?>

Kore Gazisi Amerika’ya meydan okudu

Yaşam - 7 yıl önce

Kore Gazisi Halil Dağlıoğlu, Kore Savaşı'nda Amerikalılarla omuz omuza savaştıklarını ancak Amerika'nın bugün kendilerine ihanet ettiğini söyledi. 87 yaşındaki Kore Gazisi, Suriye'ye yapılacak operasyona katılmak istediğini ifade etti.

1954 yılında Kore'de topçu çavuşu olarak görev yapan eski Kore Kahramanları Derneği Başkanı Halil Dağlıoğlu, yaklaşık 1 ay süren deniz yolculuğu sonrası Kore'ye ulaştıklarını, 13 ay Kore'de kaldığını ifade ederek, Kore Savaşı'nda Amerikalılarla omuz omuza savaştıklarını belirtti. Amerika'nın bugün kendilerine ihanet ettiğini söyleyen 87 yaşındaki Dağlıoğlu, "Ben eski Kore Kahramanları Derneği Başkanı Halil Dağlıoğlu. 1932 Gaziantep doğumluyum Askeri görevimi 1954 yılında Kore Savaşı'nda çavuş olarak yaptım. Kore Savaşı'nda Birleşmiş Milletler saflarında bulunuyordum. Türk askeri gücünü Kore Savaşı'nda tüm dünyaya kanıtlamıştır. Zaman zaman Amerikan ve Birleşmiş Milletler askerleri mevzilerinden kaçsa da Türk askeri mevzileri terk etmemiş Amerikan ve Birleşmiş Milletler askerlerine cesaret vermiştir" dedi. "Biz Amerikalıların önünde savaştık"

Amerikalıların önünde savaştıklarını belirten Dağlıoğlu, "Amerikalılar Kore Savaşı'nda Türk askerlerinin, Amerikalı askerlerin canlarını nasıl kurtardıklarını ne çabuk unuttular. Amerikalıları biz koruduk. Amerika’nın itibarını ve Birleşmiş Milletler'in prestijini biz kurtardık. Amerikalılara hakkımı helal etmiyorum. Kore Savaşı'nda Türk, Kürt, Çerkez, Alevi her kesimden insanla beraber omuz omuza savaştık" şeklinde konuştu. "87 yaşındayım ama Suriye'de savaşmaya hazırım"

87 yaşında olmasına rağmen göreve hazır olduğunu belirten Gazi Dağlıoğlu, "Bugün seve seve vatanım için Suriye’deki savaşa giderim. ön cephede savaşmaya hazırım. Emir versinler yeter. ülkemizi milletimizi korumak için canımı vermeye hazırım" diye konuştu. Halil Dağlıoğlu ayrıca Kore'de savaşan birçok askere gazilik unvanının verilmediğini, özellikle 1954 yılından sonra gidenlere turist muamelesi yapıldığını belirterek, bunun da düzeltilmesini istedi.

Haftanın Öne Çıkanları

“BİZİ BUNLARDAN KURTARIN”

2019-01-09 10:44 - Röportajlar

SEÇİM Mİ, GEÇİM Mİ?

2019-01-13 08:50 - Özel Haber

"Ekonominin canlanmasına katkıda bulunacak"

2019-01-10 13:16 - Ekonomi

ÖZEL NEŞE ERBERK ANAOKULUNDAN EN ANLAMLI ETKİNLİK

2019-01-10 13:11 - Özel Haber

Bu çocuklar harika

2019-01-10 09:53 - Özel Haber

Peugeot MONDE’den yılın ilk filo teslimatı !

2019-01-14 11:23 - Yaşam

İyi Parti’de Mıhçıoğlu aday olacak mı?

2019-01-08 09:49 - Özel Haber

Hazırlıksız yakalandık

2019-01-09 02:47 - Spor

Mücahit Albayrak, Gazişehir Gaziantep'te

2019-01-08 09:25 - Spor

Hokeyin Şampiyonları Vali Gül’ü ziyaret etti

2019-01-08 10:05 - Spor

İlgili Haberler

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem