?>

“Kalıcı çözüm üretilmeli”

Gündem - 10 yıl önce

Taşeron işçilerin sorunlarına yönelik seçim beyannamelerinde yer alan vaatleri gazetemize değerlendiren Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Ahmet Kurt, “Kalıcı çözümler üretilmeli” diye konuştu.

1 Kasım seçimleri öncesinde siyasi partilerin taşeron işçilere yönelik vaatlerini gazetemize değerlendiren Taşeron İşçiler Derneği Başkanı Ahmet Kurt, Taşeron işçilerin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti. Seçim dönemiyle birlikte açıklanan seçim beyannamelerinde taşeron işçileri sorunlarına yüzeysel olarak değinildiğini belirten Kurt, “Taşeron işçiler zorlu şartlar altında çalışıyorlar. Belediyelerde görev yapan işçi kardeşlerimiz teknolojik alt yapı gerektiren işlerde çalıştırılmaları gerekirken park ve bahçe bakımı gibi belediyelerin asli görevlerinde hizmet veriyorlar. Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilere kadro verilmesinin taşeron işçilerin sorunlarına kalıcı çözüm olacağını düşünmüyorum. Siyasi partilerin taşeron çalışanların sorunlarına daha kalıcı çözümler üretmesi gerekli” diye konuştu.

“KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA TAŞERONLAŞMAYA GİDİLİYOR”

Belediyelerin asli görevlerini yerine getirirken taşeron işçileri çalıştırdığını ifade eden  Kurt, “Belediye taşeron şirketlere teknolojik alt yapısı olan işleri vermesi gerekirken, taşeron işçiler park ve bahçelerin bakımı gibi belediyelerin asli görev sahasında çalıştırılıyor. Taşeron sistemi teknolojik konularda belediye ve kamu kurumlarının alt yükleniciye devrettiği işlerde kendini gösterir. Ancak kamu kuruluşlarında ve belediyelerde taşeron işçiler, belediyenin asli görevlerinde çalıştırılıyorlar. Belediye işçilerinin yapması gereken işler, taşeron işçilere devrediliyor. Sadece belediyeler değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronlaşmaya gidiliyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

‘Seçmen suskun ve kırgın’

2015-10-08 03:42 - Röportajlar

Gaziantep'te fuhuş operasyonu

2015-10-08 11:27 - Asayiş

Peri: Pamuk üreticisi eziliyor

2015-10-07 05:10 - Gündem

Gece yarısı film gibi kovalamaca

2015-10-06 05:11 - Asayiş

Tehlikeli yolculuk

2015-10-05 03:50 - Gündem

Piknik tecavüzcüleri yakalandı

2015-10-09 06:14 - Asayiş

Sevgi Hastanesi’nden alerjik hastalık uyarısı

2015-10-05 05:59 - Yaşam

Kadooğlu’da listede

2015-10-04 08:52 - Ekonomi

Gaziantep'te ilk hayvan ambulansı hizmete girdi

2015-10-06 07:45 - Yaşam

'4 Rus gemisi IŞİD'e karşı 26 roket atışı yaptı'

2015-10-08 02:38 - Dünya

İlgili Haberler

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem

Başkan Arif Kurt: “Cumhuriyetimizi Aynı Ruhla Gelecek Nesillere Taşımalıyız”

10:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem