?>

Konukoğlu'ndan Öğretmenler Günü mesajı

Yaşam - 8 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “toplum mühendisleri ve geleceğimizin mimarları” olarak tanımladığı öğretmenlerin, bir gün değil, yıl boyu eli öpülesi insanlar olduğunu kaydetti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Konukoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün,  “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygı değer unsurlarıdır” diyerek öğretmenlerin üstlendikleri görevin önemine vurgu yaptığına dikkat çekti.

Türk milletinin her türlü yoksunluğa rağmen kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet’in ilan edildiğini anımsatan Konukoğlu, “Büyük Önder Atatürk, ‘Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir’ diyerek en büyük eseri olan Cumhuriyeti emanet ettiği gençleri yetiştirme görevini öğretmenlere vermiştir” dedi.

“Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünün, Hz. Ali tarafından eğitimin ve eğitimcinin, yani öğretmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla söylendiğini belirten Konukoğlu, “Canımızdan birer parça olan çocuklarımızı teslim ettiğimiz öğretmenler, çocuklarımızın değil, ülkemizin geleceğini tasarlıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini 24 Kasım 1928’de kabul ettiğini ve 1981’den bu yana Türkiye’de her yıl 24 Kasım’ın, “Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Konukoğlu, Başöğretmenin şahsında ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmetle anarak görevde olan öğretmenlerin sağlıklı ve mutlu bir ömür yaşamalarını temenni etti.

Haftanın Öne Çıkanları

NCR Hastanesi’nde şifa buldu

2017-11-20 04:56 - Yaşam

Gaziantep’e çok önemli ziyaret

2017-11-20 10:19 - Yaşam

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ

2017-11-17 07:41 - Mobil

KİM GÖZ YUMUYOR?

2017-11-21 11:29 - Mobil

2. Şube Antepia’da açıldı

2017-11-17 06:17 - Yaşam

Osman Toprak'dan Nurdağı'nda "Hizmet" toplantısı

2017-11-16 03:46 - Ekonomi

Oscar yolcusu ‘Ayla’ filmi ekibi Gaziantep’te

2017-11-22 03:34 - Yaşam

“BİZ TOPLUYORUZ”

2017-11-16 10:54 - Özel Haber

TÜRKİYE'DE BİR İLK!

2017-11-16 06:27 - Mobil

Baklava yeme yarışması

2017-11-19 11:10 - Yaşam

İlgili Haberler

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Topçuoğlu Ailesinin Acı Kaybı

11:19 - Yaşam

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel