"İstimlak sorunu çözüldü"

Kılınçoğlu Mahallesi’nde Şahinbey Belediyesi ile mahalle sakinleri arasında yaşanan...

Güncel - 7 yıl önce

Kılınçoğlu Mahallesi’nde Şahinbey Belediyesi ile mahalle sakinleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çözüldü. Mahallede yer alan evler istimlak edilerek yıkılıyor.

Kılınçoğlu Mahallesi’nde yıkım çalışmaları devam ediyor. Şahinbey Belediyesi ile vatandaşlar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yıkım çalışmaları sekteye uğramıştı. Kılınçoğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Çeven, vatandaşlarla Şahinbey Belediyesi arasındaki sorunların çözümlenmeye başladığını belirterek, mahallede yıkım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çeven, “Mahalle sakinlerinin bir kısmı Şahinbey Belediyesi ile anlaşarak evlerini sattılar, bir kısım vatandaşlar ise belediye ile anlaşamıyorlar. Söz konusu durum mahallemizde yapılan yıkımların geçtiğimiz yıllarda sekteye uğramasına neden olmuştu. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Valiliğinden bir evrak geldi. İlgili evrakta istimlak edilen evlerin biran önce yıkılması için bildirim yapıldı. Belediye yetkilileri ile birlikte muhtar olarak bu evrakı imzaladık. Şuanda Şahinbey Belediyesi istimlak edilen evlerin hepsini yıkıyor. Zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yıkımlar devam ediyor. Daha önce istimlak edilen evler uzun süre atıl vaziyette mahallemizde bulunuyordu. Şimdi ise bu durum ortadan kalktı. Atıl vaziyetteki evlerin yıkımları tamamlandı” diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SEKTEYE UĞRAMIŞTI

Gaziantep’te Afet Bölgesi ilan edilerek hakkında Kentsel Dönüşüm kararı alınan 32 mahalleden biri olan Kılınçoğlu Mahallesi’nde yıkım kararı alınmıştı. Mahalle sakinleri ile Şahinbey Belediyesi arasında evlerin değer konusunda yaşanan anlaşmazlıklar gazetemizin daha önceki sayılarında yer almıştı. Kılınçoğlu Mahallesi Muhtarı Çeven, “Mahallemiz afet bölgesi olması dolayısıyla diğer 32 mahalle ile birlikte Kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bu kapsamda yaklaşık 10 ay önce mahallede istimlak işlemleri başladı. Belediye tarafından başlatılan kamulaştırma ile birlikte sıkıntılar meydana gelmeye başladı. Mahalle sakinleri evlerinin belediyenin belirlediği fiyatlara satmak istemiyorlar. Vatandaşlar ile belediye arasındaki anlaşmazlıklar, nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Şahinbey Belediyesi bildiğim kadarıyla Gaziantep Emlakçılar Odası tarafından belirlenen fiyatlar ile mahalledeki evleri istimlak ediyorlar. Vatandaşlar evlerinin değerinin altında fiyat biçildiğini söyleyerek, evlerini satmak istemiyorlar” ifadelerine yer vermişti.

KENTİN KANAYAN YARASI: KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentin kanayan yarası haline gelen imarsız ve plansız yapılaşmaya ilişkin çözüm için hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm çalışmaları ne yazık ki kent genelinde belediyeler ile vatandaşların anlaşamaması nedeniyle sekteye uğruyor. Pek çok mahallede kentsel dönüşüm uygulamaları nedeniyle evleri yıkılacak olan vatandaşlar, Gaziantep’te ev sahibi olmanın zorluklarından dert yanıyorlar. Kentte hayat pahalılığının yaşanması ve belediyelerin kent içerisinde vatandaşların ev sahibi olmalarına yetecek oranda istimlak bedeli ödememesi nedeniyle vatandaşlar, evlerinin istimlak edilmesine karşı çıkıyorlar. Bu sorun karşısında belediyeler bedel artırımına giderken, vatandaşlar bu miktarın Gaziantep’te ev sahibi olmaya yetmeyeceğini söylüyorlar.

Haftanın Öne Çıkanları

Cahit Nakıboğlu yatalak oldu

2017-01-25 11:47 - Güncel

3D yazıcı ile üretilen ilk otomobil satıldı

2017-01-24 12:05 - Teknoloji

Musul’da üç genç kurşuna dizildi

2017-01-24 11:10 - Dünya

IMF’den kurtuluş reçetesini anlattı

2017-01-24 11:17 - Video Haber

"Dostlarımızı bu örgüt hakkında bilgilendiriyoruz"

2017-01-23 10:29 - Video Haber

Karagöz Caddesi’nde PARKOMAT çilesi sona erdi

2017-01-23 10:48 - Güncel

"Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk’ün partisine"

2017-01-27 11:50 - Türkiye

Burun ameliyatında beyin kanaması geçiren Kübra öldü

2017-01-27 05:48 - Güncel

Gaziantepli fenomen 'Tostçu Erol'

2017-01-24 06:23 - Video Haber

Eski Doğum Hastanesi yıkılacak

2017-01-23 07:07 - Güncel

İlgili Haberler

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Empati Derneği’nden Eğitime Bir Destek Daha

21:39 - Güncel

Sanko Üniversitesi Ek Kontenjanla Gelecek Öğrencilerini Bekliyor

15:37 - Güncel

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem