?>

Kemal Kılıçdaroğlu, “İşsizlik bir insanın umudunu tamamen kaybetmesidir”

Güncel - 6 yıl önce

TBMM grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantepli Eyüp Dal’ın işsizlik nedeniyle kendisini yakarak yaşamına son vermesinin oldukça üzücü bir olay olduğunu söyledi.

“BİR İNSAN KENDİ HAYATINA NİYE SON VERMEK İSTER?”

Konuşmasında 2018 ve 2019 yıllarında işsizlik nedeniyle intihar girişiminde bulunan ve yaşamına son veren vatandaşları sıralayan Kılıçdaroğlu, "Bunları haber yapmayın diyorlar. Sanıyorlar ki herkes sarayda lale devri yaşıyor" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “İşsizlerin sorunlarını anlamak çok kolay değildir. İşsiz birinin akşam eve gittiği zaman eve ekmek götürememesi ne demektir? Çaresizlik içinde kendini yakanlar var. Kaç kişi yaktı kendini acaba? Biz bazen televizyonlarda görüyoruz, bazen gazetelerin 3. sayfalarında görüyoruz, internet sitelerinde görüyoruz ve unutuyoruz. Ve bir süre sonra tamamını unutuyoruz. Toplum vicdanına seslenmemiz gerekiyor. Bir insan kendisini niye yakar? Bir insan kendi hayatına niye son vermek ister?” dedi.

“O ANNENİN EN AZ YÜREĞİ KADAR YÜREĞİMİZ YANIYOR”

Kılıçdaroğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;“Eski bir hükümlü, İş-Kur'a başvuruyor, belediyeye başvuruyor, iş bulamıyor. O da kendisini yakıyor. 4 gün yoğun bakımda kalıyor, Kurtarılamıyor ve ölüyor. Annesi şöyle söylüyor: 'Oğlum ortalama 5 yıldır iş arıyordu. Geçenlerde bir fabrikadan kendisini aradıklarını ve işe başlayacağını gülerek anlatan oğlum, daha sonra buradan da ret cevabı almıştı. Yüreğimiz yanıyor. Ölen bir köpeğe bile insanlık üzülürken benim oğlum için bir tek belediye yönetici gelip başsağlığı dilemedi. İşsizlik bir insanın umudunu tamamen kaybetmesidir. İşsizlik kendi geleceğini yurt dışında aramaktır.”

Haftanın Öne Çıkanları

ŞAHİN-TAHMAZOĞLU MÜBAREK AYDA VİCDANINIZ RAHAT MI?

2019-05-19 10:14 - Özel Haber

Bayram kahkesi satışı başladı

2019-05-16 11:12 - Özel Haber

BÖYLE OLUR BELEDİYE KÖTEĞİ!

2019-05-16 12:02 - Özel Haber

SAVAŞ ALANI GİBİ!

2019-05-14 10:40 - Özel Haber

Damak tadına uygun lezzetler Ciğerci Hüseyin’de

2019-05-14 10:38 - Güncel

SANKO HOLDİNG ADIYAMAN ÇALIŞANLARI İFTARDA BULUŞTU

2019-05-15 07:55 - Güncel

BUNUN İZAHI YOK!

2019-05-20 11:07 - Özel Haber

BAŞKAN HANIMIN PARALEL TEŞKİLATI!

2019-05-17 05:50 - Güncel

0 yaş gurubu çocuklarda enfeksiyon

2019-05-20 11:05 - Özel Haber

BAKAN-BAŞKAN ŞEHİR KOKUYOR!

2019-05-17 10:27 - Özel Haber

İlgili Haberler

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber