?>

Melengiç kahvesi cildi güzelleştiriyor

Melengiç kahvesi, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde cildi güzelleştirirken vücudu da yaşlanmaya karşı koruyor.

Yaşam - 10 yıl önce

Melengiç kahvesi, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde cildi güzelleştirirken vücudu da yaşlanmaya karşı koruyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin geleneksel içeceklerinden melengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde cildi güzelleştirdiği ve vücudu yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip olduğu belirtiliyor.

Adıyaman'ın Sincik İlçesinde halkın günlük yaşamda yoğun olarak tükettiği ve misafirlere de ikram edilen melengiç kahvesi, ilçede en çok tüketilen içecekler arasında yer alıyor. İlçeye gelen yerli ve yabancı misafirler, marketlerde cam kavanozlarda hazır şekilde satılan kahveye ilgi gösteriyor.

Sincik ilçesinin dağlık ve kırsal alanlarda doğal olarak yetişen melengiç meyvesi, yöre halkınca yabani fıstık olarak da adlandırılıyor. Hasadın ardından yıkanıp, güneşte kurumaya bırakılan meyvelerin, koyu kahverengiye dönüşene kadar kavrulup, macun kıvamına gelince ezilmesiyle elde edilen melengiç kahvesi su ya da sütlü olarak hazırlanıyor.

Melengiç kahvesinin diğer kahvelere göre sağlık açısından daha faydalı olduğunu belirten Sincik ilçesi Belediye Meclis Üyesi Orhan Azgın, "Uzmanlar bu kahvenin hem besleyici hem de kansere karşı vücudun direncini artırıcı özelliği olduğu söylüyor. Su veya sütle hazırlanabilen melengiç kahvesi, sütle hazırlandığında daha yumuşak bir içime sahip olur. Özellikle doğrudan süt içemeyen insanların bu kahveyi tüketmelerinde fayda var. Çerez ve şekerleme olarak ta tüketilen melengiç’in halk arasında astım, mide ağrısı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanıldığını belirtiyor" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

"Kentsel dönüşüm bizim için fırsat"

2015-12-01 14:16 - Mobil

YENİ MEZARLIK YAPILACAK

2015-12-04 13:08 - Mobil

PİMİ ÇEKİLMİŞ KRİZ

2015-12-03 13:47 - Özel Haber

Suç makinesi yakalandı

2015-12-07 08:47 - Asayiş

Gaziantep Havalimanı'nda bomba alarmı

2015-12-01 19:46 - Asayiş

Selimiye 3 parkı hizmete açıldı

2015-12-03 08:54 - Yaşam

Sanko Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden duyarlı davranış

2015-12-04 06:21 - Yaşam

Ovayolu yeniden başkan

2015-11-30 14:12 - Gündem

GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, "Olması gereken noktadayız"

2015-12-06 09:25 - Mobil

Bileğiyle engelleri tuş ediyor

2015-12-03 08:30 - Yaşam

İlgili Haberler

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem