Mustafa Bozgeyik'in hedefi Barak Ovası sulama projesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, köy köy dolaşarak tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra çözüm için hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatıyor.

Gündem - 1 yıl önce

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, 14 Mayıs seçimlerine yönelik çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi nüfusuna kayıtlı geniş bir aileye mensup olan MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, köy köy, mahalle mahalle gezerek elini sıktığı selam verdiği her vatandaşın sorunlarını dinliyor. 

Bozgeyik, vatandaşların ilgi odağı haline geldi 

Gaziantep'te tarım ve hayvancılığının en çok yapıldığı Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçelerindeki tüm köyleri gezerek projelerini anlatan MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, ziyaret ettiği bölgelerdeki vatandaşların da ilgi odağı haline geliyor. 

Mustafa Bozgeyik'in hedefi Barak Ovası sulama projesi 

MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, özellikle hayata geçirmeyi planladığı projelerinden biri olan Barak ovası sulama projesinin bir önce bitirilmesi ve ovada bulunan verimli tarım arazilerinin su ile buluşturulup, özellikle hububat olmak üzere bütün stratejik tarım ürünlerinin ve verim kalitesi yüksek tohumların toprak ile buluşturulması için gayret göstereceğini ifade etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Mustafa Bozgeyik, "Günümüz dünyasında tarım ve hayvancılık en önemli ve değerli, devletlerin savunma, güvenlik politikaları kadar önem arz etmektedir. Barak ovası ilimizin Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerini de kapsayan bir alanda bulunmaktadır,. Çukurova'nın iki katı büyüklüğündeki bu ova sulu tarıma tam kapasite ile geçildiğinde, ülkemizin tarımsal üretim kapasitesi iki katına çıkacak. Hem de şehirden kırsala göçü başlatacaktır. İnşallah vekil olarak seçildiğimizde Barak ovası sulama projesinin bir an önce bitirilmesi için gayret edeceğimin bilinmesi ni isterim" dedi. 

Bozgeyik: "Tarım arazilerindeki doğal çevre korunacak"

Ziyaret ettiği bölgelerdeki doğal çevrenin korunması için hayata geçirmeyi planladığı projelerinden de bahseden Mustafa Bozgeyik, "Arazi kulanım planları yapılmalı ve uygulamalar bu plan doğrultusunda yapılmalıdır. Yanlış arazi kullanımının önüne geçilmeli ve verimli tarım arazilerinin tarım dışında kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Tarım arazilerinde konaklama tesisleri, konutlar, sanayi alanları kurulmamalıdır. İlimizin toprak kirliliği haritası çıkarılmalı ve bu doğrultuda gerekli iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır. Sanayi ya da evsel atıklarla tarım alanları kirletilmemeli ve gerekli denetimler yapılmalıdır. İlimizde yanlış tarım tekniklerinin uygulanmasının önüne geçilmelidir. Uygulamalar mühendis denetiminde tekniğe uygun olarak yapılmalıdır. Fırat nehri havzasının korunması amacıyla ilimiz sınırları içerisinde yer alan kum ve çakıl ocakları denetlenmelidir. (Vakumlama metodu ile çalışan ocakların çalışmalarına son verilmelidir.) Yerleşim alanı ve çevresinde bulunan taş ocaklarının çevreye olan olumsuz etkileri dikkate alınmalı ve bu alanların kapatılarak doğaya yeniden kazandırılması çalışmalarına başlanmalıdır. İlimizde ender bulunan çayır ve mera alanlarının ıslahlarının yapılarak korunması sağlanmalıdır. Ekolojik karakteri bozulan sulak alanların restorasyonu ve rehabilitasyonu için eylem planları geliştirilmedir" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Nakıpoğlu’yla ilgili Flaş gelişme; Tahliye edildi.

2023-04-20 12:39 - Gündem

Milat Halı sahibi Halil Kaplan’ın eşi vefat etti

2023-04-21 23:04 - Yaşam

EMNİYET MENSUPLARI GÖZ AÇTIRMADI

2023-04-24 14:41 - Asayiş

Gaziantep'in Son Yüzyılı

2023-04-24 14:43 - Yaşam

SANKO Holding

2023-04-21 22:28 - Güncel

23 NİSAN ETKİNLİKLERİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

2023-04-23 15:29 - Güncel

EMNİYET GÖZ AÇTIRMIYOR

2023-04-18 13:13 - Asayiş

HÜZÜNLÜ BİR BAYRAM

2023-04-19 16:04 - Yaşam

Prof.Dr. Sivaslı koltuğunu Nehir’e devretti

2023-04-23 15:34 - Yaşam

Sanko Okullarının Yüzme Başarısı

2023-04-18 13:10 - Spor

İlgili Haberler

Dünya Halı Modasını Gaziantep Belirliyor

11:09 - Gündem

Görevinin Başında ilk günkü azmiyle

16:08 - Gündem

Umut Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Olarak Görevine Resmen Başladı

15:49 - Gündem

Kağıt Toplama İşçisi Karabudak, Siyasette 'Yeşil Dönüşüm' Yaptı

19:02 - Gündem

Yeniden Refah Partisi, Nurdağı seçim sonuçlarına itiraz etti

08:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

15:23 - Genel

Dünya Halı Modasını Gaziantep Belirliyor

11:09 - Gündem