK BİR DOKUNUŞ

2020-01-06 11:13 - Özel Haber

Celal Doğan’ın kardeş acısı

2020-01-10 11:32 - Güncel

Ak Parti’de merak edilen soru; “İl başkanı kim olacak?”

2020-01-05 07:39 - Özel Haber

Nakliyatçılar isyan ediyor

2020-01-05 07:40 - Özel Haber

O müdür makama oturmadan görevden alındı

2020-01-07 09:28 - Güncel

HAZ, yalan-dolan ayak oyunlarına dikkat çekti

2020-01-09 10:18 - Özel Haber

Zehir tacirlerine şafak operasyonu

2020-01-09 06:31 - Güncel

İlgili Haberler

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi Nurdağı Seçim Sonuçlarına İtirazını Yeniliyor

17:21 - Özel Haber

Umut Yılmaz, Mazbatasını Alır Almaz Babasının Yanına Gitti

16:48 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi'nin Güçlü Çıkışıyla Oğuzeli'nde Kazanan Öztekin Oldu

03:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

15:23 - Genel

Dünya Halı Modasını Gaziantep Belirliyor

11:09 - Gündem

Silah, Uyuşturucu ve Nakit Para Yakalandı

10:39 - Asayiş

Finans Yönetimine Dikkat!

10:33 - Ekonomi