?>

Milletvekili Meriç’ten Esnafa Emeklilik Müjdesi

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, binlerce esnafın emeklilik hakkına erişebilmesi için yeni bir düzenleme önerisiyle gündemde.

Gündem - 6 ay önce

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 4 Ekim 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı bulunan ancak BAĞ-KUR’a kayıt yaptırmayan binlerce esnaf için yeni bir düzenleme teklifi hazırladıklarını duyurdu. Meriç, geçmişte çıkarılan düzenlemelerden haberdar olmayan ya da maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu haktan yararlanamayan esnafın mağduriyetini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Meriç, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “4 Ekim 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı bulunan, sigortalı olma şartlarını taşımasına rağmen BAĞ-KUR’a kayıt yaptırmayan binlerce esnafımız var. Bu durumdaki esnafımız, yasal düzenleme olmadığı için bu tarihten önceki çalışma sürelerini borçlanamıyor. Daha önce, vergi kaydı bulunan ancak BAĞ-KUR kaydı olmayan esnaf için bir düzenleme yapılmıştı. Ancak çoğu esnafımız ya haberdar olmadığı ya da maddi durumu elvermediği için bu haktan faydalanamadı.”

CHP’li Meriç, yeni kanun teklifinin detaylarını da paylaştı: “Hazırladığımız teklif ile 4 Ekim 2000 tarihinden önce vergi ve oda kaydı bulunmasına rağmen BAĞ-KUR’a kayıt yaptırmamış olan esnaf ve sanatkârların, altı aylık başvuru süresi içinde başvurarak oda ve vergi kayıtlarını belgelemeleri, kurum tarafından hesaplanan prim borçlarını bir yıl içinde ödemeleri ve bu sürelerin emeklilik hesabına dâhil edilmesi mümkün olacak. Bu düzenleme, binlerce esnafımızın mağduriyetini gidererek ekonomik kriz şartlarında yeni mağduriyetlerin oluşmasını önleyecek.”

Haftanın Öne Çıkanları

CHP Genel Başkanı'ndan Gaziantep Milletvekiline Yakışmayan Tavır

2024-12-07 16:13 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi'nde Disiplin Hamlesi: Üç İsim İhraç Edildi

2024-12-04 16:30 - Gündem

Milletvekili Meriç’ten Esnafa Emeklilik Müjdesi

2024-12-10 00:30 - Gündem

"İdeallerden Güce Mi? CHP’li Başkan Güzel’in AK Parti Geçişi!"

2024-12-05 13:51 - Gündem

Oğuzeli Belediyesi’nde İstifa İddiaları Siyaseti Isıttı

2024-12-06 17:51 - Özel Haber

STK’lardan Tepki! Kapalı Kapılar Ardında Şehitkamil Kent Konseyi

2024-12-04 13:07 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi’nden İhraç Açıklaması: "Manipülasyonlara İzin Vermeyiz"

2024-12-05 14:30 - Gündem

Akort Fuarcılık ile GAFSHOES Fuarı Sektörün Kalbi Gaziantep’te Atıyor

2024-12-03 18:41 - Özel Haber

GTB, Gıda Sektörü İçin Uluslararası Rekabetçiliği Artıracak 3. UR-GE Projesini Hayata Geçiriyor

2024-12-04 15:22 - Ekonomi

Okul Çevresinde Neler Oluyor?

2024-12-06 16:26 - Asayiş

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem