?>

Konukoğlu'ndan Öğretmenler Günü mesajı

Yaşam - 9 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “toplum mühendisleri ve geleceğimizin mimarları” olarak tanımladığı öğretmenlerin, bir gün değil, yıl boyu eli öpülesi insanlar olduğunu kaydetti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Konukoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün,  “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygı değer unsurlarıdır” diyerek öğretmenlerin üstlendikleri görevin önemine vurgu yaptığına dikkat çekti.

Türk milletinin her türlü yoksunluğa rağmen kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet’in ilan edildiğini anımsatan Konukoğlu, “Büyük Önder Atatürk, ‘Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir’ diyerek en büyük eseri olan Cumhuriyeti emanet ettiği gençleri yetiştirme görevini öğretmenlere vermiştir” dedi.

“Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünün, Hz. Ali tarafından eğitimin ve eğitimcinin, yani öğretmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla söylendiğini belirten Konukoğlu, “Canımızdan birer parça olan çocuklarımızı teslim ettiğimiz öğretmenler, çocuklarımızın değil, ülkemizin geleceğini tasarlıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini 24 Kasım 1928’de kabul ettiğini ve 1981’den bu yana Türkiye’de her yıl 24 Kasım’ın, “Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Konukoğlu, Başöğretmenin şahsında ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmetle anarak görevde olan öğretmenlerin sağlıklı ve mutlu bir ömür yaşamalarını temenni etti.

Haftanın Öne Çıkanları

NCR Hastanesi’nde şifa buldu

2017-11-20 04:56 - Yaşam

Gaziantep’e çok önemli ziyaret

2017-11-20 10:19 - Yaşam

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ

2017-11-17 07:41 - Mobil

KİM GÖZ YUMUYOR?

2017-11-21 11:29 - Mobil

2. Şube Antepia’da açıldı

2017-11-17 06:17 - Yaşam

Osman Toprak'dan Nurdağı'nda "Hizmet" toplantısı

2017-11-16 03:46 - Ekonomi

Oscar yolcusu ‘Ayla’ filmi ekibi Gaziantep’te

2017-11-22 03:34 - Yaşam

“BİZ TOPLUYORUZ”

2017-11-16 10:54 - Özel Haber

Nizip’in ihracatı 10 milyon dolardan 350 milyon dolara çıktı

2017-11-21 03:38 - Ekonomi

Baklava yeme yarışması

2017-11-19 11:10 - Yaşam

İlgili Haberler

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Şölen Kurban Bayramı İlanı

15:22 - Yaşam

Acarsan Holding Halit Acar Bayram İlanı

15:04 - Yaşam

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler'den Bayram İlanı

14:53 - Yaşam

Türkiye’de Vatandaşın Güvenlik Endişesi Büyüyor

00:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam