?>

Kaymakamlar esnafı denetledi

Özel Haber - 4 yıl önce

İçişleri Bakanlığının pandemi sürecinde yayınladığı genelgeler doğrultusunda Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ile Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği saatlerde esnaf denetimi gerçekleştirdi. İlçe kaymakamları esnafları pandemiyle mücadele sürecinde dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundular.

İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu genelge doğrultusunda “Sağlık için hepimiz için” mottosu ile ülke genelinde eş zamanlı olarak geniş kapsamlı düzenlenen korona virüs denetimi çerçevesinde esnaf bilgilendirildi. Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, denetimler çerçevesinde esnafı uyardılar.

ESNAFA YÖNELİK UYARILAR SÜRÜYOR

Kovid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının sağlanması amacıyla oluşturulan onlarca ekip ve yüzlerce personel ile, iş yerleri, semt pazarları, parklar, nikah salonları, düğün salonları, berber/kuaför, lokanta, market, kafe, kahvehane, internet kafeler, toplu ulaşım araçları gibi birçok noktada maske, mesafe ve hijyen denetimi yapıldı. Kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin denetimi gerçekleştirildi.

DENETİMLERDE VATANDAŞLARDA UYARILDI

Esnafı ve vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin esnaf ve vatandaşları salgına karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı. Her iki kaymakamda yapılan denetimlerin ardından şu ifadelere yer verdiler;

“Esnafımızı, halkımızı korona virüs konusunda uyardık. Maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda onların dikkatini çektik. Yapılan bütün tedbirler alınan bütün çalışmalar halkımızın sağlığı için. Onların daha sağlıklı yaşaması için ne gerekiyorsa yapmak gerektiğini, onlarında bu konuda dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz. Bugünde yine o denetimlerden birini gerçekleştirdik. Halkımızın arasına çıktık. Esnafımızla, halkımızla, esnaf müşterileriyle istişarelerde bulunduk. Korona virüsünün çağımızın hastalığı olduğunu bu virüsten korunmak için elimizdeki en önemli şeyin maske olduğunu, bunun yanında temizlik, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uymak gerektiğini halkımıza tekrar tekrar anlattık.”

Haftanın Öne Çıkanları

Flaş sigara kararı! Yasak olacak...

2021-02-11 05:20 - Türkiye

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!

2021-02-11 05:24 - Türkiye

Bakanlık'tan 81 il valiliğine yeni genelge gitti!

2021-02-12 06:42 - Türkiye

MSB'den İzmir depremi açıklaması

2021-02-09 07:39 - Yaşam

Bakan Koca'dan kafe ve restoranlar için açıklama

2021-02-11 05:22 - Türkiye

İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması!

2021-02-12 11:02 - Türkiye

Otomobil tıra arkadan çarptı

2021-02-08 03:55 - Yaşam

Acı haberi Bakan Akar duyurdu!

2021-02-14 06:58 - Türkiye

DOĞANIN KORUNMASINA YÖNELİK ÖNEMLİ PROJE

2021-02-09 10:50 - Özel Haber

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ HAKKINI KORUYANDIR!

2021-02-10 10:58 - Özel Haber

İlgili Haberler

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Elektrikten Sonra Şimdi de Su! TEDAŞ’tan İkinci Mağduriyet

15:38 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel