?>

NEDEN TAMAMLANAMIYOR?

Akkent Bölgesinde temeli 2012 yılında atılan Akkent cami projesinde henüz sona gelinemedi.

Özel Haber -

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla 2012 yılında temeli atılan Akkent Cami aradan geçen 7 yıla rağmen henüz tamamlanamadı. Şahinbey Belediyesi tarafından projelendirilen caminin halen neden tamamlanamadığı konusunda ilçe belediyesinden açıklama bekleniliyor.

TAMAMLANDIĞINDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CAMİLERİ ARASINDA YER ALACAK

Gaziantep'e, Ankara Kocatepe Camii, İstanbul Sultanahmet Camii ve Adana’daki Merkez Sabancı Cami’den de daha büyük olarak bir camii tasarlandı. 2012 yılında temeli atılan cami aradan geçen 7 yıla rağmen henüz tamamlanmış değil. Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla temeli atılan cami inşaatının neden tamamlanamadığı konusunda kamuoyunda değişik dedikodular dolaşıyor.

AYNI ANDA 20 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

Camii, 14 bin 700 m2’lik alana inşa ediliyor. Türkiye’nin en büyük ikinci Camisi olacak olan Akkent Cami’nin kubbe yüksekliği 67 metre olurken, kubbe çapı ise 34 metre genişliğinde olacak. Akkent Parkı içerisine inşa edilen cami zemin kat, birinci kat ve ikinci kattan oluşacak. Caminin 4 bin 800 m2’lik avlusunda 44 adet 30 m2 büyüklüğünde külliye şeklinde odalar bulunacak. Görkemi ve işçiliği ile Türkiye’nin en önemli camisi konumunda olacak olan Akkent Cami’nin sadece iç kısmında aynı anda 20 bin kişi ibadetini yapabilecek. Ancak avlusunun da kullanılması halinde bu rakam 60 bine kadar çıkabiliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

NE ZAMAN TAŞINACAK?

- Özel Haber

GAZİANTEP’TE 774 MAHALLE MUHTARLIĞINDA 401 İSİM DEĞİŞTİ

- Özel Haber

Bu ekmek nerede nasıl üretiliyor?

- Özel Haber

Dev çekirge Gaziantep'te görüntülendi

- Yaşam

Durmaz yaşamını yitirdi

- Güncel

Kayıtlar başladı

- Gündem

NEDEN TAMAMLANAMIYOR?

- Özel Haber

Uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

- Asayiş

Sahte polise dilenci kılığında operasyon

- Asayiş

Polis uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

- Asayiş

İlgili Haberler

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Finansal Nihilizm: Umudunu Kaybeden Gençlik, Ekonominin En Büyük Riskidir

13:15 - Ekonomi

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam