?>

KISA MESAJA CEZA YAĞDI!

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü vatandaşın şikayetleri doğrultusunda cep telefonlarına gelen ticari amaçlı kısa mesajlardan dolayı firmalara para cezası yağdırdı.

Özel Haber -

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü şikayetler doğrultusunda vatandaşların cep telefonlarına ticari içerikli kısa mesaj yollayan firmalara 1 milyon liraya yakın idari para cezası uyguladı. Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede son dönemde ise değerlendirilen 35 şikayet karşısında 65 bin lira para cezasının uygulandığı dile getirildi.

ŞİKAYET SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi (TİSS) üzerinden önceki yıl yapılan şikayet sayısı bu yıl katlandı. Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü gelen şikayetleri göz önünde tutarak firmalara para cezası yağdırdı. TİSS, Bakanlığın internet sitesi üzerinden başvurusu yapılmasına olanak sağlıyor. Bu sistemle şikayet başvurularının elektronik ortamda kolay ve etkin şekilde alınması, ticaret il müdürlüklerince yürütülen inceleme sürecinin takip edilmesi, şikayet başvurularına ilişkin istatistiki bilgilerin oluşturulabilmesi mümkün hale geldi.

KAYDEDİLEN E-TİCARET SİTESİ ARTIYOR

Öte yandan, e-ticaret yapan sitelerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), 4 Aralık 2017'de hizmete girdi. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların kayıt altına alınması, e-ticaret verilerinin toplanması ve bu verilerin işlenerek istatistiksel bilgilere dönüştürülmesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan bilgi sistemidir. ETBİS, Türkiye üzerindeki e-ticaret firmalarını kayıt altına alarak, tüketicilerin internet üzerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra e-ticaret sektörüne yönelik istatistiklerin toplanması ve internet üzerindeki sahtecilikler ile kayıt dışılığın önüne geçmek de amaçlanıyor. Bu platform sayesinde vatandaşlar, e-ticaret firmaları hakkında bilgi edinerek, daha güvenli bir şekilde de alışveriş yapmaya devam edebilecekler.

Haftanın Öne Çıkanları

NE ZAMAN TAŞINACAK?

- Özel Haber

GAZİANTEP’TE 774 MAHALLE MUHTARLIĞINDA 401 İSİM DEĞİŞTİ

- Özel Haber

Bu ekmek nerede nasıl üretiliyor?

- Özel Haber

Dev çekirge Gaziantep'te görüntülendi

- Yaşam

Durmaz yaşamını yitirdi

- Güncel

Kayıtlar başladı

- Gündem

NEDEN TAMAMLANAMIYOR?

- Özel Haber

Uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

- Asayiş

Sahte polise dilenci kılığında operasyon

- Asayiş

Polis uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

- Asayiş

İlgili Haberler

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Gaziantep İş Dünyası Mehmet Ali Topçuoğlu’na Veda Etti

13:15 - Gündem

Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Erhan Durukan Vefat Etti

11:05 - Yaşam

Gaziantep’in Duayen Sanayicisi Ali Topçuoğlu Vefat Etti

18:55 - Yaşam

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye