?>

Kış hazırlığı cep yakıyor

Özel Haber - 3 yıl önce

Gaziantep’te Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber doğalgaz kullanmayan vatandaşlar kış hazırlıklarına başlayarak odun ve kömürlerini almaya başladı. Kömürün tonu bugün itibariyle 9 bin lira.

Son yıllarda özellikle yeni yapılan konutlarda kışın yakıt olarak doğalgaz kullanılırken, kırsal kesimde ikamet eden vatandaşlar ise, odun ve kömür yakarak kış mevsimini geçiriyor. Gaziantepliler son yıllarda odun yerine fıstık kabuğunu tercih ediyor. Bu yıl kömür fiyatlarında geçen yıla oranla bir değişiklik olmadığını odun ve kömür fiyatının sabit kaldığını belirten kömür ve odun satışı yapan  esnaflar, kış mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşların kış hazırlığına başladıklarını, fakat doğalgaz kullanımının artış göstermesi nedeniyle odun ve kömür satışlarında düşüş olduğunu belirttiler.

Gaziantep'te kömürün tonu dolar kuruna göre değişirken fıstık kabuğunun tonu ise 6 bin liradan satışa sunuluyor. Kömür fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirten esnaflar,  “Kömür fiyatlarımız geçen yıla oranla büyük artış gösterdi. Tek değişiklik dolar kurunda yaşanan dalgalanma. Odun ve kömürü genellikle kırsal kesimde oturan vatandaşlarımız kullanıyor. Tabi doğalgaz kullanımının artış  göstermesiyle, kömür satışlarımız da düştü. Vatandaşlar gelişi güzel kömürleri almamalıdır. İkinci veya üçüncü kalite kömürler bacaları tıkamaktadır. Ayriyeten hava kirliliğine aşırı derecede verdiği tahribattan dolayı, birinci kalite kömür almalarını tavsiye ediyoruz "

Haftanın Öne Çıkanları

Akgül girişimciliği anlattı

2022-08-12 12:30 - Röportajlar

Şahinbey Kaymakamlığına Çiçek atandı

2022-08-12 12:37 - Mobil

Ak Parti Gaziantep’te yeni il başkanının adı neden açıklanmıyor?

2022-08-17 12:21 - Özel Haber

TÜİK ÇÜRÜK BİNASINI KİRAYA VERDİ

2022-08-16 13:36 - Özel Haber

VATANDAŞIN VAY HALİNE!

2022-08-14 09:18 - Özel Haber

Gaziantep Basketbol’un Sağlığı Medical Point Gaziantep’e Emanet

2022-08-15 08:22 - Spor

Mühendislerden deprem farkındalık etkinliği

2022-08-18 08:04 - Mobil

Gaziantep sineklere teslim!

2022-08-14 09:08 - Özel Haber

Esnaf kan ağlıyor

2022-08-15 12:43 - Özel Haber

SİYASETÇİLER MAKAMDAN SAHAYA İNDİLER

2022-08-15 12:52 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sabiha Gül: “Yeni Dönemde Türkiye ve Kıbrıs’ta Projelerle Var Olacağız”

10:51 - Özel Haber

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem