?>

Melih Meriç: “Kamuda Tasarruf Uygulanıyor mu?”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kamuda tasarruf tedbirlerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda ne ölçüde uygulandığının açıklığa kavuşturulması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Meriç, Bakan Abdulkadir Uraloğlu’ndan kamu binaları, kira giderleri ve yeni hizmet binası alımlarına ilişkin detaylı bilgi talep etti.

Gündem - 3 ay önce

Ekonomik koşulların her geçen gün daha fazla hissedildiği bir dönemde kamu harcamalarının da yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Meriç, 2024 yılında yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin sonuçlarının kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Meriç, genelgede yer alan yeni hizmet binası alımı, kiralanması ve yapımına yönelik kısıtlamaların bakanlık tarafından eksiksiz uygulanıp uygulanmadığının açıklığa kavuşturulmasını istedi. Özellikle kamu kurumlarının kullandığı kiralık binalar ve bu binalar için yapılan harcamaların tasarruf hedefleriyle uyumlu olup olmadığının netleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP’li milletvekili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı merkez teşkilatının tasarruf genelgesi öncesinde kaç kiralık binada hizmet verdiğini ve bu binalar için yıllık ne kadar kira ödendiğini sordu. Ayrıca genelge sonrasında ihtiyaç fazlası olarak değerlendirilen bina veya bölümlerin sayısının açıklanmasını talep etti.

Önergede, ihtiyaç fazlası olarak belirlenen alanlardan kaçının diğer kamu kurumlarının kullanımına verildiği, tasarruf tedbirleri kapsamında kira sözleşmeleri sonlandırılan bina sayısı ve bu binalarda faaliyet gösteren birimlerin hangi adreslere taşındığına ilişkin sorular da yer aldı.

Melih Meriç, tasarruf genelgesinin yürürlüğe girmesinin ardından bakanlık tarafından yurt içinde veya yurt dışında yeni hizmet binası satın alınıp alınmadığının da açıklanmasını istedi. Böyle bir alımın yapılmış olması halinde gerekçesinin ve kamuya maliyetinin paylaşılmasını talep eden Meriç, kamuda şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin gereği olarak bu bilgilerin kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Müşteri İletişimi Yeni Bir Aşamaya Geçiyor

2026-07-03 09:35 - Genel

Gaziantep Bölgenin İhracat Lokomotifi Olmayı Sürdürüyor

2026-07-05 20:45 - Ekonomi

Fatma Şahin, Şırnak’tan Verilen Birlik ve Barış Mesajına Ortak Oldu

2026-07-05 21:09 - Gündem

Gaziantep'te 8 Şüpheliye Jandarma Baskını

2026-07-05 21:32 - Asayiş

Melih Meriç: “Kamuda Tasarruf Uygulanıyor mu?”

2026-07-06 16:47 - Gündem

GSO Başkanı Ünverdi'den Finansman Çağrısı

2026-07-05 20:38 - Ekonomi

KARLILIK YETERLİ Mİ?

2026-07-05 22:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

İl Başkanımız Sayın E. Deniz Güngen’e Kongre Sürecine İlişkin Çağrımdır!...

12:01 - Gündem

Yeni Parti Gaziantep’te İlçe Başkanlarını Belirledi

22:54 - Gündem

Öztürkmen’den Bakan Tekin’e Öğretmen Açığı Sorusu “Neyi Bekliyoruz?”

12:16 - Gündem

Gaziantep'de Deprem

10:42 - Gündem

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz Hakkında Yeni Suçlamalar

11:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep Ticaret Odası'nda Seçim Sonrası Kritik İtiraz

22:15 - Özel Haber

Instagram’da Kalbi Attın. Kalbin De Haberdar Mı?

10:35 - Genel

İl Başkanımız Sayın E. Deniz Güngen’e Kongre Sürecine İlişkin Çağrımdır!...

12:01 - Gündem

Gaziantep’te 2 Araçta Uyuşturucu Operasyonu

15:06 - Asayiş

Bozkurt Ailesi: “Acımızı Paylaşanları Unutmayacağız”

10:37 - Yaşam